2022 Playoffs

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 19 апр 2022 14:34

Последните няколко страници са и причината винаги да ми става смешно, когато разни баскетболносталгици ми обясняват едно време, какво било, що било и как сегашните играчи щели само да носят вода на старите пушки. Сегашният баскетбол е изключително по-динамичен, по-бърз. Високите играчи, типични за онова време изобщо нямаше да виреят, понеже сегашният баскетбол изисква от тях да бъдат много по-универсални. Сега дори и те вече мятат тройки. Играта се измести по периферията, това е... Ония отбор на Уориърс със Змията от сезон 2016-17 щеше да бие Булс от 95-96.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
rmfan5
Контакти:

Re: 2022 Playoffs

Мнениеот rmfan5 » 19 апр 2022 14:52

drvasko98 написа:Понеже тук са все експерти, а не ми се цитират дитирамби, нагоре някой писа, че от центровете само Йокич, Ембийд и КАТ трябвало да се пазят по периметъра. Та минавам да питам вярно ли че Макс Клебер вкарал 8 от 11 тройки нощес и кой го е пазил...
И ако някой ми пише че не е баш център, моля да ми каже кой е бил център в тези минути

Макси клебер прави по 7 точки на мач и този сезон е 32% от тройката като през последният месец е с фрапиращите 17% от тройката, в такива случаи почти всеки отбор ще те остави да стреляш и ще живее с резултата, в този мач Клебър ги наказа факт. Ама най-лесно да чекнем box score-a и да си направим заключенията от един единствен мач.
Сигурно за десети път трябва да повторя че никъде не съм казал че Гоберт не е слаб защитник ако го изкараш на периметъра.

Drunken_Master написа:Реал, извинявай, ама Гобер, в интерес на истината не е от най-можещите (така да го напиша) центрове в момента. Специално за офанзивни функции говоря... В защита е ясен. Такива високи играчи (тип ДеАндре Джордън) са доста силно зависими от плеймейкъра. Я го сравни например с братята Гасол ? Али ъпи, заслони ? Това не е показателно, че кой не го може това ? Специално заслоните се учат още в първите уроци по баскетбол.[/color][/b]
Между другото, сега си спомням, че на европейското през 2015-та Пау вкара 40+ (не помня колко точно) и го пазеше именно още зеления Гобер.

Повторих се няколко пъти че е адски лимитиран в атака никъде не съм го отрекъл това явно трябва и още веднъж, става въпрос че въпреки това от офанзивни борби и атлетичните си способности пак прави не малко точки.

Да сравняваш играч тип Мутомбо с Пау Гасол не виждам да има смисъл, все едно Бен Уолъс с Тим Дънкан тотално различни играчи.

logo5 написа: Без значение колко точки повече или по-малко имат Бам и Джарен. Това са играчи, които не са зависими от пойнт гард и могат и сами да си правят кошове, не чакат на Мичъл или Конли да се смили над тях и да им хвърли алей ъп.

Да бе точките нямат никакво значение те нали мачовете се печелят от отбора който покаже по-хубав footwork.
Още една интересна статистика за теб и приключвам с офтопика сори ако съм дотегнал на някой ама не обичам като се говори на изуст.
Сезон 2021-2022: Assisted Unassisted
Кошове Кошове
Бам Адебайо - 247 | 159
Джарен Джаксън - 296 | 134
Руди Гоберт - 262 | 100

Толкова си правят сами кошове че единият прави по 2.83 на мач, другият по 1.71 а тоталното дърво Гоберт по 1.51 unassisted коша на мач въобще супер голяма разлика one man offense-и.
И пак за да не разбере някой грешно и Бам и Джарен са по-талантливи играчи в атака от Руди това не го отричам никъде и ме кефят повече, просто накрая всичко опира до това че отборът вкарал повече точки печели.
И в отборна игра се очаква играчи да си подават помежду си защото това води до лесни точки не знам защо го сравяняваш с милостиня, не играят тенис 1 на 1.

Единственото нещо което се опитвам да споделя е че въпреки лимитираните си възможности пак има позитивно въздействие върху играта поради другите си много силни качества които винаги се търсят при центрове, но треньора на Джаз и този на Франция да ядат пасти те кво ли разбират...
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/523/7021523v.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 19 апр 2022 15:03

rmfan5 написа:Повторих се няколко пъти че е адски лимитиран в атака никъде не съм го отрекъл това явно трябва и още веднъж, става въпрос че въпреки това от офанзивни борби и атлетичните си способности пак прави не малко точки.

Е, за какво тогава спорите, че вече съвсем се обърках !? ЛОГО5 и той казва, че али ъпи и заслони всеки може да прави. Фактически сте на едно мнение...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 19 апр 2022 15:39

Според мен сега е моментът Джейсън Кид да надникне във форума и да разкости Гобер, базирано на анализа, който се получи. Даже може и Нейт Макмилан и Крис Финч да се облажат как да обезвредят Адебайо и Джаксън :)

pan_Joro

ГСУ – Денвър

Мнениеот pan_Joro » 19 апр 2022 16:52

Когато човек гледа филм/мач за втори път, обикновено забелязва пропуснати подробности от първото гледане. Днес сутринта, когато гледах ГСУ-Денвър, няколко пъти си правих кафе и съм пропуснал по около минута. При повторното гледане направо се шашнах като видях, че Йокич е изгонен. Той на два пъти се разправя със съдиите, защото като лашне с гъза и защитникът не мръдне, за него това е фал в защита. Изкара си два технически фала и при третия го изгониха. Иначе си беше бесен на нещо през целия мач…

Едва на второ четене забелязах, че Къри всъщност е играл само 25 минути. Ако екстраполираме към обичайните 36 минути, вкараните 34 точки би трябвало да бъдат близо 50. Впечатляващо…
НЕма начин да нЕма начин!

Buck32
Контакти:

Re: ГСУ – Денвър

Мнениеот Buck32 » 19 апр 2022 18:07

pan_Joro написа: Той на два пъти се разправя със съдиите, защото като лашне с гъза и защитникът не мръдне, за него това е фал в защита. Изкара си два технически фала и при третия го изгониха.

Първо - наливаш вода в мелницата на Майстора, всеки го гонят на втория технически, няма кой да го остави да направи трети. Второ - при първия се вдигна с Уигинс, като го пропусна да мине и беше между него и коша, не го е удрял по ръцете, не го е бутал с ръка, Уигинс отлетя като изстрелян - хубаво продаде си стоката, свириха нарушение, дадоха технически за протест (това няма общо с бутане с гъз). При втория Дреймънд го подпира и бута с ръка през цялото време, понеже носталгиците тук помним времето когато "хендчекинга" беше позволен, е странно да видим че понякога е позволен и сега. Явно и Йокич не го е очаквал. Реагира, изгониха го. Бутането с гъз явно ти е фикс идея като видиш Йокич.
Последно, да ме поправи Регър, Пичичи или който друг гледа и американски футбол, но за това махане с ръка на Грийн там щеше да бъде наказан и той. А мисля, че и в баскетбола по принцип е забранена реакция към противник. Аз признавам, че навремето, когато Леброн го порвокира в мач номер 4 2016, бях на негова страна, но сега оставя някак кофти чувство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 19 апр 2022 18:12

T.e. неправилно беше изгонено Магарето през 2016-та ? Интересно...
Изображение

Buck32
Контакти:

Re: !

Мнениеот Buck32 » 19 апр 2022 18:48

Drunken_Master написа:T.e. неправилно беше изгонено Магарето през 2016-та ? Интересно...

За конкретната ситуация тогава - според мен да, неправилно

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 19 апр 2022 19:03

Buck32 написа:
Drunken_Master написа:T.e. неправилно беше изгонено Магарето през 2016-та ? Интересно...

За конкретната ситуация тогава - според мен да, неправилно

Mда... И колко пъти реферите трябваше да го оставят да си прави ала Лаимбиър глупостите ? Примерно да рита в слабините Стивън Адамс, да бърка в очите на ЛеБрон Джеймс и т.н. ?!
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 19 апр 2022 19:11

Днес е било забавно тука!
Изображение

Върни се в “Архив”