Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

yasen
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Мнениеот yasen » 22 сеп 2013 23:31

Оскар има качествата да се превърне в легендарна "10-ка" на Челси, мисля, че ще бъде за Челси така, както беше Кака за Милан, много ми приличат двамата бразилци, не визуално, а като начин на игра и влияние върху отбора и затова ги сравнявам.
Разбира се, че Мата няма как да се сравнява с Оскар, единственият плюс на испанеца е по-добрия поглед върху играта и изненадващите пасове, но това лесно ще бъде овладяно и от Оскар в бъдеще, в процес на мачовете и трупането на опит.
Оскар има невероятен завършващ удар, Мата ми е скъсвал нервите с безумни пропуски
Оскар има доста по-точен удар от средна и далечна дистанция
Оскар притежава по-голяма борбеност и по-добро владение на топката, може да играе на повече позиции от Мата, което също е голям плюс
и друго - Оскар не се влияе от конкуренция, по-млад е и никой не може да го "смаже психически" :lol: :lol: :lol:
разбира се, че Оскар ще бъде плеймейкър на Челси, след време всички симпатизанти ще признаете далновидността на Моуриньо.

п.с. Та какво стана с Касияс, нали "лошия" Моуриньо вече не е в Мадрид , защо Анчелоти предпочита "неправилния избор" Лопес?!

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 23 сеп 2013 00:26

Оскар не е Мата, а Мата не е Оскар. И двамата имат уникални качества, но за момента Оскар е по-добрия вариант за Челси и за това той е титуляр. Ще дойде времето на Мата! ;)
[center][wrapimg=]http://puu.sh/fjKd5/6ced854970.jpg[/wrapimg]
ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE[/center]

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 23 сеп 2013 09:58

Тука има ебаси фурнаджийските лопати... до вчера, когато Мата ни вадеше всеки мач и 2 години подред обираше индивидуалните награди в Челси никой не гледаше играта му в защита и не се сещаше да обяснява "колко топки губел" и колко брак имал в играта, всички слагахте аватари на Мата и заявявахте колко е важен за Челси и как е "най-добрият плеймейкър във Висшата лига". Изведнъж обаче идва Моу, решава, че по една или др причина испанчето не му е симпатично и е причината за проблемите на Челси и тука 2/3 сменяте плочата за Мата...
Не може да обичаш Челси, а да не цениш това, което Мата дава 2 сезона на отбора ... просто е престъпление и това не е извод в полза лично на Мата, а в полза на целия отбор, защото Мата е заслужил не с друго, а с ИГРАТА си да бъде ценен, уважаван и обичан от феноветее...
Освен това не мисля, че по някакъв начин Мата има по-лошо представяне от началото на сезона от Азар и Шурле...
Да Оскар в момента е номер 1, но добрият треньор ще намери начин на терена да играят и Оскар и Мата ...
Ако искаш да направиш нещо, ще намериш начин, ако не искаш, ще намириш причина!

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 23 сеп 2013 10:33

Nomer_9 написа:Тука има ебаси фурнаджийските лопати... до вчера, когато Мата ни вадеше всеки мач и 2 години подред обираше индивидуалните награди в Челси никой не гледаше играта му в защита и не се сещаше да обяснява "колко топки губел" и колко брак имал в играта, всички слагахте аватари на Мата и заявявахте колко е важен за Челси и как е "най-добрият плеймейкър във Висшата лига". Изведнъж обаче идва Моу, решава, че по една или др причина испанчето не му е симпатично и е причината за проблемите на Челси и тука 2/3 сменяте плочата за Мата...
Не може да обичаш Челси, а да не цениш това, което Мата дава 2 сезона на отбора ... просто е престъпление и това не е извод в полза лично на Мата, а в полза на целия отбор, защото Мата е заслужил не с друго, а с ИГРАТА си да бъде ценен, уважаван и обичан от феноветее...
Освен това не мисля, че по някакъв начин Мата има по-лошо представяне от началото на сезона от Азар и Шурле...
Да Оскар в момента е номер 1, но добрият треньор ще намери начин на терена да играят и Оскар и Мата ...

повечето тук в този форум се чудехте какво имам против Мата през последните 2 години, бях и все още съм най-големия му критик, защото може много повече и определено допуска много брак...
Та мисля, че Сардукар и аз забелязахме тази тенденция в играта на Мата още през първия му сезон.
Не знам защо се превърна в такъв голям любимец, има доста повече играчи, които не са толкова обичани, а заслужават.
Да, Мата заслужава още шансове и трябва да се възползва от тях - само от него си зависи.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 23 сеп 2013 10:56

Признавам си, че приех привличането на Мата с много резерви. Играчи като него са есктра класа, но ме дразни липсата им на постоянство. С играта си за ЧЕЛСИ ме убеди, че има качествата да е основна фигура за отбора. От началото на сезона е в някаква дупка.... Прекалено е изнервен. Трябва да реагира по друг начин на конкуренцията. Вилиян, Шюрле и Де Брюн не получават повече шансове от него. Играта не е само асистенции и голове! Кака миналият сезон беше много по-добър от Иниеста, но нали се сещаме, че има разлика (това като пример)? Азар влага ужасно много старание в сравнение с първата му кампания за нас! Иначе, отношението към Мата може да е не е коректно, но със сигурност е по-добро от колкото изказванията по адрес на Моуриньо и неговите мениджърски способности! Не е лошо да имаш самочувствие, че "разбираш" футбол, ама да даваш акъл на Моу....... Ето'о го грабнахте след три мача......почти съм сигурен, че в краят на сезона ще въртите друга плоча за него!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
gdlk
Контакти:

Мнениеот gdlk » 23 сеп 2013 13:28

Точно пък за офанзивен халф (10ката) играта се гледа в 2 детайла- асистенции и голове. А Ясене само нз къде го видя този по-добър контрол на Оскар от Мата, което е абсолютна глупост.

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 23 сеп 2013 15:19

gdlk написа:Точно пък за офанзивен халф (10ката) играта се гледа в 2 детайла- асистенции и голове. А Ясене само нз къде го видя този по-добър контрол на Оскар от Мата, което е абсолютна глупост.

Абе моля ти се ... тука има някви хора дето хал хабер си нямат ама приказват глупости на килограм !
Само незнам защо миналия сезон и по- миналия, когато Мата правеше ебаси магиите по терените никой не ги говореше тия глупости и не сравняваше Мата и Оскар, а се кефехме дружно на МаЗакАр, които бяха най-работещото звено в отбора и без проблем играеха заедно на терена :)

yasen
Контакти:

Мнениеот yasen » 23 сеп 2013 15:31

Nomer_9 написа:
gdlk написа:Точно пък за офанзивен халф (10ката) играта се гледа в 2 детайла- асистенции и голове. А Ясене само нз къде го видя този по-добър контрол на Оскар от Мата, което е абсолютна глупост.

Абе моля ти се ... тука има някви хора дето хал хабер си нямат ама приказват глупости на килограм !
Само незнам защо миналия сезон и по- миналия, когато Мата правеше ебаси магиите по терените никой не ги говореше тия глупости и не сравняваше Мата и Оскар, а се кефехме дружно на МаЗакАр, които бяха най-работещото звено в отбора и без проблем играеха заедно на терена :)

и какви успехи постигнахме?

Потребителски аватар
Nomer_9
Контакти:

Мнениеот Nomer_9 » 23 сеп 2013 15:38

ХАхахаахха лелел ти ме разбиваш !!! Наистина ли мислиш, че слабите сезони се дължат на Мата ??? :) :) :)
Не постигнахме нищо защото играхме без нападател отпред, с ВЕЛИКИЯ ДЖОН ОБИ МИКЕЛ КАТО ДХ и Ашли отзад, който става все по-слаб...
Ей това ни бяха слабите места, а не най-добрия ни футболист, без който нямаше да видим зона ШЛ ...
Не мога да повярвам просто какви ги дрънкате хора ... може би ви оправдава това, че 1/3 от вас са гледали футбол само по телевизията :)

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 23 сеп 2013 15:39

Хубавото на форума е, че може да се види какво си писал!
Явно надцених Марин като конкуренция на Мата, но сега нещата са различни.... Ето две мои мнения от началото на миналия сезон!
Sardukar написа:Мата най-лесно би се преборил да играе като дясно крило... :roll:
Изненадан съм, че Марин играе по-добре зад нападателя....
Азар е страхотен и винаги търси да развие играта с пас напред, но ми се видя доста нервен и неефективен като крило...
Оскар играе прекрасно.....
* и четиримата са алтави в защита :lol: :|

Sardukar написа:Бтв Мата очаквано играе повече в дясно ;) (поне според мен де) Вижда се, че там му е трудно, но игра доста активно в защита. Трудно ще е несменяем титуляр като миналият сезон. За мен игра много добре днес предвид развоя и подхода ни! Аз обичам крила, които действат в двете фази на играта!

ПП Глупавият форум не ми дава да дам линковете.......
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Върни се в “Архив”