NBA сезон 2021-22

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

logo5
Контакти:

Re: NBA сезон 2021-22

Мнениеот logo5 » 15 мар 2022 19:47

Larsenn написа:
logo5 написа:
Larsenn написа:Този сезон на Изток е страшно оспорвано. 1-5то място до последно ще ги разпределят. Интересен финал се очертава. Познайте обаче кой отбор ще има най-много свободни пари лятото. :)

п.п. Жоро, да си здрав и да не ходиш по болници ти пожелавам!
Сигурно Детройт ще имат най-много пари другата година, обаче кел файда като няма суперзвезда, която да иска да отиде там

Да, Пистънс освобождават много пари, но и аз мисля, че няма да има голяма файда. Том Горс, какъвто е загубеняк, най-вероятно ще надплати и ще докара разни сульовци с нереални договори.
Те нямат и друг вариант като цяло. Надеждата им е да вземат още един преден пик тая година и да се молят да изтеглят потенциална звезда и заедно с Кейд да сформират дуо. Отделно ще разкарат играчи, които имат някаква пазарна стойност от типа на Садик Бей Джерами Грант и да вземат за тези двамата един по-добър играч. Но иначе да ще трябва да платят някви луди пари за играчи от типа Кемба Уолкър или Фред Ванвлийд ( имената са произволни, не се хващайте за тях ). Вече ако имат някво звездно дуо ( Кейд и другия дето ще изтеглят ) може това да отвори вратите за някоя звезда, която да иска да се присъедини, но това е най-оптимистичния вариант.

Larsenn
Контакти:

Мнениеот Larsenn » 15 мар 2022 20:21

Лого5, надплащането и търчането след звезди не е единствена опция. По-скоро е грешка да трейдваш или да даваш луди договори на играчи, които въобще не искат да идват в Детройт (в случая). По-добре е да редиш пъзел от подходящи играчи, не е задължително да са ол-стар ниво. Но...трябва да имаш добър и качествен екип (ГМ, скаути, треньори, които да развиват правилно новобранците). Такъв не виждам да е събран в Мотор сити. Последните 10 години се взеха сума ти грешни решения там. Иначе около Кейд, Садик и Айзея Стюарт може да се гради приличен отбор, но трябва време. Да, съгласен съм, че е много важно това лято да дръпнат добър новобранец (дано да не е някой Дарко).

logo5
Контакти:

Мнениеот logo5 » 15 мар 2022 20:28

Larsenn написа:Лого5, надплащането и търчането след звезди не е единствена опция. По-скоро е грешка да трейдваш или да даваш луди договори на играчи, които въобще не искат да идват в Детройт (в случая). По-добре е да редиш пъзел от подходящи играчи, не е задължително да са ол-стар ниво. Но...трябва да имаш добър и качествен екип (ГМ, скаути, треньори, които да развиват правилно новобранците). Такъв не виждам да е събран в Мотор сити. Последните 10 години се взеха сума ти грешни решения там. Иначе около Кейд, Садик и Айзея Стюарт може да се гради приличен отбор, но трябва време. Да, съгласен съм, че е много важно това лято да дръпнат добър новобранец (дано да не е някой Дарко).
Когато градиш отбор, крайната ти цел е титла и ГМ-а си задава въпроса с това ядро Кейд, Садик и Стюард като тримата най-добри играчи в отбора мога ли спечеля титла. Отговорът е не, както и да го въртим и сучим. Затова ти казах, че трябва да изтеглят играч като Кейд, който има потенциална на звезда или суперзвезда. Шампиони без звезди вече няма, а нито Садик, нито Стюард имат шанса. Моли се сега да изтеглят някой играч с потенциал на звезда и да махат Грант-Мрант Бей-Мей, докато имат сравнителни висока стойност, щото тез играчи максимум могат да станат средняци от типа на Ториън Принс ( визирам Бей ) или Монтрез Херъл ( визирам Стюард ), примерно.

Larsenn
Контакти:

Мнениеот Larsenn » 15 мар 2022 20:45

Аз съвсем точно съм написал "приличен отбор". И, повярвай ми, няма такова нещо, че всеки отбор се цели в титлата. Собствениците на "малки" отбори (почти всички) се целят в печалбата, точно защото знаят, че нямат шанс за титла. А нямат такъв, защото повечето казват на ГМ-а: "В зоната на глобите няма да влизаме, малко ни е пазарчето". С настоящия КТД без големи глоби няма титла. Въобще не вярвам, че в Детройт, Ню Орлиънс, Сакраменто или Шарлът се целят в титлата. Това не им пречи да си съществуват. Просто бизнес.

logo5
Контакти:

Мнениеот logo5 » 15 мар 2022 21:19

Larsenn написа:Аз съвсем точно съм написал "приличен отбор". И, повярвай ми, няма такова нещо, че всеки отбор се цели в титлата. Собствениците на "малки" отбори (почти всички) се целят в печалбата, точно защото знаят, че нямат шанс за титла. А нямат такъв, защото повечето казват на ГМ-а: "В зоната на глобите няма да влизаме, малко ни е пазарчето". С настоящия КТД без големи глоби няма титла. Въобще не вярвам, че в Детройт, Ню Орлиънс, Сакраменто или Шарлът се целят в титлата. Това не им пречи да си съществуват. Просто бизнес.
Най-много пари има в победите и титлите поради ред причини, иначе да правилно си го казал точно съществуване, да хванат 2-3 пъти плейофи и после на ново, а под приличен отбор имаш предвид посредствен, но това може да стане и с минималния праг на заплатите, няма нужда да се надплащат такива пари за играчи, само като ще съществуваме. Но то само като ще съществуват по-добре ги махат от лигата и на тяхно място да слагат я Лас Вегас, я Сиатъл. И никога не бих си причинил това да съм фен на такъв посредствен отбор, който никога нищо няма да постигне и то защото отборът не го иска, а не заради оправдания от типа малък пазар. Относно Сакраметно при тях грешката е ГМ - една камара звезди изтърваха заради некадърен мениджмънт, не щото им свидят парите, а Пеликаните се напъват последно време да направят нещо, но там приоритет на собственика е футболния отбор.

Larsenn
Контакти:

Мнениеот Larsenn » 15 мар 2022 21:37

Е, по твоята логика, дай всички да сме фенове на Лейкърс, ГСУ, таз година на Финикс, догодина на някой друг. Аз съм фен на Пистънс от 20 години и не обичам да сменям влаковете. Ти какво ще си причиняваш, си е твой избор. Не го налагай на другите. И ако не ти е ясно, че за много собственици целта е да докопат плейофи и нищо повече, значи не ти е ясна финансовата страна на този бизнес. Щото това си е бизнес за тях (или поне за повечето чорбаджии). Спорт е за такива като нас.
За Сакраменто не си прав, щото им се досвидяха парите за Буги и го натириха към НО точно за да не му платят супер макс. Пък ГМ-а като е калпав и собственика го търпи, значи и самия собственик е баскетболен безхаберник и го интересуват финансите само, което подкрепя моята теза...айде стига толкова от мен. Поне за тази вечер :)

logo5
Контакти:

Мнениеот logo5 » 15 мар 2022 22:15

Larsenn написа:Е, по твоята логика, дай всички да сме фенове на Лейкърс, ГСУ, таз година на Финикс, догодина на някой друг. Аз съм фен на Пистънс от 20 години и не обичам да сменям влаковете. Ти какво ще си причиняваш, си е твой избор. Не го налагай на другите. И ако не ти е ясно, че за много собственици целта е да докопат плейофи и нищо повече, значи не ти е ясна финансовата страна на този бизнес. Щото това си е бизнес за тях (или поне за повечето чорбаджии). Спорт е за такива като нас.
За Сакраменто не си прав, щото им се досвидяха парите за Буги и го натириха към НО точно за да не му платят супер макс. Пък ГМ-а като е калпав и собственика го търпи, значи и самия собственик е баскетболен безхаберник и го интересуват финансите само, което подкрепя моята теза...айде стига толкова от мен. Поне за тази вечер :)
Еми като си им фен от 20 години имаш моите съболезнования, но и адмирации, че не скачаш от влака. Много добре знам, че е бизнес, но е печеливш бизнес, когато печелиш титли, не като играеш плейофи и отпаднеш в първи кръг. Собствениците обикновено не разбират от баскетбол и затова си имат под тях хора, които вземат решения по отношение на конструкцията на отбора и т.н. Прав съм за всичко. Aз не изказвам мнение, а говоря обективно с факти. Сакраменто имат некадърен мениджмънт от 20 години и от 20 години дори не са помирисвали плейофи, камо ли да се мъчат за титла. И много ясно, че няма да дадат пари на Буги, щото в ерата на тройките да се мъчиш да печелиш титла с най-добрия играч в отбора на позицията център, е обречена кауза. По-добре, че си ги спестят тези пари, както и направиха. Лека

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 16 мар 2022 00:48

Larsenn написа:Този сезон на Изток е страшно оспорвано. 1-5то място до последно ще ги разпределят. Интересен финал се очертава. Познайте обаче кой отбор ще има най-много свободни пари лятото. :)

То хубаво но въпросът е дали ще има играчи за които си заслужава да се дадат пари и дали са навити да отидат в отбора. САС имаха свободни пари лятото но играчи не взеха.

pan_Joro

Мнениеот pan_Joro » 16 мар 2022 09:37

Искам да ви разкажа една история, която много силно ме впечатли. Последните 2 мача на ГСУ с Денвър бяха при домакинство на Денвър. Едно момиченце от Фриско, разказва коментатора на Сетанта от Тбилиси, си купува билет за първия мач (мисля че се игра на 08.03), за да гледа своя любимец Стеф Къри. Детето се е облякло с неговия екип и носи плакат "Curry MVP". Когато разбира, че Къри няма да играе в този мач, момиченцето силно се разстройва и плаче до края на мача.

По късно Къри научава за проблема и осигурява присъствието на момиченцето на втория мач в Денвър. Направих едно клипче, за да видите каква е реакцията на детето, когато Стеф отиде при него в публиката. Такава емоция беше, че чак на мен, старината, ми се насълзиха очите… Вижте клипчето, струва си (моментите от двата мача са обединени) и е само 38 сек.

https://www.dropbox.com/s/zv1afwhqz2cwnbw/GIRL.mkv?dl=0
НЕма начин да нЕма начин!

Larsenn
Контакти:

Мнениеот Larsenn » 16 мар 2022 10:58

Pichichi написа:

То хубаво но въпросът е дали ще има играчи за които си заслужава да се дадат пари и дали са навити да отидат в отбора. САС имаха свободни пари лятото но играчи не взеха.

Е, ще видим. Аз съм много далеч от мисълта, че ще гонят звезди, но имат пари да подпишат с поне двама достатъчно добри играчи, които да подсилят отбора за следващия сезон. Като добавим и драфта, могат да подсилят достатъчно, за да отлепим дъното и да се тръгне нагоре.

Върни се в “Архив”