Мнениеот sin4ec » 01 май 2014 23:07
Кашчей, тук не става дума за това какво е да си войник... Не само армията е изковала тази победа-в тила жените са орали, сяли и жънали, работили са във фабриките за снаряди, и децата даже...Всеки е дал своята лепта за Победата, и затова тази песен там като се пусне, се става на крака. Ние тук не знаем какво е лишение и смърт от глад . Ние не можем да осъзнаем мащаба на бедствието-27 милиона ни се струват имагинерна цифра. Няма такава страна, раззорана три пъти от валяка на войната. Първо от настъпващите немски войски. После от настъпващите свои войски. И трето - от отстъпващите немски войски, палещи и рушащи всичко, сипващи отрова в кладенците... Камък на камък, мост, жп линия, сграда не е останала там. И за тях няма план Маршал. Сами са се оправили и възстановили разрушената си страна. Как са могли-с какви сили...Това е нечовешко!
Всъщност не ми е толкова загадка, защото ги познавам, но ми се струва като в приказките. За тях обаче не е приказка. Няма да забравя дядя Володя, дипломатът, беше пийнал и казваше на баща ми: Тук при вас се чувстваме прекрасно, приехте ни като свои, обичам България, но сърцето ми е в една дървена виличка в Подмосковието... и се разплака!
Малък бях, не го очаквах от човека, дето една сутрин звъни и вика на баща ми-взимай децата без жените и тръгваме! Закараха ни на плажа в Панчарево, ний си дивяхме там, ама сладолед, ама квото искаме-на ви! Тръгваме обратно-гледам, пийнали са арабия, онзи вика-аз ще карам! Добре кара-ама ни спряха за превишена скорост, той си даде документите, пък ония като ги видяха, направо метан му направиха... Сал дет не ни изпроводиха с ескорт. Пък сега-плаче...
Те такива работи.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]