Шампионска лига - сезон (2017/18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот Tiberius » 15 фев 2018 13:51

При ситуацията на Кроос действително се вижда, че има задържане, но и Кроос се възползва от ситуацията. Все пак по-скоро има дузпа заради задържането.
Колкото до ситуацията на Рамос, така и не го оправиха правилото за игра с ръка. Всичко е въпрос на тълкуване на самата ситуация. Според мен в този случай има дузпа за ПСЖ . По принцип съдиите имат указание специално за играта с ръка, да не не се свири, ако не са на 100% сигурни в своето решение. Заради това трябва да бъдат въведени видео повторенията, за да се изчистят подобни неточности. ;)
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 фев 2018 14:05

Със сигурност е много повече дузпа от онези две, които свириха на Байерн миналия сезон, но дали наистина е достатъчен повод да се даде не зная. Да, ръката не е съвсем прилепена за тялото, но и не е разперена. Топката атакува Рамос, а не той нея. Всичко става за части от секундата. Основният аргумент "за" дузпа е, че ръката в случая спира топката, която уж лети към вратата. Аргументът "против" е, че първо липсва умисъл, второ контактът е над лакътя.

На всеки два мача има подобни спорни моменти. Тъпо е, когато се захващаме само за да измислим оправдание защо на отбор Х му върви повече от отбор У.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 фев 2018 14:17

За мен е дузпа, главно защото спира удар в очертанията на вратата. Ръката е отделена от тялото. Не виждам какво толкова има да се дискутира.

Ако беше в другото наказателно, съм почти сигурен че щеше да се свири.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 фев 2018 14:24

rhaegar написа:Ако беше в другото наказателно, съм почти сигурен че щеше да се свири.

Какво значение има в кое наказателно е ситуацията? Става за части от секундата, веднъж се свири, друг път не. Много по-нелепи дузпи са били свирени срещу Реал Мадрид. И понеже не гледате Ла Лига, пресният пример срещу Байерн е достатъчно показателен. Не една, а две дузпи.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 фев 2018 14:27

sapio0o написа:
rhaegar написа:Ако беше в другото наказателно, съм почти сигурен че щеше да се свири.

Какво значение има в кое наказателно е ситуацията? Става за части от секундата, веднъж се свири, друг път не. Много по-нелепи дузпи са били свирени срещу Реал Мадрид. И понеже не гледате Ла Лига, пресният пример срещу Байерн е достатъчно показателен. Не една, а две дузпи.

Не е нужно да скачаш на всичко. Съдиите винаги са склонни да отсъждат някое положение по един начин, когато е срещу голям отбор, а по друг, когато е в полза на голям отбор. За да си спокоен, щеше да бъде отсъдено и ако беше в наказателното на ПСЖ срещу Барса. Или Байерн.

Изображение

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 15 фев 2018 14:31

rhaegar написа:
sapio0o написа:

Не е нужно да скачаш на всичко. Съдиите винаги са склонни да отсъждат някое положение по един начин, когато е срещу голям отбор, а по друг, когато е в полза на голям отбор. За да си спокоен, щеше да бъде отсъдено и ако беше в наказателното на ПСЖ срещу Барса. Или Байерн.

Или Челси. :)

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 фев 2018 14:32

Бе не знам, Челси много не ги галят в Европа. :lol: Въпреки че срещу тия може, Златан също леко го изгониха предния път, доколкото помня.

Изображение

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 15 фев 2018 14:34

Прекалено много се акцентира на съдийството в БГ, а в случая не виждам нищо фрапантно.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 фев 2018 14:34

Това са твои тълкувания. Съдиите правят грешки постоянно, включително против Реал, Барселона или Байерн. Лошото е, че тогава няма кой да го забележи.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 15 фев 2018 14:35

Tiberius написа:Прекалено много се акцентира на съдийството в БГ, а в случая не виждам нищо фрапантно.

Защото българинът не е като човека. Тук винаги някой ни е виновен.

Върни се в “Архив”