Фен тема Гарра Дембеле

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
БАТТЯНА
Контакти:

Re: Гара Дембеле беше осъден на 8 месеца затвор условно

Мнениеот БАТТЯНА » 02 фев 2011 13:12

съдията е Левскар ;)
За враговете на демокрацията и републиката-СМЪРТ

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 02 фев 2011 13:14

Да живее българското правосъдия. Може да си пиян. Може да нямаш шофьорска книжка. А защо да не покажеш и фалшива. Напред българи в нашата държава всичко е позволено щом няма смъртни случаи. Защо да караш курсове. Или защо да не удариш по 5-6 уискита и да се прибереш с колата.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
ЛАЗО ЛЕВСКАРА
Контакти:

Мнениеот ЛАЗО ЛЕВСКАРА » 02 фев 2011 13:15

fred написа:Хубавото е че хем е осъден (дано си вземе поука и се поспре с щуротиите), хем няма да лежи (което би било прекалено на фона на всички останали пияни шофьори които на всичкото отгоре катастрофират и отнемат човешки животи и не лежат нито ден в затвора - справка Стависки).

Най точния коментар.

Потребителски аватар
Oskron
Контакти:

Мнениеот Oskron » 02 фев 2011 13:21

stannn написа:Да живее българското правосъдия. Може да си пиян. Може да нямаш шофьорска книжка. А защо да не покажеш и фалшива. Напред българи в нашата държава всичко е позволено щом няма смъртни случаи. Защо да караш курсове. Или защо да не удариш по 5-6 уискита и да се прибереш с колата.

Но едва ли можеш да дадеш пример за друг направил подобно провинение и с по-тежка присъда. По-вероятно е да намериш с по-лека ...

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 02 фев 2011 13:28

Аз съм "ЗА" да се спазват законите. А там пише друго. При фалшиви документи и алкохол в кръвта над 1,6 просто е абсурдно да се говори за такава присъда. Да имало е смъртни случаи от пияни шофьори, но да излизаш с фалшиви документи това вече е наглост. Добре съгласен съм. Да лежи в затвора е прекалено, но спокойно можеда да му наложат пробация или обществено полезен труд. И искам да задам един въпрос на тия които сега ще почнат да ме плюят. Какъв пример се дава на малките деца с това?

IvoDivo
Контакти:

Мнениеот IvoDivo » 02 фев 2011 13:41

stannn написа:Аз съм "ЗА" да се спазват законите. А там пише друго. При фалшиви документи и алкохол в кръвта над 1,6 просто е абсурдно да се говори за такава присъда. Да имало е смъртни случаи от пияни шофьори, но да излизаш с фалшиви документи това вече е наглост. Добре съгласен съм. Да лежи в затвора е прекалено, но спокойно можеда да му наложат пробация или обществено полезен труд. И искам да задам един въпрос на тия които сега ще почнат да ме плюят. Какъв пример се дава на малките деца с това?

Е какъв пример се дава ? Мислиш че 8 месеца условно, които влизат в сила ако се провиниш в следващите 3 години е нищо ли? Самия факт че си осъден, според теб е нищо ли ? Аз лично (а и надявам се всеки здравомислещ човек) няма да тръгна да карам пиян и с фалшиви документи само защото еди кой си не бил влязал в затвора, ... Ами ако се издъни пак в следвашите 3 години ще влезе, въпреки че точно Гара едва ли ще седи в България още дълго че да го притеснява това.

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 02 фев 2011 13:42

stannn написа:Аз съм "ЗА" да се спазват законите. А там пише друго. При фалшиви документи и алкохол в кръвта над 1,6 просто е абсурдно да се говори за такава присъда. Да имало е смъртни случаи от пияни шофьори, но да излизаш с фалшиви документи това вече е наглост. Добре съгласен съм. Да лежи в затвора е прекалено, но спокойно можеда да му наложат пробация или обществено полезен труд. И искам да задам един въпрос на тия които сега ще почнат да ме плюят. Какъв пример се дава на малките деца с това?

Ами Гарата като играе добре и вкарва, какъв по-обществено полезен труд от това може да извършва?

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 02 фев 2011 14:02

+1.Много добре казано мнение.Трябва да се спазват законите.Като страна член на Ес трябва за такова нарушение извършено от когото и да е да има солена глоба и обществено полезен труд.
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]

nikiwm
Контакти:

Мнениеот nikiwm » 02 фев 2011 14:15

Според мен условната е заради фалшивите документи. Това се води за по-сериозно престъпление (а 8 месеца затвор не са малко). Ако беше само заради шофирането в нетрезво състояние без документ, щяха само една солидна глоба да му лепнат + забрана за шофиране и при повторно провинение - на съд.
Мога да дам пример със себе си: в Испания ме спряха 2006та доста пиян (и въобще не се гордея с това) с българска книжка, която беше валидна 3 месеца, а те бяха изтекли. Тоест си бях без книжка. Глобиха ме 800 евро + 150 за да си взема колата от паркинга след няколко дни, и ме предупредиха, че ако се повтори.. лошо.
Иначе много ме съмнява ако има книжка от Мали, тя да е валидна в България.

А пък ако беше толкова ефективно българското правосъдие и при криминалните случаи.. ехее друго щеше да е положението..

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 02 фев 2011 14:16

IvoDivo написа:
Е какъв пример се дава ? Мислиш че 8 месеца условно, които влизат в сила ако се провиниш в следващите 3 години е нищо ли? Самия факт че си осъден, според теб е нищо ли ? Аз лично (а и надявам се всеки здравомислещ човек) няма да тръгна да карам пиян и с фалшиви документи само защото еди кой си не бил влязал в затвора, ... Ами ако се издъни пак в следвашите 3 години ще влезе, въпреки че точно Гара едва ли ще седи в България още дълго че да го притеснява това.

И каква присъда е? 400 лева които като му знаете заплатата става ясно че са му джобни пари и присъда която по никакъв начин не го кара да се замисли. А това дали ще направи повторно някоя простотия това няма никакво значение. Колкото Рабех го вкараха в затвора толкова и Дембеле. Обаче ако бяхме аз или ти в момента щяха да ни возят с безплатните таксита към Софийския затвор.

brat domingo написа:Ами Гарата като играе добре и вкарва, какъв по-обществено полезен труд от това може да извършва?

Явно не си наясно какво означава обществено полезен труд. Изявите по нивите български не са обществено полезен труд.
Спокойно можеше да му наложат да сади маргаритки за седмица примерно. И това по никакъв начин нямаше да му попречи да си изпълнява договора с Левски.

Върни се в “Архив”