Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Re: Кой е най-стария Ф.К. във България

Мнениеот silverbg » 02 фев 2010 15:54

scotland,

Няма или поне аз не знам за такава! И аз пак питам с кой е трябвало да се проведе тази среща?! Колкото до доказателства за съществуване, пак казвам че такива има по спомени на Алваджиев и Ненко Пенелов.

А за Славия тъй като не съм запознат се надявам да ми предоставиш информацията, особено за игрището. Много ми е интересен и този протокол, още повече за кой е написан, може би за първата бг футболна организация, която се учредява някъде след 20-та година.

Тва за претенциите за регистриран клуб е доста пресилено, интересно пред кой е трябвало да се регистрираме. А и не знам кой ги е заявил тия претенции? Ние си ЗНАЕМ, че сме основани 1912г. , претенции имат разни хора, които се опитват да ни обедят, че не е така. И то се опитват да го правят това сега, а хората преди 70-80 години са нямали проблеми по тоя въпрос.

За "фолклора" ако имаш нещо да казваш, казвай, ако не просто си замълчи.
Through the worst we prevail, so our voices will be heard.
http://www.bultras.com

Потребителски аватар
Scotland
Контакти:

Мнениеот Scotland » 02 фев 2010 16:36

silverbg написа: scotland,

Няма или поне аз не знам за такава!

Майна странно си е за един футболен клуб, да не играе 7 години футбол 1912-1918г.??? Странно да не знаеш за такава среща, още повече изобщо такава ДА НЯМА.

silverbg написа: И аз пак питам с кой е трябвало да се проведе тази среща?!

Не, че с НЯКОЙ конкретно е трябвало да играете, ама все пак по това време в Пловдив има и други отбори, например Еклер, ФК Победа ......

silverbg написа: Колкото до доказателства за съществуване, пак казвам че такива има по спомени на Алваджиев и Ненко Пенелов.

По спомени братле, може и да сте първите в Европа, кой знае...... то това е разликата между ФАКТИ И СПОМЕНИ

silverbg написа: А за Славия тъй като не съм запознат се надявам да ми предоставиш информацията, особено за игрището. Много ми е интересен и този протокол, още повече за кой е написан, може би за първата бг футболна организация, която се учредява някъде след 20-та година.

Интересно къде ли са играли Славия и Левски през 1915г.???

silverbg написа: Ние си ЗНАЕМ, че сме основани 1912г. , претенции имат разни хора, които се опитват да ни обедят, че не е така.

Проблема май е това, че вие не сте особенно убедителни, когато твърдите, че сте основани 1912г. То на ТВЪРДЕНИЯ и СПОМЕНИ - всеки може да се изкара какъвто си иска.
LPFC

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 02 фев 2010 17:26

Имаш предвид, че Алваджиев примерно лъже, така ли?!

Тоя Еклер за първи път го чувам, за него и за ФК Пловдив може би ще предоставаш някакви факти, че са играли мачове тогава. А и все още си чакам протокола от Славия - Левски. Те ча са играли някъде са играли, ама да не мислиш, че е било на някво по-различно място от това, където са играли Алваджиев, Пенелов и т.н. (където е Сточна гара сега примерно)?

Спомени, ама какви, на Алваджиев са от "Пловдивска хроника", позната е още и като "Пловдивската библия". Да не са твой и мой спомени.

Значи твойто твърдение е, че през 1912 г. нищо не се е случело, Алваджиев, Пенелов и т.н. лъжат, Ботев е основан по-късно и ей така е лепната тази година?!

Доста народ са заблудили, чак и съвременници, Каблешков толкова много се подлъгал и изнесъл реч за 20 годишнината. Пропуснал е факта, че 1912 нищо не се е случило, нищо че той е роден 1864 :oops:

http://img441.imageshack.us/img441/2685/192701zl1.jpg
http://img261.imageshack.us/img261/3184/1942kz3.jpg
http://img516.imageshack.us/img516/8716 ... v01la8.jpg

Имах си аз да сме убедителни за теб или за някой друг от черно-бялата част. :lol: :lol: :lol:
Що ли си мисля, че за другите отбори, където обсъждаме, нито им знаеш кви са им източниците, нито кога им се появяват документите. При тях нещата не се поставят под съмнение, ама щом е от жълтите, трябва всичко да е подпечатано с няколко печата за да се приеме. И дори думи на хора като Никола Алваджиев са под огромно съмнение, нищо че в последно време обичате да си изкарвате кво беше - "кореняк пловдивчаните" :)

Потребителски аватар
Scotland
Контакти:

Мнениеот Scotland » 02 фев 2010 23:53

Силвър, вие майна имате странната жълта черта всеки път да забравяте изобщо за какво се говори и какво ВИ питат? :mrgreen:

Къде човече съм написал, че г-дата Алваджиев и Пенелов лъжат?

Колкото до "спомена" на г-н Пенелов във вашата история, който вие така смело поствате, там мисля, знаеш сам какви въпроси ще последват, за това ти предлагам да не я бараш тая тема, то си е в твой интерес.

Въпроса ми е, че те могат да си "СПОМНЯТ" братле, каквото си поискат,по спомени може да сте най древните обитатели на Тракия ако щеш, но спомени без факти ....???

За Еклер братле жалко, че не си чувал - 1913! ФК Победа 1915г. Това само в Пловдив. Не мислиш ли, че е малко тъпо да ми ИСКАШ НА МЕН ФАКТИ, да ти доказвам, че други отборили били играли, за да кажеш дали твоя изобщо е играл с някой или не до 1919?

Това също е някаква ваша характерна жълта черта. Дай майна да не говорим за Пловдив, спора нали е с Славия, Левски, Черно Море ......ТЕ СА ИГРАЛИ СЪС СИГУРНОСТ!

Та това дето е основано 1912г. не мислиш ли, че е малко пресилено да е ФУТБОЛЕН КЛУБ?
LPFC

Потребителски аватар
silverbg
Контакти:

Мнениеот silverbg » 03 фев 2010 10:48

Пресилено е от днешна гледна точка, от тогавашна НЕ!!! За хиляден път повтарям, че тогава хората са нямали съмнение по тоя въпрос.

Щом подставяш тяхните спомени под съмнение, значи според теб има вероятност да не са истина, т.е. ЛЪЖАТ. Стига си шикалкавил.

За Пловдивски отбори ли, за софийски ли, за варненските ли, досега не си представил нищо от нещата за които говориш. За въпросните пловдивски отбори незнам нищо от толкова ранен период, не съм намерил информация за тях в книжките, които имам, така че от чист интерес ще се радвам да ми предоставиш инфо. И нищо тъпо не виждам, тая теория с игрането и съществуването си е твоя, щом си написал тия клубове барабар с годините им е редно да докажеш според ТВОЙТА СОБСТВЕНА ТЕОРИЯ , че са съществували.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 03 фев 2010 20:06

В "Държавния архив" няма документ за сега съществуващ футболен клуб, по-стар от 10.04.1913, всичко останало е чесане на езици.

Пожелавам на Славия, както и на другите отбори, претендиращи да са най-стари да започнат да се състезават помежду си с добра игра за титлата всяка година...
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 04 фев 2010 11:42

1913 написа:В "Държавния архив" няма документ за сега съществуващ футболен клуб, по-стар от 10.04.1913, всичко останало е чесане на езици.

Пожелавам на Славия, както и на другите отбори, претендиращи да са най-стари да започнат да се състезават помежду си с добра игра за титлата всяка година...

Не си прав!Най-после науката доказа кой е най-старият футболен клуб. В тракийска гробница бяха намерени отрязани греди. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

loko2004
Контакти:

Мнениеот loko2004 » 04 фев 2010 17:31

Я да те видим колко знаеш за Пловдив - Никола Алваджиев знаеш ли кой е?!

Някак си хич не мога да си представя 12/ДВАНАДЕСЕТ/ ГОДИШЕН да е основател на каквото и да освен на махленско отборче и да е водил групата, която е откраднала топката на френския колеж/това не го казвам в лош аспект всеки като малък е правил побни щуротии я ще прескочиш да обереш крушите на съседа или пък някоя диня от плод и зеленчука и т.н. детски преживелици/

Силвър и да те питам нещо, по вашата малко по късна история, защото малко неясно е написано във вашия сайт. 1948 или 49 ви обединяват с ЦДНА имаш ли документална представа как изведнъж отбора на Пловдивския гарнизон става ботев как е протекла трансформацията от Ботев + ЦДНА в НВ, а изведнъж се появявяте като Пловдивски гарнизон
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 26 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 05 фев 2010 12:09

Всеки си има право на мнение,но защо локомотивците така "горещо"се вълнуват от това кой е най-старият клуб в България!? :lol: Може би ги е страх да не би да е Ботев ;) Може би новата ви история започва около тези години?! :mrgreen:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 05 фев 2010 13:57

Alternative написа:Всеки си има право на мнение,но защо локомотивците така "горещо"се вълнуват от това кой е най-старият клуб в България!? :lol: Може би ги е страх да не би да е Ботев ;) Може би новата ви история започва около тези години?! :mrgreen:

Няма от какво да се притесняват. ;)
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Върни се в “Архив”