Adramelech написа:Ти от коя планета падаш?
Знаеш ли колко висшисти има, които не могат да си намерят работа, поради простата причина, че за едно място се борят над 500 човека (примерно) или че от фирмата искат минимум 5 години опит, който чудно как ще го натрупаш, след като 90% от фирмите са така? Да си чувал израза срамна работа няма? Естествено, че ще има и такива хора, които ти сипват бензин или ти правят яденето и това не е защото искат да работят това, а просто защото В МОМЕНТА нямат друг избор!
А да аз знам, че висшисти бол има... говорех за хора с подплатено образование, а не с формално. С реални качества.
Нормално е по-добрите и по-пробивните да успяват, а останалите да не го правят. Естествен отбор му се вика на това. А след като не успяваш да си уредиш да работиш за някого... никой не те спира да започнеш свой собствен бизнес и да работиш за себе си. Теглиш заем и ако имаш качества се развиваш - ако нямаш фалираш.
Що се отнася до израза и тн... няма нужда да спорим дали има или няма. Определено обаче няма как да искаш да живееш като адвокат с работа на бензинаджия. Кое е чудното на това?
Кировец написа:Добре си му го казал - ще те допълня, има и друг сценарий - на мен примерно ми харесва търговията или да сипвам бензин - да си служител в търговска фирма - консултант не е много квалифицирано, ама трябва ли затова да им работя за 400лв.?
В Страсбург ми предлагат да ходя - сигурна работа - познай какво и за какви пари - трудовак - изграждане на палатки, ама ти е 5еврака на час + осигурена квартира и храна за обяд! В България за същото нещо Даниел ти подхвърля 500-600 кинта и ти казва , че труда ти е ниско квалифициран!
Някой спира ли те да отидеш ? Отиваш и работиш.... щом си мислиш, че в тамошният стандарт ще живееш по-добре със ниско квалифицирана работа - никой не те спира, нали?
Никой не те кара и да работиш за Даниел. Щом си мислиш, че предлагаш нещо което струва повече... намери някой който е готов да плати толкова за него. Щом не намираш... май проблема е в теб, а?