Мнениеот Gretna » 06 юли 2013 12:03
Централният спортен клуб на армията в понеделник ще бъде закрит, както беше закрита и армията, това последното за съжаление.
Прочетох какво е написал автора в първият пост и много ми стана мъчно за него. Явно този човек живее в миналото и не може да разбере настоящето.
А ще му го покажа. И на вас ще го покажа.
ЦСКА много правилно беше сравнен с ТКЗС. Това е нещо хубаво но направено по неправилният начин. Насила. Всички знаете как насила е създаден този отбор. Защо го твърдя? Защото знам. Знам от хората създали този отбор. Знам защото аз нямам пристрастията на децата а гледам реално на нещата. В моето семейство имаме шампион на България с ЦСКА ( първата им титла ) и такъв с Левски. Ние сме шампионско семейство, което познава историята такава каквато е тя в своята същност. За разлика от отборите създадени преди 45-та от група деца в двора на някое училище или на някоя поляна ЦСКА е създаден от група "партизани", "Активни борци против фашизма и капитализма" ( моите баба и дядо бяха такива и много се гордееха с тази титла ). Защо беше създаден ЦСКА. За да може всичко старо да бъде унищожено и "червеният отбор" да доминира над онези стари фашистки отборчета, част от които разформировани а друга прекръстени и преправени спрямо новата власт. Нова власт, нов отбор. Началото е трудно, но после целта е постигната. След години пълна доминация властта на селяни и работници разбира, че с един кон състезание не се прави и тогава започва възхода на комунистическият Левски. Отбор със същите привилегии като армейският. След 65-та година и Левски, и ЦСКА са държавни отбори. Факт, от който моето синьо сърце плаче. Факт неоспорим но също така и несправедлив спрямо всички останали отбори и техните привърженици.
След 89-та, ЦСКА страда повече от Левски, защото Левски освен срамната си история има все пак и такава истинска и неопетнена.
Време е ЦСКА да изчезне. Радостта която този отбор донесе на хората ще остане. Онези мачове срещу Нотингам, Ливърпул, Барселона винаги ще са с тук при нас. Това е върха на българският футбол. Това е слава. Играчи като Колев, Якимов, Костадинов и Пенев ще останат за пример, за вече пример за футболно майсторство и умение. Всичко това е златна страница за родният футбол. Златна страница написана от отбор без корени. От изкуствен апотеоз на властта, който трябва да си отиде. ЦСКА имаше своето време. Левски, също. Време е да се появи нов хегемон, който да прави нещата по друг, нов, модерен начин.
Време е за промяна.