Впрочем Ливърпул
Написах го по-назад и ще го повторя, че Ливърпул може и да имат 4 финала и 2 купи в ШЛ, но като цяло са на стихиен принцип(като синоним на хаотичност), което не означава слаб отбор, а такъв с променливи амплитуди в игрите, за което индикират и част от резултатите.
Загубата снощи бе закономерна, а победата например срещу Барселона 4-0 - плод точно на тази стихийност, която често е гарнирана и с доза спортен шанс.
Скаузърите ми се сърдят, че един вид се получавало - като Ливърпул печели било късмет, а като губи било закономерност.
Ами... твърде едностранен поглед на нещата, но в интерес на истината съждението е по-скоро истина, отколкото нещо друго.
В действителност издънките на Ливърпул са "много чисти". Така е изигран дадения мач, че дори и самите скаузъри-шовинисти дълбоко в себе си признават, че издънката е била закономерна предвид развоя на събитията.
И друго - Ливърпул може и да имат материално повече успехи от Челси в ШЛ, но лондончани във времето показаха много по-устойчиви игри в турнира.
Ливърпул е единственият отбор с подобни успехи в ШЛ, който никога не е бил шампион на страната си в предходен период от 1992 насам.
Ако Челси имаха късметът на Ливърпул, не 2, а поне 5-6 финала щяха да изиграят след 2003.
Рома 3-0 например изиграха много по-организиран мач срещу Барселона, наистина се усещаше, че нещо голямо може да се случи, ако трябва нали да сравняваме двата успеха. Разбира се, Барселона 2018 и 2019 бе много по-класен отбор от противниците си, но какво им стана в тези гостувания в Рим и Ливърпул..
Не че ми пука особено за Барселона, но имам чувството, че тоз калмук Сетиен е по-зле и от сухаря Валверде, което на първо четене отваря и доста добри възможности за лудия Дженаро и Наполи.