Янис Зику написа:
Значи ние от провинцията сме прости и неграмотни..![]()
Не е важно какъв е балансът с вас, важен е балансът с всички отбори. За мен той е много добър специалист и да кажеш, че не се е доказал по другите страни е смешно, защото беше избран за най-добър треньор в първенството, когато беше в ЕНППИ.
Друго ми направи впечатление - даваха в "Пред банята" преди 3 дни интервю с него и си каза точно какво му трябва, футболист с такива и такива качества, на такава и такава позиция, което доказва, че е поне малко над средното ниво и знае от какво се нуждае отбора за да върви напред. Още от първият му престой като треньор съм му голям фен, дори и да се махне сега, аз пак ще го уважавам.
Аз не съм казал, че от провинцията са неграмотни, а визирам конкретен човек. Съгласен съм за малко над средното ниво, но това не променя нещата. И Лаптопа знае какъв футболист му трябва. СМ практикува грозен и непривлекателен футбол и беше разкрит дори от рядко слабия тази година Левски и средняшкия Миньор. Мачовете с Литекс и ЧМ хич не желая да ги коментирам. Просто концепцията му е такава-на мускули и с евтини психологически трикове. А като футболни достойнства-твърде постничко. Да, в даден момент това може да се окаже печеливш ход, но в перспектива и в градене и развитие на отбор е безнадеждна работа. Може и да има хора, които харесват този футбол, не знам, тяхно право е. Аз лично се надявам СМ да остане треньор в ЦСКА, защото това е в наша полза.Всички вече му знаят спатиите и арсенала, а той, както вече споменах, не е много богат. Колкото до 16 точки и прочее, аз винаги имам едно наум, когато един отбор редовно прави серии от по 10 и повече поредни победи. Още повече, когато това е в разрез с футболните умения на този отбор. И когато в три шампионата все един и същ треньор и отбор правят подобни серии, то едното наум става вече няколко наум. Но това е друга тема.