Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
aguias
Контакти:

Re: Лява партия ли е БСП?

Мнениеот aguias » 01 май 2013 17:12

Не е лява в никакъв случай БСП е капиталистическа партия !Ляв е Съюз на комунистите !
Benfica Lisboa

THE G.A.M.E

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2013 17:15

parvanoff написа:Пак се правиш на ударен и не ми отговаряш точно на въпросите.

Относно питанията за ГЕРБ, нямам желание.
Както вече споделих, предубеден съм към тях и никой факт неможе да промени това.

Относно форумите ... Да, моралът не е задължителен !
Мое мнение ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2013 17:19

styopa написа:@THE G.A.M.E
Нещо си си изтървал нервите ми се струва.
Сумати и глупости си написал.

Не може да не те интересуват факти,а само и единствено твоето мнение.В този ред на мисли значи мнението ти няма никаква стойност.

Ей, човек да не сподели свое мнение ... :lol:

Ами не ме интересуват факти и доказателства.
Разберете, относно ГЕРБ съм кон с капаци ... За мене са некадърници и мошенници.
Не ми трябват доказателства, за да смятам така !
За себе си съм си прав в преценката ... И никакви обратни факти ( не че има ... :mrgreen: ) ... Не ме интересуват.

Не претендирам точно това ми мнение да "тежи" ... Или че е "стойностно" ... ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

styopa
Контакти:

Re: Лява партия ли е БСП?

Мнениеот styopa » 01 май 2013 17:30

Red Warrior написа:Може ли някой да ми обясни каква е тази лява партия (БСП), която въвежда плосък данък БЕЗ необлагаем минимум?

Ами според мен това си е едно от решенията за момента.
Необлагаем минимум ако се въведе .. според мен би дало голяма мотивация на фирми да си водят двойно счетоводство.Както знаем контрола върху това на практика не е особено голям,а ако се вкара още една причина да се засили.. според мен би било грешка.
След години когато/ако има по-висок контрол... тогава може би би било добре да се помисли за някакви варианти.

THE G.A.M.E написа:Не претендирам точно това ми мнение да "тежи" ... Или че е "стойностно" ... ;)

Е аз също не претендирам за това.
Просто малко грубо ми прозвуча... не ме интересува фактите,а аз какво ви казвам.
Малко ми звучи като ... "къде съм аз.. къде сте вий".

А иначе ОК,не ти харесват.
Според теб тогава БСП по-добре ли са?
Защото така или иначе все пак това са водещите към момента.Ако не са едните ще са другите.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 01 май 2013 17:33

styopa написа:@parvanoff
Не приемай форумите толкова сериозно.
Според мен поне каквото и да се напише тук .. така или иначе повечето или нямат възраст да гласуват или вече са си изградили определено мнение.
Ако тепърва има хора без мнение... за мен шанса да отидат да гласуват е минимален.
Всеки си ги приказва тези неща както ги вижда,но едва ли може да се повлияе от тук даже и на един глас.

За мен каузата е сериозна. Дали е форум или приятели, познати и колеги, аз защитавам тази кауза. А каузата е именно за моралните ценности у хората, които направо рухнаха последните 23 години. Не, че преди това положението е било розово, но сега е ужасяващо. А покрай тези избори започна да се стига до крайности. Да, вероятно не мога да направя светът по-добро място за живеене, но ми е трудно да се примиря, като гледам това. Иначе тук съм защитавал и неприятни за мен личности, като Батков и Лазаров, но принципът е важен. Наистина не е морално да отправяш обиди и клевети, които не можеш да докажеш, към хора, които не могат да се защитят и които не познаваш и нямаш понятие какви са... Това е ужасно за мен, но не е нещо, което е присъщо на хората само във форумите. Защото всички тези неща ги забелязвам навсякъде около мен и именно този манталитет е една от причините да си стоим все на опашката на Европа. Докато не се научим да виждаме фактите, да се борим за правилните неща, според мен ще си останем на това ниво, а си мисля, че това няма как да стане от самосебе си. Именно хората, които осъзнават тези неща, трябва да търсят начини да се борят с това. Аз го правя навсякъде, а не само тук...
Ето и горното доказателство-за един човек, който наистина смятах за интелигентен и толерантен човек, а и той казва, че във форумите нямало смисъл да се постъпва морално... Ужасяващо е положението наистина...
Но както и да е-важното е да не се отказва човек-когато човек се откаже да гони мечтите си, той ще е загинал душевно... ;)
Иначе си прав, че едва ли има шанс някой да се замисли над фактите и да промени мнението си, което също е тъжно, но пък ако не вярвах, че има изключения, нямаше да продължавам да го правя. ;) Току виж някой решил да си развдижи мозъчните клетки... ;)
П.П. И мен едно от нещата, които не ми харесва в програмата на ГЕРБ е, че няма да премахнат плоският данък. Аз съм за прогресивен такъв, за да се затвори малко ножицета между богати и бедни... В икономически план не съм компетентен да коментирам...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 01 май 2013 17:52

styopa написа:Просто малко грубо ми прозвуча... не ме интересува фактите,а аз какво ви казвам.
Малко ми звучи като ... "къде съм аз.. къде сте вий".

В никакъв случай не държа аз да съм изконно правият.
Мнението ми е, че щом аз смятам нещо за вярно, опортюнистичните мнения немогат да променят възгледа ми.
Смятам също така, че това трябва да е и константно поведение на всички.
Щото имам познати, които си имат мнение, но веднага залитат към противоположноста на възгледите си, само защото повечко хора смятат обратното на тях.
Тоест, влияят се от чуждо мнение, въпреки че преди това са били убедени в собственото си.
styopa написа:Според теб тогава БСП по-добре ли са?
Защото така или иначе все пак това са водещите към момента.Ако не са едните ще са другите.

Мне, абсурд да дам гласа си за тях.

Освен всичките им кусури, те се показаха като прекалено консервативни при управлението си в "Тройната коалиция".
Не развиха икономическият подем наследен от НДСВ.
Дарвин е в грешка !

Image Image

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 01 май 2013 18:28

parvanoff написа:За мен каузата е сериозна. Дали е форум или приятели, познати и колеги, аз защитавам тази кауза.

Ами според мен пак да се повторя не си прав.Поне аз за себе си не приемам форумите чак толкова сериозно.Поради анонимността която малко или много си я имаме.. нормално всеки да си пише каквото си иска.
Едно е да говоря с приятели/познати/колеги,а коренно различно е да говоря с хора... който по принцип нямам и представа какво представляват.Дали е 14 годишен пъпчив и зарязан,47 годишен продавач на вестници с две икономически образования,32 годишен преуспял с приятелка фолк певица или някакъв друг типаж.
Просто самата анонимност ти позволява човек да си говори нещата както намери за добре.

А иначе до моралните ценности на хората... също не съм много съгласен.Според мен все пак си ги имаме доста,но самите времена и натиска в който живеем малко или много ни променят спрямо предни поколения.
Това което тук много сме си запазили са до голяма степен отношенията родител-дете.Докато тук и на 40/50 години си детето на мама.. на много места си квартиранта.Мой познат шотландец вика човек при нас.. ако нещо се разболея.. цялата рода се изсипва да види какво е завещанието.При нас изобщо не е така или не до такава степен.

THE G.A.M.E написа:Мнението ми е, че щом аз смятам нещо за вярно, опортюнистичните мнения немогат да променят възгледа ми.
Смятам също така, че това трябва да е и константно поведение на всички.
Щото имам познати, които си имат мнение, но веднага залитат към противоположноста на възгледите си, само защото повечко хора смятат обратното на тях.
Тоест, влияят се от чуждо мнение, въпреки че преди това са били убедени в собственото си.

Ами по принцип си прав.
Само в частта с фактите не бях много съгласен,но всеки си гледа на нещата през собствения си начин.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 01 май 2013 19:12

styopa написа:
parvanoff написа:За мен каузата е сериозна. Дали е форум или приятели, познати и колеги, аз защитавам тази кауза.

Ами според мен пак да се повторя не си прав.Поне аз за себе си не приемам форумите чак толкова сериозно.Поради анонимността която малко или много си я имаме.. нормално всеки да си пише каквото си иска.
Едно е да говоря с приятели/познати/колеги,а коренно различно е да говоря с хора... който по принцип нямам и представа какво представляват.Дали е 14 годишен пъпчив и зарязан,47 годишен продавач на вестници с две икономически образования,32 годишен преуспял с приятелка фолк певица или някакъв друг типаж.
Просто самата анонимност ти позволява човек да си говори нещата както намери за добре.

А иначе до моралните ценности на хората... също не съм много съгласен.Според мен все пак си ги имаме доста,но самите времена и натиска в който живеем малко или много ни променят спрямо предни поколения.
Това което тук много сме си запазили са до голяма степен отношенията родител-дете.Докато тук и на 40/50 години си детето на мама.. на много места си квартиранта.Мой познат шотландец вика човек при нас.. ако нещо се разболея.. цялата рода се изсипва да види какво е завещанието.При нас изобщо не е така или не до такава степен.
.

[offtopic]Ще сложа нещата в офтопик, защото вече се откланяме доста от темата. Ти говориш за отношения между хората, а аз говоря за етични ценности и морал. Ясно е, че всеки определя какъв да бъде подходът му към различните типове хора, които си изброил. Също така и каква степен на изразни средства ще използва. Но да говориш на по-ниско ниво или по-високо, не противоречи, нито на вежливостта, нито на морала. Аз не само съм на мнение, а и съм убеден, че не е морално да клеветиш хора, които не познаваш, без да имаш доказателства за това. Това е морал, който е формиран хиляди години, а не 1 или 2 поколения. Това е морал, който го има във всички държави, а не в една или две. Това са безспорни неща. Това го има във всички предания, легенди, приказки на всички народи. Ако искаш и в библията го има-"не лъжесвидетелствай срещу ближния си". Това навсякъде е определено като неморално, което винаги води до нещо лошо след себе си-в по-малка или по-голяма степен. И тук вече идва разликата-ти може да говориш по един начин с тинейджър и по друг с някой стар човек, по един начин с професор и по друг с някой продавач на пазара, но това означава ли, че към едните си добър, а към другите лош? Естествено, че не. Ако си лъжец, ще излъжеш, както едните, така и другите. Ако си крадец ще откраднеш и от едните, и от другите. И т.н., и т.н. Това са качества у човек, които или ги притежаваш или не. Проявяваш ги към всички-ако лъжеш примерно само наивните, а хитрите не лъжеш, ти пак си лъжец, но заради преценката си лъжеш само едните. Ако си лъжец, но не лъжеш роднините си, а само други хора, това означава, че си си лъжец, но не лъжеш, заради изгода, заради някакъв друг фактор, но вътре в себе си ти си си такъв. Да кажа, че говоря по принцип, а не визирам никой.
Относно моралните ценности. Аз не съм казал, че сме изгубили всички. Изгубили сме много. За това, което визираш няма да споря-ти си имаш собствено мнение-моето не е такова. Всеки си има някакви собствени наблюдения. Аз говоря основно за уважението между хората. Едното съм го визирал-хората постоянно се обиждат помежду си с недоказани твърдения. Хората не се съобразяват с другите при най-различни ситуации. Като започнеш от каране с превишена скорост и пил, и изобщо не се интересуваш от другите хора на пътя, като преминеш през постоянните конфронтации стигащи до бой, а често и до смъртни случаи, минеш през огромното количество кражби и завършиш с най-елементарните караници между роднини за имоти, при разводи и т.н. Мога да ти изброя стотици, а сигурно дори хиляди неща като конкретика. И друго имай предвид-аз не смятам, че това става само в България, нека бъдем наясно. ;) Затова и се опитвам с личен пример, а понякога и с дискусии, но за мен най-вече е възможно с първото, че може да се живее добре и човек да е щастлив и като е честен, и уважава другите! ;)[/offtopic]
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 01 май 2013 19:17

Призовавам всички умни българи да гласуват с невалидна бюлетина като задраскат няколко от партиите и напишат на бюлетината: "Всички сте к*урви". Аз смятам най-демонстративно да не вляза в стаичката, да различстя бюлетината, да сложа по едно хиксче на всички, да напиша споменатото и да изнервя тъпите пенбсионери и зомбита.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 01 май 2013 20:02

GOLEADOR написа:Интересно,защо когато не може да се отговори аргументирано на някой,опонентите му го обвиняват,че взима пари от ГЕРБ?Или това е като приказката за "сестрата",а сега ходи доказвай,че нямаш такава.

Аргументи изсмукани от политическата реторика със стереотипен характер!?! Такива аргументи не виждам смисъл да ги отговарям!

Върни се в “Архив”