Мнениеот levskifenka » 27 авг 2010 12:49
ОТНОВО ВЕЛИКИ, ОТНОВО ЩАСТЛИВИ!
от BLUE_GIRL1914 на 27 Авг 2010 10:08
НЯМА НИЩО, НИЩО, НИЩО, НИЩО, ама НИЩО друго, което да може да ме направи толкова щастлива както такава победа на Левски. Това чувство е неописуемо, уникално, единствено. Левски победи АИК с 2:1, това е резултатът, но начинът по който беше постигната тази победа е меко казано инфарктен. Дори думичката велик ми изглежда прекалено семпла за да опиша какво стана на Герена. Днес цял ден се сещах за един мач от преди 4 години, 16.03. 2006г. стадион „Васил Левски”, 1/8 финал за Купата на УЕФА, ЛЕВСКИ-УДИНЕЗЕ 2:1, любимият ми мач, винаги съм си мислила, че това което стана тогава се случва веднъж в живота и няма начин такова чудо да се повтори пак, НО ЧУДОТО СЕ ПОВТОРИ, ЛЕВСКИ пак го направи……пак трябваше да минем през пълното отчаяние и великото броене на секундите в края за да изживеем поредния велик триумф. Тази вечер точно както преди 4 години след 0:0 в първия мач гостите поведоха, тогава Тисоне след онази грешка на Ричи вкара в 20-ата минута, сега Бангура се възползва от грешката на Божката Митрев и ни попари в 11-ата минута… Тогава всички помним как Ицо Йовов направи пропуска на годината, сега Дани Младенов удари греда…..Дойде почивката и за разлика от тогава сега май на никой не му беше до предложения за брак, но публиката отново показа защо е най-великата в България, при 1:0 отборът ти губи, противника се е прибрал в защита, Гара изпуска, Дани удря греда….а всички тези 23 000 на Герена не спряха да пеят И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕЕЕЕ!!! На някои други стадиони публиката скандира к*рви сте в чест на отбора си…..ами кой каквото си заслужи:) Дойде обаче и второто полувреме и обрата, преди 4 години Дани Боримиров и Игор Томашич ни направиха най-щастливите хора на света, сега тази роля се падна на Дани Младенов и Гарра Дембеле…а от там започна и голямото треперене, ДА ЛЕВСКИ играеше страхотно, но на какви ли не отпадания се нагледахме в последните години, сега никой не смееше да се зарадва преди последния съдийски сигнал. А когато съдията свири край на мача милиони Левскари отново са изпитали най-голямата радост, отново вестниците горяха на Герена, отново публиката не искаше да си тръгва, отново сме щастливи……а това е най-пълното щастие, имаш силен отбор, добър треньор, невероятен Гонзо и велика публика и всички те ЗАЕДНО, като едно цяло, като машина, която не може да работи без някоя от частите си, ЕЕЕ днес всички части си бяха на мястото и машината помете шведския шампион.
Браво на целия отбор, Божката направи грешка и то голяма, но за щастие не и фатална.. дори и не искам да си помислям как сега всички щяха да му се нахвърлят ако Левски беше паднал, но не трябва да му се сърдим, грешки стават……..НИЕ ЛИ НЕ ГО ЗНАЕМ и най-добрите са допускали такива голове, Митрев си е ЛЕВСКАР, той е израснал в сектор Б и точно заради това, точно защото знае какво означава ЛЕВСКИ той плачеше след края на мача, докато другите се радваха и прегръщаха, представете си само какво убийствено напрежение е имало в него..
ЗАЩИТАТА: Мюлдер-Милиев-Иванов-Минев…..всички те се справиха, кой с картон, кой без….но издържаха. ХРИСТО ЙОВОВ-МНОГО ГОЛЯМ, почти месец той не беше играл, беше контузен, ходи да се лекува в Сърбия, върна се….готов или не чак толкова, но и той влезе като мъж, показа голям характер и отново рискува здравето си за ЛЕВСКИ и за нас ФЕНОВЕТЕ, това го прави не за първи път….стига ни само да си спомним мача с цска от пролетта на 2009…..затова ИЦО заслужава само уважението и обичта ни…..ето в такива моменти си личи дали си мишка или победител, а Йовов определено е от вторите. Дарко Тасевски почна тромаво този мач, но в момента в който се разигра Левски постигна обрата, Владо Гаджев също си свърши работата, след влизането си Грийн внесе изключително много спокойствие в средата на терена, точно в най-напечения момент, така отиграваше топката и така комбинираше със съотборниците си, сякаш го прави от поне 10 години. А КАКВо да кажем за САШО АЛЕКСАНДРОВ-КРИВИЯ…..винаги съм казвала, че това да си лидер не се учи, или си такъв или не……..Кривия и на 85 години да стане пак ще има място в Левски, страхотен боец, тези от неговата порода са застрашен вид…… третата смяна беше Сашо Киров, какво ли му е било на него в сърцето когато са му казали, че ще влиза на терена….мача на годината, 23 000 фена на стадиона, още милиони пред телевизорите, всички те гледат, всички имат големи надежди и очаквания, на това му казвам предпоставка за да прегориш, да се стъписаш и да не направиш нищо, само че Киров не се стресна, той също прие отговорността, ТОЗИ Сашо Киров нямаше нищо общо с онзи от мача с Калиакра, сега видях едно настървено момче, искащо да се докаже, а в последните минути и шпагати раздаваше. И така стигнахме до атаката, Жоазиньо както винаги се раздаде докрай, тичаше, центрираше, беше навсякъде, в България рядко може да видиш чужденец, който така да се раздава, истинско щастие е, че Левски си има Жо. Дани Младенов почна удърно кариерата си в отбора…. После обаче направи редица слаби мачове, днес удари греда и вкара така важния първи гол, с което показа че не е просто поредното временно явление, дано с изявите си в групите докаже, че може да бъде една постоянна величина за Левски и то на високо ниво. И такаааааа стигнахме дооо ГАРРА, ГАРРА, ГАРРА, ГАРРА, ГАРРА ДЕМБЕЛЕЕЕЕЕЕ, КАКВО прави този футболист в България?????ТОВА е въпрос за 100 000 лева… Всяка седмица гледам Премиършип, Серия А, Примера дивисион и според скромното ми мнение, Гарра съвсем спокойно би се вписал в тези шампионати, но ако на Анчелоти му трябва заместник на Дрогба или на Моуриньо му трябва по-добър французин от Бензема, то Абрамович и Флорентино доста ще трябва да се охарчат за да притежават нападателя на Левски:) ) ОТНОВО ВКАРА и то победния гол, след контузията на Гонзо, Левски така и не можеше да намери нападател…..то не беше Еньо, не беше Христов, не беше Антонов…..но и тримата просто нямаха класа за Левски, С Дембеле обаче ударихме направо шестица от тотото. СИЛЕН във важните мачове, въпреки нечовешки добрия старт на Гара в Левски, той не се отпусна и не лежеше на стари лаври, а продължи да се доказва…. Мъча се да си спомня кога за последно централния нападател на Левски е бил толкова борбен, той се връща в защита, отнема топката, тича като луд, еее ДА прави и пропуски, но кой нападател вкарва всичко???? Та то дори Меси, Вия, Раул, Рууни и Дрогба изпускат.
ВСИЧКИ футболисти днес си заслужиха победата, а тя беше толкова изстрадана, толкова чакана, толкова искана и толкова ЛЕВСКАРСКА. От утре пак ще се говори за писане на приказки, а този мач веднага си го нареждам в графата ВЕЛИКИ ПОБЕДИ, редом до тази срещу Удинезе…… Струва си човек да живее заради един такъв мач, струваше си Левски да мине през всички трудности за да може сега да усети истински победата. А СЕГА ОТНОВО ЧАКАМЕ ЖРЕБИЙ, мога да кажа само едно…..БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ, БЛАГОДАРЯ ВИ СИНИ ШАМПИОНИ, отново ме направихте най-щастливия човек в СВЕТА!
Аз съм едно друго щастливо синьо момиче!!!А мача с Удинезе,който спомена-16.03.2006 беше на рождения ми ден!Бях на стадиона!На полувремето,след пропуска на Йовов само погледнах нагоре към небето и си казах:''Не,не!Не и днес.Трябва да обърнем!"Но хич не бях сигурна,че ще успеем.Е,подаръка,който получих няма какво да го коментирам-най-якия ми рожден ден.А Господи,колко ми трябваше това!!Следващите две години за мен бяха ад.Дупка.Нищо.Ама нали съм от Левски-и аз като по-чудо оцелях,измъкнах се.Напук на всички гадости.Също като Левски.
Сега всички левскари се чувстваме много живи,както пишеше в един коментар в Гонг.Само че дори много по-живи оттгогава.