Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 апр 2014 16:02

Betchualeng Arnaikem написа:Ха,ха ти вече започна с пълните глупости. Сега остава да кажеш, че е забегнал ей така, щото му е писнало да е президент (rofl)

Пак не четеш.
THE G.A.M.E написа:
щяха да го съдят, ама не е като да няма за какво. ;)

Да ти припомням ли приказката за чукчата ... :lol:

Написал съм доста ясно защо духна господин Президентът - милиардер. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 28 апр 2014 16:11

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Ха,ха ти вече започна с пълните глупости. Сега остава да кажеш, че е забегнал ей така, щото му е писнало да е президент (rofl)

Пак не четеш.
THE G.A.M.E написа:

Тука ако се опитаме да ги изгоним Станишко, Гоце или Борисов, пак ще изкочат някакви и ще кажат, "да, ама тия са законно избраните власти" или някоя подобна простотия. :lol:
Съединението прави силата!

[offtopic]Image[/offtopic]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 апр 2014 16:18

THE G.A.M.E написа:

Пак не четеш.
THE G.A.M.E написа:

Четох, четох. Само дето самия факт, че не изчакаха изборите а се вдигнаха за преврат подсказва, че май не са били убедени в това, че ще могат да го свалят с избори, камо ли пък да го съдят.

Виж един друг политик от Украйна падна от власт след избори, беше осъден и така нататък. И разбира се Европата се скъса да натиска да я (Тимошенко) освободят и о,чудо вече жената се кани президент да става и изглежда ще се окаже носител на демокрация и т.н. (демек приема подкупи).
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 28 апр 2014 18:20

САЩ И ЕС ВЪВЕДОХА НОВИ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ,МОСКВА ОБЕЩА ДА ОТГОВОРИ

28 Април 2014 | 17:57 | Агенция "Фокус"
Днес САЩ наложиха санкции срещу седем руски чиновници и 17 компании, които са свързани с най-близките хора около руския президент Владимир Путин. Мерките са предприети като форма на наказание за „провокативните действия” на Москва в Украйна, заявиха от американската администрация. Освен това Вашингтон затяга правилата за разрешаване на износа на някои високотехнологични стоки за Русия, които може бъдат използвани за военни цели.
От своя страна, американското министерство на финансите обяви, че активите на наказаните лица и компании ще бъдат замразени. Заради принадлежността си към руския държавен апарат са санкционирани:
Олег Белавенцев, който на 21 март 2014 година бе назначен за пратеник на руския президент в Крим
Сергей Чемезов, генерален директор на „Ростех” и приближен на Путин
Дмитрий Козак, вицепремиер на Русия
Евгений Муров, директор на Федералната служба за защита
Алексей Пушков, ръководител на Комисията за външните работи в Държавната дума
Игор Сечин, президент и председател на борда на директорите на петролната компания „Роснефт”
Вячеслав Володин, първи заместник-ръководител на президентската администрация
Сред наказаните компании е холдингът „Стройтрансгаз” и неговите дружества, които са контролирани от Генадий Тимченко. Самият Тимченко, който е приближен на руския президент, бе обект на санкции от страна на САЩ по-рано тази година.
Други засегнати дружества са „Собинбанк”, „Волга груп”, също собственост на Тимченко, и „Инвест капитал банк”, която е под контрола на Аркадий и Борис Ротенберг.
По-рано тази година в медиите бе разпространена информация, че „Стройтрансгаз” е била одобрена за изграждането на българския участък на газопровода „Южен поток”.
В същото време европейски дипломатически източници обявиха, че ЕС ще добави 15 нови имена към списъка си със санкции срещу отговорните за украинската криза лица. В черния списък на ЕС ще бъдат включени руски високопоставени лица и проруски настроени украинци. Мярката бе одобрена от посланиците на страните членки на ЕС, които се срещнаха в Брюксел заради липсата на каквото и да било понижаване на напрежението около Украйна.
След новината за новите санкции заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков предупреди, че американските санкции няма да останат без отговор.
„Ние, разбира се, ще отговорим. Никога не сме криели, че имаме възможност за такъв отговор и че наборът от мерки, които ще бъдат използвани, е достатъчно широк”, заяви Рябков.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 28 апр 2014 18:51

Един важен въпрос.
Защо нямаше такива наказания за САЩ, когато нападнаха Ирак, Афганистан и платиха на кубински имигранти да правят бунтове в Куба ? Специално за някой хора тук, ще кажа, че ЦРУ си призна, че са финансирали и обучавали кубинците.
Вместо да ги е срам, обясняваха за грешките в плана им.
Освен това САЩ нямаше никакви доказателства срещу Ирак и Афганистан.
Няма да споменавам нападенията срещу Сърбия, Сомалия, Хаити, Босна, Панама, Гренада, Триполи и Бенгази, платените протести в Либия, Сирия и т.н.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 28 апр 2014 19:00

Eminem написа:Един важен въпрос.
Защо нямаше такива наказания за САЩ, когато нападнаха Ирак, Афганистан и платиха на кубински имигранти да правят бунтове в Куба ? Специално за някой хора тук, ще кажа, че ЦРУ си призна, че са финансирали и обучавали кубинците.
Вместо да ги е срам, обясняваха за грешките в плана им.
Освен това САЩ нямаше никакви доказателства срещу Ирак и Афганистан.
Няма да споменавам нападенията срещу Сърбия, Сомалия, Хаити, Босна, Панама, Гренада, Триполи и Бенгази, платените протести в Либия, Сирия и т.н.

И аз това се питам Еминем :roll: Ама какво да правиш-правилната демокрация...
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 28 апр 2014 19:07

FLANKER написа:И аз това се питам Еминем :roll: Ама какво да правиш-правилната демокрация...

Така е. Когато го правят те, няма проблем. Нещо повече, това са демократични действия. Ама друг ако направи същото, той е терорист. Нямат срам, а паметта им е къса. Повръща ми се от тяхното лицемерие. Аз не знам как така демокрация се налага с бомби и оръжия.
Ами санкции за Франция и Великобритания заради техните окупации ?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 апр 2014 21:12

Eminem написа:
FLANKER написа:И аз това се питам Еминем :roll: Ама какво да правиш-правилната демокрация...

Така е. Когато го правят те, няма проблем. Нещо повече, това са демократични действия. Ама друг ако направи същото, той е терорист. Нямат срам, а паметта им е къса. Повръща ми се от тяхното лицемерие. Аз не знам как така демокрация се налага с бомби и оръжия.

И да се питате, и да не се питате, все тая. Хитлер поне си оправдаваше действията с Провидението, а и действията му бяха логични и последователни( бирен пуч-книга-власт-Райхстаг-пълна власт- Хорст Весел и чизмите-Кристална нощ-Чехия, аншлуз, поход за Бенелюкс-поход за Франция-поход на Изток...),. Тия така са се оплели в лайната, че няма излизане. Но с конгломерата Русия-Китай нямат никакъв шанс. Лошото е, че ний пак с посерковците сме партия и пак ще духаме таратора!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 29 апр 2014 11:47

sin4ec написа:
Eminem написа:

И да се питате, и да не се питате, все тая. Хитлер поне си оправдаваше действията с Провидението, а и действията му бяха логични и последователни( бирен пуч-книга-власт-Райхстаг-пълна власт- Хорст Весел и чизмите-Кристална нощ-Чехия, аншлуз, поход за Бенелюкс-поход за Франция-поход на Изток...),. Тия така са се оплели в лайната, че няма излизане. Но с конгломерата Русия-Китай нямат никакъв шанс. Лошото е, че ний пак с п******вците сме партия и пак ще духаме таратора!

През студената война, като загубихме, с п******вците ли сме били партия? Аз ще ти кажа - само тогава сме били партия с п******вците!
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 29 апр 2014 17:41

Кашчей написа:
badboy95 написа:
fcb_bg написа:
FLANKER написа:Киев. Украйна е затворила шлюзовете на Кримския канал, по който полуострова получава 85% от питейната си вода от река Днепър, предаде РИА Новости. Информация за подобни действия постъпи още на 18 април, но тогава украинската агенция по водните ресурси я опроверга.

А според ЕС и САЩ това действие как е определено? Сигурно като хуманно, демократично и намаляващо напрежението - точно както се договориха в Женева.

Значи за теб Русия има изконното право да си прави ташак с Украйна, а те не трябва да предприемат никакви ответни действия? И защо трябва Украйна да отстъпва първа, след като Русия не дава никакви индикации, че е готова да прекрати агресивното си поведение? :? :roll:

Първо правото е иСконно, а не иЗконно, а второто е, че САЩ и ЕС нямат никакви исконни права в Украйна!

Кашчей, мне очень неприятно, что я должен опровергнуть тебя, но слово "исконно" в болгарском языке нету.
Вот тебе ссылку:
http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B8%D ... 0%B5%D0%BD

Зато в русском это слово точно так же и пишется:
[offtopic]http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9[/offtopic]

Всё дело, представь себе, в представке! В болгарском она всегда ИЗ, а в русском меняется в зависимости от следующего звука. Если он звонкий,то пишется ИЗ, если глухой - ИС.
Вот тебе и примеры:
болг. изтече; изключение; изкупление; изкусно; изповедник; изследовател и т. н.
русск. истекло; исключение; искупление; искусно; изповедник; исследователь и т. д. (так далее)

Абсолютно същото е положението и с представките БЕЗ и БЕС.

Не е възможно да овладееш чужд език, ако не знаеш добре своя! В случая думичката си е иЗконно българска, в руския е преминала при приемането на християнството, когато църковният български става официален в Киевска Рус (Киевская Русь), а впоследствие завоалирано е наречен "церковно-славянский".

Желаю тебе успехов в изучении родного языка, всё равно он какой - болгарский или русский.

Иначе принципно съм съгласен с позицията ти и относно ЕС, и особено относно САЩ.

Върни се в “Архив”