wolf написа:Това не съм го виждал досега, да не е някакъв нов макет?
Сравни го с видео на стария и мисля, че има някакви изменения, но на пръв поглед изглежда, че няма

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
wolf написа:Това не съм го виждал досега, да не е някакъв нов макет?
wolf написа:Капацитета беше 33 000, колко още е увеличен?
greenpeak написа:Mourinio, аз съм грамотен и мога да чета бе.
Отварям страницата на проектанта и чета, а не говоря глупости като вас:
http://www.tdp.bg/projects/view/26
Стадион Варна:
Спортен комплекс Варна е най-модерния мащабен проект в съвременната история на България за изграждане на комплекс спорт, забавления и отдих.
Новото съоръжение ще бъде разположено на две големи пътни артерии в град Варна - булевардите "Васил Левски" и "Осми приморски полк" - зона, която свързва няколко жилищни квартала на града. На запад е квартал "Васил Левски", а на юг - "Чайка". До него има изграден голям пешеходен подлез, който пресича бул. "Васил Левски". Заради визията на съоръжението целият стадион ще бъде преместен по-близо до булеварда, за да се вижда отдалеч. [b]Бъдещият спортен комплекс ще има капацитет 30 хил. души. Общата разгъната площ на цялото съоръжение е 51 550 кв.м. От тях 23 130 кв.м са предвидени за паркинг със 716 места. Обектът ще има четири нива. Първото е за футболно игрище, подземен паркинг, съблекални за играчите и треньорите им. Предвидени са още зала за пресконференции, конферентна зала, VIP вход, офиси, складове. Президентската ложа, бизнес ложи, офиси, конферентни зали, зала за спортна гимнастика, фитнес и съблекални ще бъдат разположени на второ ниво. Ниво три е за заведения за бързо хранене, ресторанти, бизнес клуб и бар. Фитнес център с разгъната площ 817.6 кв.м ще има на четвъртото ниво. Седалките за публиката ще заемат 5086 кв.м. Инсталациите ще са на площ 7112 кв.м.
Концепцията на обекта е дело на германската архитектурна фирма GMP International GmbH във взаимодействие с партньорското българско бюро „Проин“ АД. Комплексът ще бъде съвкупност от съоружения, сгради и инфраструктура, проектирани по най- модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатляващи архитектурни решения.
Стоманобетонните конструкции са проектирани изцяло от ТДП, съвместно с проектанта на покривната конструкция Schlaich Bergermann und Partner GmbH и българският им партньор „Иркон“ ООД – София.[/b]
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта