Както отбеляза и Играта,много повече би ни паснал един по-атакуващ стил,с по-висока преса,която младите ни играчи би трябвало да могат да поддържат почти през цялото време на мача.А Моу какво прави - залага първо на дефанзивното,сигурното,пък напред на контраатака и използване на празните пространства(срещу големите отбори в 70 % от мачовете ще сме така,ще видите

). Обаче играчите ни са млади,креативни,обичат да задържат и обработват топката и не се славят с много умели дефанзивни действия.Не знам за вас,но мен такъв стил не ме привлича,където и да го видя.Дойде ли ни Барса/Байерн,ще се наредим отзад 10 човека и ще разчитаме на неумението на противника да си вкарва положенията,а също и на голямата успеваемост на нашите атакуващи футболисти.Даже и срещу МЮ постъпихме така - имаме играчи да се надиграваме с тях и даже и да ги бием на ОТ,но Моу реши,че едно 0:0 ще ни е много полезно.ДА,така е,но нима не сме отбор,който да търси победата,независимо на кой стадион играе? Хубаво,само че големите и запомнящите се отбори в историята почти винаги са мачкащите всичко по пътя си,а не тези,които рушат играта и разчитат на дефанса си.
ПП Друга тенденция,която не ми харесва,е склонноста личните пристрастия да надделяват при Моу.Първо Ето'о - от какъв зор играе той вместо Торес? С какво допринася за отбора? Да не би да е бъдещето на Челси

Торес толкова време го търпяхме и накрая изнесе доста сносна пролет,както и добър мач за Суперкупата.И Моу за награда реши да го отебе съвсем.А защитниците на Моу по оста Мата,да не се правят на ощипани,ами да прогледнат и да видят,че последният ЯВНО не се харесва на португалеца.Защо Азар твърдо започва всеки мач,като в голяма част от тях е пълна дупка? Защото,според част от вас, можел да измисли нещо по всяко време.А да не би Матиньо да не може?За един професионален футболист от такъв калибър,самочувствието и увереността са от огромно значение,а то е определено е мачкано,макар на думи да е обратното. Но той нали е испанец,а както виждаме Моу не ги тачи особено.А защо пък Луиз не бъде пробван като ДХ?Защото,може би,ходът на Бенитез беше успешен и Жозе ще трябва негласно да го признае,пускайки го на тая позиция.
Общо-взето мнооооого работа чака целия отбор и треньорския щаб,като на първо време трябва да бъде дадена почивка на Азар,за да види и той,че не е БОГ и е много далеч от Меси/Роналдо и тем подобни.Също и е време Торес да бъде включен в стартовите 11,а не да се залага на Ето'о,който е далеч от формата отпреди 3-4 години.