Тема за борбата срещу управлението на Д.Христолов в Ботев Пд
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Все още може да се случи нещо !
Фото: Аян Саркисян
Ексклузивно
Христо Андреев: Има блокираща квота в полза на Христолов, но сега искаме промяна в параметрите на договора
7 януари 2009 | 11:31
От: Никола Костадинов
--------------------------------------------------------------------------------
размер на шрифта: a a a | разпечатай
Пловдив. Драмата по високите етажи на властта в пловдивския Ботев продължава и доказателство за нея е избухналият скандал в началото на седмицата между собственика Димитър Христолов и представителя на кандидат-купувача Ирена Кръстева в клуба - Христо Андреев. Пред Sportline.bg бизнесменът от Крумово обяви, че финансистът е изразил готовността си да подаде оставка. Информацията обаче бе моментално опровергана от Христо Андреев, който бе категоричен, че е жертва на манипулация. Последвалите събития действително показаха, че оставка няма, въпреки че клубният шеф явно иска да му бъде представена такава. В името на справедливостта и безпристрастното отразяване на събитията Sportline.bg предостави възможност на Христо Андреев да разясни своята позиция по случая, така както по-рано направи Димитър Христолов. Горещите събития около най-стария български клуб обаче следват едно след друго. Поради тази причина Sportline.bg се възползва от шанса да проведе възможно най-подробен разговор със събеседника си и да засегне по-голямата част от наболелите теми около Ботев.
- Има ли развитие по случая с оставката?
- Няма такова нещо. Трябва да се знае, че оставка не съм подавал въпреки твърденията на Христолов. В деня, когато излезе въпросната информация, действително проведох разговор с него. Обсъдихме някои неща, включително и вариантът да не се стигне до успешен край на сделката. За евентуална моя оставка обаче не е ставало въпрос. Нямам никакво намерение да напускам Ботев.
- До Sportline.bg обаче достигна информация, че си пред уволнение.
- Ами да ме уволнят тогава. Само че ми е безкрайно интересно на какво основание може да бъде взето подобно решение. Изпълнявам задълженията си съвестно и не мисля, че съм дал повод за недоволство срещу мен.
- Давам конкретен пример. Недоволни са немалка част от футболистите и спортно-техническия щаб заради декларацията към Ирена Кръстева, която бяха заставени да подпишат. Имаше и сериозно забавяне на заплатите, като в крайна сметка отборът остана без пари за Коледа. При това положение двамата с Боби Димитров отидохте на ваканция в Гърция.
- На първо място съм сигурен, че никой в отбора не е против мен. Казваш спортно-технически щаб, но не назоваваш имена. Така и аз мога. Обвиненията са несериозни и нямат нищо общо с истината. За парите пък мога да гарантирам, че откакто съм в Ботев, клубът е получил финансова инжекция, достатъчна за месеци напред. В разплащането с футболистите имаше забавяне, защото по-голямата част от сумата автоматично отиде за погасяването на огромни задължения към различни лица, институции и т.н. Специално пък за т.нар. моя ваканция се чувствам леко обиден от манипулирането на информацията. Наистина с Боби Димитров пътувахме до Гърция, но това бе във връзка с празниците. Посрещнахме Нова година там и според мен няма нищо осъдително в действията ни. Всички знаят, че бях в България на 30 декември, когато Димитър Христолов трябваше да се яви за завършването на сделката. За първата тренировка на отбора отново бях на линия. Не виждам къде е проблемът.
- По същото време в Ботев се намериха хора, които да работят по селекцията и да финализират трансфери именно в празничните дни. Не вършат ли те работата, с която принципно сте се наели вие?
- Е на това селекция ли му викаш? Замисли се само какви футболисти са привлечени. Ние бяхме и продължаваме да сме готови да извадим много пари, да направим бързи трансфери на качествени играчи и като за начало да стигнем до 10-ото място в края на първенството. Трябва да се знае, че бяхме осигурили 4-5 класни попълнения, но забавянето на сделката за Ботев направи тяхното привличане невъзможно на този етап.
- Да разбирам ли, че Христо Андреев прави селекция, само ако има много пари зад гърба си?
- Е то без пари има ли смисъл да се работи? Кого можем да вземем на добра воля? За качествените футболисти са необходими трансферни думи, иначе нещата няма как да станат. Смятам, че ще успеем да направим добра селекция, ако все пак желанието на Ирена Кръстева да закупи Ботев успее да се реализира.
- Сделка като че ли обаче няма да има. Не завърши ли посредническата ти мисия в Ботев?
- Естествено, че не. Ирена Кръстева все още иска клуба и офертата й продължава да е в сила. Лично аз също съм амбициран да завърша започнатото до самия му край. За мен шансовете не са се изпарили, но за да постигнем някакъв резултат, Христолов трябва да откликне на нашите покани за среща. Така и не ми стана ясно защо миналия път не се яви, въпреки че го чакахме.
- Твърди се, че е отчел опасността да бъде притиснат с нови условия броени часове преди последния работен ден на държавните учреждения около празниците.
- Добре де, няма проблеми. Да допуснем, че е така. Сега обаче всички са на работа и аз не виждам обективна причина да не се срещнем. Нали наскоро Христолов обяви, че и той на свой ред ще отправи покана към Кръстева. Не мога да разбера къде е това предложение и защо се бави. Чакаме Христолов да каже кога и къде иска среща. Направи ли го - тя ще се състои.
- А параметрите на офертата остават ли същите като в подписания от Ирена Кръстева предварителен договор?
- Той ще послужи като база за изготвяне на окончателното споразумение между двете страни. При всички положения обаче ние ще искаме промени, защото през изминалите два месеца самият Христолов направи много непредвидени действия. Имахме уговорка за продажба на футболисти, но само при наше съгласие. С Дормушали Саидходжа и Йордан Минев обаче не стана така. Тези два трансфера не са единствените нарушения от страна на Христолов. Има още редица други, но засега предпочитаме да ги запазим в тайна.
- Чувствам се длъжен да припомня, че скриването на информация винаги дава повод за пораждането на множество слухове.
- Няма смисъл от излишни скандали, които допълнително ще нагнетят обстановката и ще повлияят негативно на сделката. Затова на този етап запазваме дипломатичния тон. Като човек съм оптимист и не искам да мисля за някакъв провал. Стигне ли се до такъв обаче, много неща ще излязат на бял свят. Не ни е страх от разкриването на някои истини и още по-малко от съдебни дела. Няма начин да загубим. Въпреки това за Ботев спокойствието е най-важно сега. В този ред на мисли - нека не изпадаме в излишни подробности. Един ден всичко ще излезе наяве.
- Поне някога ще разберем ли причината за мистериозната игра на криеница, на която Ирена Кръстева подложи обществеността повече от два месеца?
- Смятам, че всички въпроси ще получат своя отговор, ако в крайна сметка се стигне до сделка. Включително и този с двумесечната тайна. За конкретния случай не съм аз човекът, който да отговори точно. Кръстева си знае най-добре. Причините може да са много. Като започнем от определена рекламна кампания, която да достигне кулминацията си при обявяването на новия собственик и преминем през обратното - желание да не се шуми много около имена, за да не се провалят преговорите, докато и последният подпис не стане факт. В крайна сметка всеки има правото да избира как да подходи към определена сделка. В този случай Кръстева предпочете да запази мълчание след подписването на предварителния договор.
- А имаше ли в предварителния договор блокираща квота в полза на Димитър Христолов?
- Да. Блокиращата квота бе част от споразумението. За мен тя не би трябвало да представлява проблем при управляването на клуба, ако всичко се бе случило така, както бе предвидено.
- Доброволното оставяне на блокиращата квота обаче се възприема и като доказателство за интерес на холдинга не толкова към клуба, колкото към общински парцели, които да бъдат придобити покрай сделката.
- Това твърдение не отговаря на истината. Амбициите на Ирена Кръстева са насочени към клуба. Блокиращата квота бе знак на доверие към партньора по сделката, тъй като няма логика той да се възползва некоректно от нея, ако е стриктен в бизнесотношенията си. За съжаление ситуацията се оказа различна и Димитър Христолов демострира, че с него е изключително трудно да се работи.
- Колко още смятате да чакате Христолов да даде съгласие за реализиране на сделката?
- Точна дата не мога да посоча, защото аз не управлявам холдинга. При всички положения това трябва да се случи по възможно най-бързия начин. Никой в Ботев няма полза от забавяне на сделката, тъй като времето до подновяването на шампионата става все по-малко. Отборът спешно се нуждае от качествени нови попълнения, за да запази мястото си в елита и догодина. Тогава вече ще се мисли за нещо повече. Влязох в клуба с амбицията да помогна за осъществяването на една моя мечта - да видя Ботев там, където му е мястото. Не съм дошъл да печеля, защото аз пари си имам.
-
hools_1912
Това за какво го пускаш?В момента дебатираме фактите,а не приказки на този или онзи.
hools_1912 написа:Отговарям ти веднага:На мача БПФК-Доко по думи на Андреев 8000 билета по 4 лева 32000 лева сещаш ли се от къде,а заплати за ноември и декември плюс 3 премии къде са?
Ти мислиш ли,че отбор(дори в нашето положение) може да се издържа с 30 000 - 50 000 лв на месец? Ти мислиш ли като пишеш. Всеки мач се плаща на Полицията и Пожарната, освен футболистите има тренери,директори и още сума ти служители ! Ти как ги мислиш тея работи? Аз като те слушам и си мисля,че си Христолов честно...

-
hools_1912
Не ме нападай защото ще ме ядосаш!КЪДЕ СА 3 ЗАПЛАТИ,3 ПРЕМИИ,които семейство `1 тон трябваше да изплати.Отговори ми един път за винаги.Дори селяка не го е правил.
hools_1912 написа:Отговарям ти веднага:На мача БПФК-Доко по думи на Андреев 8000 билета по 4 лева 32000 лева сещаш ли се от къде,а заплати за ноември и декември плюс 3 премии къде са?
а Ирен Кръстева ли трябва да ги плаща ? я се замисли , кой е президента на клуба ? може да има предварителен договор но това не значи нищо ,когато сделката стане факт и Андреев стане примерно президент на клуба тогава да ги плащат .... а октомври на играчите са изплатени заплати от джоба на Кръстева ,селския си прави пас и ноември мисли че пак ще мине метър ,да ама не става и декември с парите от ТВ правата Андреев почва да изплаща заплатите и вкарва Христолов в дивия ,до този момент той си мисли че и тях ще тараши ....след тва хваща 2-3 журналя и те почват да пишат заглавия от рода " Христолов раздава заплати "

Имаме вяра
верни до гроб сме
ние за тебе
вечно ще пеем
градски момчета
за Ботев родени
за тебе живеем
за теб ще умреме

hools_1912 написа:Не ме нападай защото ще ме ядосаш!КЪДЕ СА 3 ЗАПЛАТИ,3 ПРЕМИИ,които семейство `1 тон трябваше да изплати.Отговори ми един път за винаги.Дори селяка не го е правил.
Тоя пък...я се успокой малко бе момче... Ти би ли плащал заплати на работници в някво си предприятие, преди да си го закупил ? Ти имаш ли си някаква бегла идея , как се прави и ръководи бизнес? Ирена Кръстева да не е Майка Тереза и да плаща заплати в замяна на нищо а? Ей такива смисленяци като тебе си залужават президента. Никога не съм си мислел ,че Ботевист може да ме ядоса по такъв глупав начин...

-
hools_1912
Спартак Варна за 1месец два пъти си сменят собственика и те влизат веднага във владение,а тези мазници защо се крият?Да си чул от техните уста една дума за БПФК.И нали чу Андреев да твърди,че те са издържали отбора.Е питам аз дай конкретни примери къде и за какво са дали пари?
Аз не мога да ти отговоря на въпроса,защо не са се обявили публично. Тва нещо си е тяхна работа. Те са купувачи и имат правото,да си скрият самоличността.Конкретен пример не мога да ти дам,защото технически нямам нищо общо с клуба. Андреев няма да разнася фактури и документи, за да са доволни хора като теб.

hools_1912 написа:Спартак Варна за 1месец два пъти си сменят собственика и те влизат веднага във владение,а тези мазници защо се крият?Да си чул от техните уста една дума за БПФК.И нали чу Андреев да твърди,че те са издържали отбора.Е питам аз дай конкретни примери къде и за какво са дали пари?
Споко бе , преди няколко дена искаше да се хванем на бас за светлото бъдеще на БПФК , сега нещо ме разочароваш
-
hools_1912
Ти би ли лъгал,че си дал пари като това не е вярно!Селю беше доведен без да се мисли изобщо.Тогава се късаха вестници,които пишеха срещу него.Вие сте ги приели тези толупи без да си зададете нито един въпрос за тях.