Тема за борбата срещу управлението на Д.Христолов в Ботев Пд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
gentile

Все още може да се случи нещо !

Мнениеот gentile » 07 яну 2009 12:08

От http://www.sportline.bg
Ексклузивно
Христо Андреев: Има блокираща квота в полза на Христолов, но сега искаме промяна в параметрите на договора
7 януари 2009 | 11:31
От: Никола Костадинов

--------------------------------------------------------------------------------
Пловдив. Драмата по високите етажи на властта в пловдивския Ботев продължава и доказателство за нея е избухналият скандал в началото на седмицата между собственика Димитър Христолов и представителя на кандидат-купувача Ирена Кръстева в клуба - Христо Андреев. Пред Sportline.bg бизнесменът от Крумово обяви, че финансистът е изразил готовността си да подаде оставка. Информацията обаче бе моментално опровергана от Христо Андреев, който бе категоричен, че е жертва на манипулация. Последвалите събития действително показаха, че оставка няма, въпреки че клубният шеф явно иска да му бъде представена такава. В името на справедливостта и безпристрастното отразяване на събитията Sportline.bg предостави възможност на Христо Андреев да разясни своята позиция по случая, така както по-рано направи Димитър Христолов. Горещите събития около най-стария български клуб обаче следват едно след друго. Поради тази причина Sportline.bg се възползва от шанса да проведе възможно най-подробен разговор със събеседника си и да засегне по-голямата част от наболелите теми около Ботев.

- Има ли развитие по случая с оставката?

- Няма такова нещо. Трябва да се знае, че оставка не съм подавал въпреки твърденията на Христолов. В деня, когато излезе въпросната информация, действително проведох разговор с него. Обсъдихме някои неща, включително и вариантът да не се стигне до успешен край на сделката. За евентуална моя оставка обаче не е ставало въпрос. Нямам никакво намерение да напускам Ботев.

- До Sportline.bg обаче достигна информация, че си пред уволнение.

- Ами да ме уволнят тогава. Само че ми е безкрайно интересно на какво основание може да бъде взето подобно решение. Изпълнявам задълженията си съвестно и не мисля, че съм дал повод за недоволство срещу мен.

- Давам конкретен пример. Недоволни са немалка част от футболистите и спортно-техническия щаб заради декларацията към Ирена Кръстева, която бяха заставени да подпишат. Имаше и сериозно забавяне на заплатите, като в крайна сметка отборът остана без пари за Коледа. При това положение двамата с Боби Димитров отидохте на ваканция в Гърция.

- На първо място съм сигурен, че никой в отбора не е против мен. Казвате спортно-технически щаб, но не назовавате имена. Така и аз мога. Обвиненията са несериозни и нямат нищо общо с истината. За парите пък мога да гарантирам, че откакто съм в Ботев, клубът е получил финансова инжекция, достатъчна за месеци напред. В разплащането с футболистите имаше забавяне, защото по-голямата част от сумата автоматично отиде за погасяването на огромни задължения към различни лица, институции и т.н. Специално пък за т.нар. моя ваканция се чувствам леко обиден от манипулирането на информацията. Наистина с Боби Димитров пътувахме до Гърция, но това бе във връзка с празниците. Посрещнахме Нова година там и според мен няма нищо осъдително в действията ни. Всички знаят, че бях в България на 30 декември, когато Димитър Христолов трябваше да се яви за завършването на сделката. За първата тренировка на отбора отново бях на линия. Не виждам къде е проблемът.

- По същото време в Ботев се намериха хора, които да работят по селекцията и да финализират трансфери именно в празничните дни. Не вършат ли те работата, с която принципно сте се наели вие?

- Е на това селекция ли му викаш? Замисли се само какви футболисти са привлечени. Ние бяхме и продължаваме да сме готови да извадим много пари, да направим бързи трансфери на качествени играчи и като за начало да стигнем до 10-ото място в края на първенството. Трябва да се знае, че бяхме осигурили 4-5 класни попълнения, но забавянето на сделката за Ботев направи тяхното привличане невъзможно на този етап.

- Да разбирам ли, че Христо Андреев прави селекция, само ако има много пари зад гърба си?

- Е то без пари има ли смисъл да се работи? Кого можем да вземем на добра воля? За качествените футболисти са необходими трансферни думи, иначе нещата няма как да станат. Смятам, че ще успеем да направим добра селекция, ако все пак желанието на Ирена Кръстева да закупи Ботев успее да се реализира.

- Сделка като че ли обаче няма да има. Не завърши ли посредническата ти мисия в Ботев?

- Естествено, че не. Ирена Кръстева все още иска клуба и офертата и продължава да е в сила. Лично аз също съм амбициран да завърша започнатото до самия му край. За мен шансовете не са се изпарили, но за да постигнем някакъв резултат, Христолов трябва да откликне на нашите покани за среща. Така и не ми стана ясно защо миналия път не се яви, въпреки че го чакахме.

- Твърди се, че е отчел опасността да бъде притиснат с нови условия броени часове преди последния работен ден на държавните учреждения около празниците.

- Добре де, няма проблеми. Да допуснем, че е така. Сега обаче всички са на работа и аз не виждам обективна причина да не се срещнем. Нали наскоро Христолов обяви, че и той на свой ред ще отправи покана към Кръстева. Не мога да разбера - къде е това предложение и защо се бави. Чакаме Христолов да каже кога и къде иска среща. Направи ли го - тя ще се състои.

- А параметрите на офертата остават ли същите като в подписания от Ирена Кръстева предварителен договор?

- Той ще послужи като база за изготвяне на окончателното споразумение между двете страни. При всички положения обаче ние ще искаме промени, защото през изминалите два месеца самият Христолов направи много непредвидени действия. Имахме уговорка за продажба на футболисти, но само при наше съгласие. С Дормушали Саидходжа и Йордан Минев обаче не стана така. Тези два трансфера не са единствените нарушения от страна на Христолов. Има още редица други, но засега предпочитаме да ги запазим в тайна.

- Чувствам се длъжен да припомня, че скриването на информация винаги дава повод за пораждането на множество слухове.

- Няма смисъл от излишни скандали, които допълнително ще нагнетят обстановката и ще повлияят негативно на сделката. Затова на този етап запазваме дипломатичния тон. Като човек съм оптимист и не искам да мисля за някакъв провал. Стигне ли се до такъв обаче, много неща ще излязат на бял свят. Не ни е страх от разкриването на някои истини и още по-малко от съдебни дела. Няма начин да загубим. Въпреки това за Ботев спокойствието е най-важно сега. В този ред на мисли - нека не изпадаме в излишни подробности. Един ден всичко ще излезе наяве.

- Поне някога ще разберем ли причината за мистериозната игра на криеница, на която Ирена Кръстева подложи обществеността повече от два месеца?

- Смятам, че всички въпроси ще получат своя отговор, ако в крайна сметка се стигне до сделка. Включително и този с двумесечната тайна. За конкретния случай не съм аз точният човек, който да отговори точно. Кръстева си знае най-добре. Причините може да са много. Като започнем от определена рекламна кампания, която да достигне кулминацията си при обявяването на новия собственик и преминем през обратното - желание да не се шуми много около имена, за да не се провалят преговорите, докато и последният подпис не стане факт. В крайна сметка всеки има правото да избира как да подходи към определена сделка. В този случай Кръстева предпочете да запази мълчание след подписването на предварителния договор.

- А имаше ли в предварителния договор блокираща квота в полза на Димитър Христолов?

- Да. Блокиращата квота бе част от споразумението. За мен тя не би трябвало да представлява проблем при управляването на клуба, ако всичко се бе случило така, както бе предвидено.

- Доброволното оставяне на блокиращата квота обаче се възприема и като доказателство за интерес на холдинга не толкова към клуба, колкото към общински парцели, които да бъдат придобити покрай сделката.

- Това твърдение не отговаря на истината. Амбициите на Ирена Кръстева са насочени към клуба. Блокиращата квота бе знак на доверие към партньора по сделката, тъй като няма логика той да се възползва некоректно от нея, ако е стриктен в бизнесотношенията си. За съжаление ситуацията се оказа различна и Димитър Христолов демострира, че с него е изключително трудно да се работи.

- Колко още смятате да чакате Христолов да даде съгласие за реализиране на сделката?

- Точна дата не мога да посоча, защото аз не управлявам холдинга. При всички положения това трябва да се случи по възможно най-бързия начин. Никой в Ботев няма полза от забавяне на сделката, тъй като времето до подновяването на шампионата става все по-малко. Отборът спешно се нуждае от качествени нови попълнения, за да запази мястото си в елита и догодина. Тогава вече ще се мисли за нещо повече. Влязох в клуба с амбицията да помогна за осъществяването на една моя мечта - да видя Ботев там, където му е мястото. Не съм дошъл да печеля, защото аз пари си имам.

phd
Контакти:

Re: Все още може да се случи нещо !

Мнениеот phd » 07 яну 2009 12:20

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е започнала проверка за произхода на парите, с които бившият шеф на тотото Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски, който е зам.-министър на бедствията и авариите от квотата на ДПС, закупиха телевизия ТV7, в. "Експрес" и едноименния електронен сайт преди месец. Това съобщи пред "Сега" говорителят на ДАНС Зоя Димитрова. Проверката е започнала малко преди Нова година.

Най-вероятно именно тази проверка е попречила на сделката за закупуването на Ботев Пловдив. Както е добре известно, Кръстева и досегашният президент на канарчетата Димитър Христолов подготвяха финализирането на сделката още в началото на декември, но съвсем неочаквано тя пропадна. Феновете на жълто-черните и до днес не са наясно дали ще се осъществи продажбата и ако не каква ще е съдбата на любимия им тим.

Убедени ли сте, че искате да смените Христолов с ТЕЗИ :?: :!: :?

Потребителски аватар
botev_1912
Контакти:

Мнениеот botev_1912 » 07 яну 2009 12:33

phd написа:Убедени ли сте, че искате да смените Христолов с ТЕЗИ :?: :!: :?

Ако може и без президент да останем пак ще сме по-добре отколкото със Селският!!!!
100
покривни прозорци

великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Bliu-Bliu...
Контакти:

Мнениеот Bliu-Bliu... » 07 яну 2009 13:35

phd написа:Убедени ли сте, че искате да смените Христолов с ТЕЗИ :?: :!: :?

Убеден съм, че като видя лъжливите очички, мазната усмифка върху селската муцуна съм склонен към насилие. :!:
We all live in a Yellow Submarine
Yellow Submarine Yellow Submarine.

bedrock1912
Контакти:

Re: ЗАЩО ?

Мнениеот bedrock1912 » 07 яну 2009 15:12

Кво искате да кажат за нас при тях нещо ако се случи извън софия се едно не е новина :x

Jimmy8
Контакти:

Мнениеот Jimmy8 » 07 яну 2009 17:36

phd написа:Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е започнала проверка за произхода на парите, с които бившият шеф на тотото Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски, който е зам.-министър на бедствията и авариите от квотата на ДПС, закупиха телевизия ТV7, в. "Експрес" и едноименния електронен сайт преди месец. Това съобщи пред "Сега" говорителят на ДАНС Зоя Димитрова. Проверката е започнала малко преди Нова година.

Най-вероятно именно тази проверка е попречила на сделката за закупуването на Ботев Пловдив. Както е добре известно, Кръстева и досегашният президент на канарчетата Димитър Христолов подготвяха финализирането на сделката още в началото на декември, но съвсем неочаквано тя пропадна. Феновете на жълто-черните и до днес не са наясно дали ще се осъществи продажбата и ако не каква ще е съдбата на любимия им тим.

Убедени ли сте, че искате да смените Христолов с ТЕЗИ :?: :!: :?

Че с какво са по-различни от другите собственици на отбори?Все мафия.Който и да е друг но не и селския момък!!!
Изображение
http://www.BetsHighway.com - Top Bookmakers of the World
http://www.AutosHighway.com - The Best Autos Portal

Jimmy8
Контакти:

Христолов с покана към Кръстева, бъдещето на Ботев ясно скор

Мнениеот Jimmy8 » 07 яну 2009 17:44

Официално:
Христолов с покана към Кръстева, бъдещето на Ботев ясно скоро
7 януари 2009 | 14:49
От: Никола Костадинов

--------------------------------------------------------------------------------

размер на шрифта: a a a | разпечатай
Пловдив. Ситуацията около пловдивския Ботев отново се раздвижи. Току-що президентът на клуба Димитър Христолов обяви пред Sportline.bg, че е направил необходимите юридически действия, за да покани за финализиране на сделката кандидат-купувача Ирена Кръстева - управител на холдинга "Нова българска медийна група". Чрез нотариално заверен документ омразният на "жълто-черните" фенове бизнесмен е поискал от Госпожата насрочване на среща помежду им в близките няколко дни. Очаква се поканата да бъде приета от Кръстева, която по всевъзможни начини в последно време демонстрира, че няма търпение да сложи край на сагата "сделка за Ботев". При всички положения обаче евентуално осъществяване на срещата не гарантира сключване на окончателно споразумение. В интервю за Sportline.bg представителят на Ирена Кръстева при "канарчетата" Христо Андреев обясни, че холдингът ще иска промяна на част от договореното по предварителния контракт, докато желанието на Димитър Христолов е параметрите на споразумението от месец октомври да останат в сила и за крайната сделка.
Изображение
http://www.BetsHighway.com - Top Bookmakers of the World
http://www.AutosHighway.com - The Best Autos Portal

lud
Контакти:

Re: Христолов с покана към Кръстева, бъдещето на Ботев ясно скор

Мнениеот lud » 07 яну 2009 17:51

Христолов: Продължавам да издържам Ботев, след провала на сделката
"На този етап ще продължа да издържам Ботев, след като сделката за продажбата му не става", съобщи президентът на клуба Димитър Христолов. Той поясни, че през тази седмица не е водил разговори с кандидата за купувач Ирена Кръстева от Нова българска медийна група холдинг АД. В неделя Димитър Христолов каза, че ще й отправи официална покана, заверена пред нотариус, да сключат договора за продажбата на Ботев. Днес изтече крайният срок от три дни на поканата, а няма развитие по сделката. Димитър Христолов поясни, че ако не стане сделка с Ирена Кръстева, ще води разговори с други кандидати за купувачи - българска и австрийска фирми. На проби в "жълто-черния" тим днес следобед пристигна нападателят на Беласица (Петрич) Владимир Кабранов. Той разтрогна договора си с петричани по взаимно съгласие на заседанието на Арбитражната комисия на БФС на 19 декември миналата година.

Bliu-Bliu...
Контакти:

Мнениеот Bliu-Bliu... » 07 яну 2009 17:53

Като гледам в кой сайт е новината, не съм оптимист.
Спортлайната са отявлени христоловисти.
По-скоро се подготвя версията "дх-с иска да продава, Иренчето не ще да купува".
:roll:
We all live in a Yellow Submarine
Yellow Submarine Yellow Submarine.

Потребителски аватар
SHYNE
Контакти:

Мнениеот SHYNE » 07 яну 2009 17:54

да бе да ............ спотлайна.ком :lol:
Изображение
Имаме вяра
верни до гроб сме