Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Jorkorazporko
Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Гласувайте доверието си на терминал 2, на летище София в посока Германия, Скандинавия или Великобритания! В България никога няма да се оправим, защото няма народна воля за промяна! Винаги ще си бъдем роби на администрацията в България, мен това най - много ме тормози и затова се махнах!
alexveselinov написа:1. Борисов си отиде от властта след масови гладни бунтове.
2. За 42 месеца управление ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд. дълг
3. За 42 месеца управление ГЕРБ остави над 800 000 безработни, от които над 100 000 безработни младежи.
4. ГЕРБ обявиха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с политиката си ГЕРБ реално задълбочи кризата.
5. Бойко Борисов е единственият премиер на България, който не само не увеличи заплатите и пенсиите, ами ги и замрази.
6. При управлението на ГЕРБ лекарствата се увеличиха с над 500 %, а храните с близо 50 %.
7. При управлението на ГЕРБ средният и малък бизнес бе унищожен.
8. При управлението на ГЕРБ за първи път в българската история млад мъж се замозапали в знак на протест срещу безобразията на властта, олигархията и мафията. Самозапалванията в страната продължават, самоубийствата също.
9. Всички безпристрастни икономисти твърдят, че след управлението на ГЕРБ България трудно ще се възстанови през следващите 4 години.
10. В почти всички сектори в страната положението е катастрофално.
11. Според експерти, България няма свободни фискални резерви, темпото на нарастване на правителствения дълг е притеснително, доверието в бизнес климата е разрушено, а стопанските перспективи изглеждат напълно обезсърчителни.
12. България е изправена пред спасителните пакети на МВФ и на Европейската комисия.
13. Лекарското съсловие беше унижавано, включително и от парламентарната трибуна от Цветан Цветанов.
14. Симеон Дянков открадна 1.2 млрд. лева от здравните осигуровки на българите.
15. Докато болниците в страната задлъжняват с милиони, НЗОК определя и планира колко инфаркта да се случат…
16. При управлението на ГЕРБ управителят на НЗОК Пламен Цеков влезе в историята на 41-то НС като прокарал лобистка наркопоправка в Държавен вестник.
17. Предшестващата Пламен Цеков д-р Неда Нешева раздаде на себе и приближените си чиновници от НЗОК колосални бонуси на фона на криза, замразени заплати и пенсии.
18. ГЕРБ назначи на поста външен министър Румяна Желева, която впоследствие се провали и като кандидат за еврокомисар от България.
19. Министър Николай Младенов организира и лично участва в скандални срещи с външни министри от балканските страни, за да обсъжда трета страна – Македония. Това доведе до блокиране на двустранните отношения между София и Скопие и до паническата визита на Борисов в Македония дни преди да подаде оставка.
20. Министър Николай Младенов започна “реформа в самото ведомство”, целяща изгонването на дипломати с агентурно минало.
21. През есента на 2010 г. министър Николай Младенов проспа един важен факт – отказът на страната ни да бъде приета в Шенген. Така приоритетът, според изказванията на Бойко Борисов през 2010 и 2011 г. (влизането на България в Шенген) вече не е приоритет.
22. Министър Николай Младенов си позволи поредица от лобистки срещи с ционистки организации.
23. ГЕРБ смени мнението си по отношение на АЕЦ “Белене” няколко пъти и в края на краищата за дълго зачерта България като надежден партньор.
24. НЕК натрупа няколко милиарди задължения, които ще се плащат от потребителите.
25. През 2009 г. фотоволтаичните паркове в страната възлизат на обща мощност 7.9 МВт. В края на 2012 г. те са вече 864 МВТ – над 100 пъти повече.
26. Бюджетът на БАН беше значително намален. Същото се отнася и до Фонд “Научни изследвания”. Последната конкурсна сесия на фонда предизвика поредица от протести и доведе до оставката на Сергей Игнатов.
27. Състоянието на Съдебната система по време на управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено като серия от скандали, съмнения за ключови назначения по високите етажи и намеса на изпълнителната власт.
28. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подложи на коментар конкретни съдии, а пред ВСС се проведе безпрецедентен протест на магистрати.
29. Главният прокурор бе избран по процедурни правила, които предизвикаха много спорове.
30. Катастрофален избор на членове в Конституционния съд – скандалът с Венета Марковска и Гугушева.
31. Вежди Рашидов уволни директорката на гимназията по изящни изкуства Мария Ландова, известният режисьор Станимир Трифонов като директор на Студия “Време” (последното е пред фалит и вероятно ще бъде продадено), директорът на Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН) арх. Йорданка Кандулкова.
32. Чувствително бе намалена допълващата субсидия през общинските бюджети за издръжка на читалищата, а през 2012 г. такава въобще не е давана. До 2009 г. тя е 6 000 000 лева.
33. Не се дават средства за набавяне на нова българска литература и периодика.
34. филмовата индустрия не получава държавното подпомагане, както е по закон.
35. Сценичните изкуства – музика и драма – вегетират в областните градове.
36. Мнозинството в НС прие редица вредни за обикновените граждани и обслужващи олигархията лобистки закони.
37. Депутатите от ГЕРБ винаги присъстваха и гласуваха мълчаливо в НС.
38. По време на управлението на ГЕРБ медиите се превърнаха в техни слуги.
39. Българите смятат, че нямат бъдеще в България.
Приятелю, ако мислиш за България не говори лъжи и недоказани неща! Сега целият форум ще те разбере колко измислени неща си казал. Това най-малкото не е коректно и справедливо!

2. Абсолютна лъжа! Тук сам ще кажеш на какво се дължи-твърдене на неща, които не знаеш или ги знаеш, но нарочно не казваш истината? Външен дълг юли 2009-та година: 36.321.3 милиона -за да видиш, че е така ето източник БНБ
bnb.bg/ResearchAndPublications/PubPeriodical/PubStatisticalPublications/PubSPGrossExternalDebt/index.htm?forYear=2009
януари 2013 година-37.157.5 източник БНБ
bnb.bg/ResearchAndPublications/PubPeriodical/PubStatisticalPublications/PubSPGrossExternalDebt/index.htm
3. Абсолютно невярно-нарочно ли преувеличаваш цифрите или пишеш неща, с които не си запознат?
Процент безработица февруари 2013-та година-12.5 процента-източник Евростат
epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&language=en&pcode=teilm020&tableSelection=1&plugin=1
2009-та годинна източник НСИ
безработица 7.9 процента
272.8 хиляди
nsi.bg/publikacia.php?n=225&r=|3|&P=65&SP=3&PSP=3
Дори да приемем, че увеличението е двойно, което не е така това са 270 хиляди души и общо 540 хиляди-това равно ли е на 800 хиляди?
Това е като тенденция в целият евросъюз, като дори има държави в евросъюза с по-голяма безработица от нас!
Ирландия, Испания, Кипър, Португалия, Словакия, Хърватско са страни с по-голяма безработица от нас, а Полша, Италия, Франция са с 2 процента максимум по-малка. Средна за евросъюза е 12.0, а ние сме с 12.5 процента. Това се прави със реформа в администрацията, която калкулира много безработни...
4. Дай за доказателство интервю, в което ГЕРБ са казали "кризата свърши" или е като предишните 2 точки?
5. Абсолютно невярно-аз работя в обществения сектор и заплатата ми бе вдигната!
6. Абсолютно невярно!
Ето тук може да се види средногодишната инфлация на хранителните продукти!
9.4 е инфлацията за 4 години на хранителните продукти!
11.2 на хляб и зърнени храни
4.4 на месо и месни продукти
14.3 на риба и рибни продукти
17.5 на мляко и млечни продукти
29.7 на растителни и животински мазнини
7.2 на плодове
-2.3 на заленчуци
25.8 на захар и захарни изделия
4.1 на лекарства и други фармацефтични продукти!!!
Източник НСИ-тук може да се види за абсолютно всичко инфлацията по години!
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=14&a1=177&a2=184#cont
Давам статистика, която е по-достоверна от твоите данни и се припокрива и от моя опит!
7. С какви данни разполагаш и откъде ги черпиш?
Аз говоря с факти-има световна криза и икономиките на почти всички държави в ЕС върви надолу, което означава, че това е глобален процес, от който няма как да се избяга! Усвоиха се огромни средства по европрограми-много по-големи от всички досега, което косвено подпомага и малкият и средният бизнес, защото те са подизпълнители и изпълнители по проекти! Нещо, което съм чувал, но не разполагам с данни, затова не ангажирам никого с него, но по време на управлението на ГЕРБ е върнато 2 пъти повече ддс на фирмите от управлението на предходното правителство, което също е в помощ на бизнеса! Не са променяни важните данъци-ддс и дод, което говори за стабилна данъчна среда, което пак създава благоприятен климат за фирмите. Подобрената инфраструктура намалява амортизационните разходи на фирмите, на които дейността е свързана по някакъв начин с транспорт, което също е благоприятно за фирмите. А къде са твоите факти?
8. Срещу какво точно се самозапали младият мъж-я пак? Не е ли срещу местната власт и тим? Да не говорим, че разследването не е завършено и има самнения, че не се е бил самозапалил, така че не можеш да твърдиш нищо, което е достоверно в момента! Това умишлено ли е или не? А ти психолог ли си, за да знаеш каква точно е причината за тези самозапалвания? Някак си не е редно да използваш такива лични трагедии за политическа агитация! Това е мое мнение!
9. По какво разбра кои икономисти са безпристрастни? Европейските икономисти, които ни аплодират за дисциплината и финансовата стабилност по-зависими ли са от тези, които визираш?
10. Няма по-общо твърдение от това. Кое е катастрофалното? Кой е причината за това положение? Нещо анализ, факти, доказателства?
11. Отново не си цитирал кои експерти твърдят така! Хубаво е да го направиш, ако искаш мнението ти да е достоверно! Особено след очевадната ти незапознатост по някои точки, а конкретно и за външният дълг!
12. Какво означава това и източник?
13. Как точно?
14. Открадна? Решение на съд нещо или обвиняваш хората без доказателства?
15. Много умишлено изкривено твърдение! Очевидно не си запознат-това, че има някакви предварително планирани средства за болниците не означава, че ще се връщат хора!
16. За каква поправка става дума?
17. А не ги ли върна след намесата на премиера? И не бе ли уволнена?
18. Порових са в този казус и не ми стана ясно. В крайна сметка виновна ли е Желева? Кой е провокирал този скандал? Помисли дали не пак по български си подливаме вода и търсим компромати и то на такова високо ниво! И всъщност кажи нещо повече за този скандал?
19. За кои срещи става дума? Какво точно е казал? Не намерих конкретна информация в нета и вероятно ти я имаш, щом твърдиш такива неща.
20. Какво лошо има в това?
21. Тази точка е абсолютно безмислена. Къде премиерът е казал, че не ни е приоритет?
22. Кога и къде?
23. ГЕРБ винаги са били против АЕЦ Белене. С такива впечатления съм останал-дай доказателства, че някога са били "за"?
24. Кога натрупа тези задължения и благодарение на кого?
25. Откъде са тези данни? И кой е подписал договорите за построяването и преференциалното изкупуване на енергията от тях?
26. За коя година говориш? Примерно бюджетът на БАН за 2013 не е намален, пък камо ли драстично, но за научни изследвания е намален с 8 милиона.
27. Какво общо има изпълнителната власт със скандалите в съдебната система? И при другите правителства не е ли имало скандали там?
28. Нищо лошо не виждам в това? А е лошо според теб, защото?
29. Това също не казва нищо конкретно...
30. Венета Марковска е номинирана от независими депутати, а Гугушева от сдс...
31. Е и?
32. Данни? Аз не видях в бюджета за 2009-та да пише нещо за читалищата, затова очаквам да видя откъде черпиш данни.
33. Доказателства?
34.Данни? Аз виждам последните години произведени огромно количество български филми и сериали, при това с доста добър успех и гледаемост и това се вижда явно от всички. До скоро само турски сериали имаше по телевизиите...
35. Аз лично съм от Варна и не забелязвам такова нещо. Салоните са пълни, има постоянно постановки и т.н. Какво точно визираш и откъде са ти данните?
36. Редица? Кои са те?
37. Доказателства?
38. Това е абсолютно невярно и съм го доказал по-назад в темата!!! Чакам твои доказателства в подкрепа на мнението ти!
39. По каква причина? Всички българи ли? Аз например не смятам така-защо слагаш всички под общ знаменател?

Герб са правили много грешки, но ти от толкова много писаници не виждам конкретно да си улучил повече от 2-3! Грешка е, че можеше да се отделят повече пари за доходите на хората, ако и да е чрез изтегляне на заем. Грешка е, че не се обърна повече внимание на монополите. Аз лично най-много съм засегнат от увеличаването на пенсионната възраст за някои групи от работещи и смятам това за огромна тяхна грешка. Има и други. Не ми пречи да призная грешките, които са правели. Но да се плюе за щяло и нещяло не е справедливо. Баз да се дадат доказателства, без нещата да отговарят на истината-това не е редно!!!
Както виждаш съм отговорил на всяка твоя точка. Поиграх си да изкарам и статистически данни, за да докажа тезите си. Да видим ти какво ще направиш...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
doktora25 написа:40. ГЕРБ зад гърба на гражданите подписаха АКТА и не се съобразиха с общественото недоволство като не оттеглиха подписа си.
41. Показаха пълна безпомощност да се справят с проблемите в здравеопазването, неуспявайки да назначат адекватен и некомпрометиран министър и при липса на каквито и да е идеи за развитие на сектора.
42. Похвалиха се че от 3 големи договора с Русия, която е нашият най-голям потенциален икономически партньор развалиха 2.
43. Позицията на ГЕРБ по въпроса за атентата в Бургас е меко казано притеснителна и може сериозно да развали добрите ни отношения с държави от Близкия изток.
44. С действията си показаха, че сферата на образованието не е приоритет (за разлика например от "вътрешните работи"). Не успяха да проведат никакви наложителни реформи, а идеите им бяха меко казано безумни (да се минава с двойки в по-горен клас и т.н.)
45. През цялото време се оправдаваха за провалите си с предходното правителство, въпреки че имаха достатъчно време и те да направят нещо. Визирам най-вече разпределението на бюджета.
46. Дянков стана най-мразеният човек в страната.
47. Пълната забрана за тютюнопушене на закрито се отрази изключително неблагоприятно върху най-печелившия ни отрасъл - туризма.
48. (едно от най-важните, казано е и по-горе) ПЪЛЕН ПРОВАЛ В ЕНЕРГЕТИКАТА, ЗАРАДИ ОТКАЗА ОТ АЕЦ БЕЛЕНЕ И БЕЗСИЛИЕТО ДА СЕ РЕШАТ ВЪПРОСИТЕ С ЕРП-ТАТА - ЕДНА ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ.
49. Преди избори (визирам 2009 и 2011, за сега все още нямам мнение) рядко изказваха позицията си по ключови за страната въпроси, разчитайки че по този начин ще привлекат гласовете и на избиратели, които имат коренно различни виждания относно политиката, която възнамеряват да водят.
50. Опорочиха първият български демократичен референдум, поставяйки непосилни изисквания за валидност и подменяйки въпроса. След това се подиграха с волята на над милион български граждани, която победи в допитването. По този начин компрометираха референдума като демократичен инструмент.
51. Обърна се по-голямо внимание на бистришките тигри, отколкото на българските пенсионери. Последните бяха наречени "лош човешки материал."
40. Не смятам, че кой знае какво се случи след това подписване. Какви са реалните последици от това? И зад гърба на гражданите звучи малко пресилено-може да питаш баба Гицка например, ако разбираш какво искам да ти кажа...
41. За здравеопазването си прав с една разлика-никой досега не успя да оправи този батак, а ГЕРБ със смяна на министрите се опитваха да намерят човек, който ще може да свърши тази работа. Което означава, че имаха воля за промяна, за разлика от повечето досега!
42. Изказвай твое мнение. Моето мнение е, че повече от Южен поток и Набуко не ни трябва. Нямам никакво желание от тук да минават множество газопроводи, нито пък съм за АЕЦ!
43. Аз не виждам да се е случило нещо такова, а тази позиция е от доста време! Нямам идея как така реши, че позицията е неправилна...
44. Тук съм съгласен. Но промените в образованието се правят от самите училища-това е тяхна политика.
45. Оправдаваха се с неща, за които реално е виновно предишното правителство-като предварително подписани договори и т.н. и то когато ги критикуваха за неща, които не зависят от тях. За разпределението на бюджета не съм чул да критикуват предишно правителство!
46. Абсолютно субективно мнение!!! Ясно е защо преекспонираш нещата-та ти си привърженик на бс/к/п...
47. Сега сядаш и мислиш. От едната страна стои 50 процента от населението, които настояват за здраве, а от друга страна стоят примерно 10 процента, които настояват за пари. Според теб кое бе правилното решение?
48. Пак е твое лично мнение. Много хора са против АЕЦ Белене, което загроби българската икономика за няколко години. Провалът в енергетиката е на твоите хора, така че е леко лицемерно да твърдиш, че друг се е провалил-ако твоите хора бяха мъже, щяха да си поемат вината за подписването на договорите за зелена енергия, за Цанков камък, за АЕЦ Белене! Цените на електроенергията се определят от независимият ДКЕВР! Повишените сметки за ток бе ясно, че си бяха спекулация и бяха направени с някаква цел! Няма как толкова сметки за ток да бъдат завишени без видима причина! Тук успехите на това правителство са безспорни! Подписване за Южен поток и Набуко, както и изследването на пластовете в Черно море, което може да донесе абсолютна енергийна независимост на страната ни за десетки години!
49. Напротив-изказаха си ясно позициите. Казаха, че няма да вдигат заплати, без икономиката да позволява това, както правят и в момента. Не лъжат избирателите с напразин и нереални обещания. А това ти го тълкуваш като липса на позиция...
50. Твое мнение! Излишен референдум, който предизвикаха твоите хора и който взе милиони, които можеха да бъдат разпределени в други сфери! И аз лично не видях нищо сложно във въпроса, нито пък в самото гласуване!
51. Абсолютно тенденциозно изказване! Колко пари се дават от държавния бюджет за бистришките тигри и колко за пенсионерите? Имаш ли си изобщо някаква идея че разликата е безкрайност? Никой не е казал на пенсионерите "лош човешки материал".
В разговора със сънародниците ни Борисов се оплаква, че "материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям" и заявява намерение да търси достойни кадри от чужбина.
Някъде да виждаш нещо подобно? И защо продължаваш да повтаряш една очевидна манипулация, да не я нарека лъжа?

само Левски и България
- alexveselinov
- Контакти:
Като гледам какви нелепици си написал се чудя въобще дали да се занимавам с теб.Ще ти дам само един жокер:
-Като ми вадиш данни за безработица може би не си сметнал ''не желаещите да работят''.Така се наричат лицата които не са регистрирани в бюрата по труда.За ''безарботни'' се водят само регистрираните лица.
-Като ми вадиш данни за безработица може би не си сметнал ''не желаещите да работят''.Така се наричат лицата които не са регистрирани в бюрата по труда.За ''безарботни'' се водят само регистрираните лица.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]
/Виктор Орбан/[/center]
alexveselinov написа:Като гледам какви нелепици си написал се чудя въобще дали да се занимавам с теб.Ще ти дам само един жокер:
А ти как ги сметна тия допълнителни 300к човека? Как го взе това число - от въздуха или от Станишев? Не, че не е едно и също, но все пак?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
Не зная дали са 300 к,но със сигурност са повече от официалните данни.
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене
soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.
Rafa написа:Не зная дали са 300 к,но със сигурност са повече от официалните данни.
Отчиташ ли и това, че много хора работят без договор, но се водят безработни?
[center]I'll be the savior of you all
parvanoff написа:40. Не смятам, че кой знае какво се случи след това подписване. Какви са реалните последици от това? И зад гърба на гражданите звучи малко пресилено-може да питаш баба Гицка например, ако разбираш какво искам да ти кажа...
41. За здравеопазването си прав с една разлика-никой досега не успя да оправи този батак, а ГЕРБ със смяна на министрите се опитваха да намерят човек, който ще може да свърши тази работа. Което означава, че имаха воля за промяна, за разлика от повечето досега!
42. Изказвай твое мнение. Моето мнение е, че повече от Южен поток и Набуко не ни трябва. Нямам никакво желание от тук да минават множество газопроводи, нито пък съм за АЕЦ!
43. Аз не виждам да се е случило нещо такова, а тази позиция е от доста време! Нямам идея как така реши, че позицията е неправилна...
44. Тук съм съгласен. Но промените в образованието се правят от самите училища-това е тяхна политика.
45. Оправдаваха се с неща, за които реално е виновно предишното правителство-като предварително подписани договори и т.н. и то когато ги критикуваха за неща, които не зависят от тях. За разпределението на бюджета не съм чул да критикуват предишно правителство!
46. Абсолютно субективно мнение!!! Ясно е защо преекспонираш нещата-та ти си привърженик на бс/к/п...
47. Сега сядаш и мислиш. От едната страна стои 50 процента от населението, които настояват за здраве, а от друга страна стоят примерно 10 процента, които настояват за пари. Според теб кое бе правилното решение?
48. Пак е твое лично мнение. Много хора са против АЕЦ Белене, което загроби българската икономика за няколко години. Провалът в енергетиката е на твоите хора, така че е леко лицемерно да твърдиш, че друг се е провалил-ако твоите хора бяха мъже, щяха да си поемат вината за подписването на договорите за зелена енергия, за Цанков камък, за АЕЦ Белене! Цените на електроенергията се определят от независимият ДКЕВР! Повишените сметки за ток бе ясно, че си бяха спекулация и бяха направени с някаква цел! Няма как толкова сметки за ток да бъдат завишени без видима причина! Тук успехите на това правителство са безспорни! Подписване за Южен поток и Набуко, както и изследването на пластовете в Черно море, което може да донесе абсолютна енергийна независимост на страната ни за десетки години!
49. Напротив-изказаха си ясно позициите. Казаха, че няма да вдигат заплати, без икономиката да позволява това, както правят и в момента. Не лъжат избирателите с напразин и нереални обещания. А това ти го тълкуваш като липса на позиция...
50. Твое мнение! Излишен референдум, който предизвикаха твоите хора и който взе милиони, които можеха да бъдат разпределени в други сфери! И аз лично не видях нищо сложно във въпроса, нито пък в самото гласуване!
51. Абсолютно тенденциозно изказване! Колко пари се дават от държавния бюджет за бистришките тигри и колко за пенсионерите? Имаш ли си изобщо някаква идея че разликата е безкрайност? Никой не е казал на пенсионерите "лош човешки материал".В разговора със сънародниците ни Борисов се оплаква, че "материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям" и заявява намерение да търси достойни кадри от чужбина.
Някъде да виждаш нещо подобно? И защо продължаваш да повтаряш една очевидна манипулация, да не я нарека лъжа?Това ли е начинът ти, не става с честни методи, така ли? ...
40. Не смяташ, защото ЕП казаха "Не". В противен случай съвсем друго щеше да бъде мнението, сигурен съм. А ако не виждаш никакъв проблем, че подобен документ първо се подписва, а след това се информира обществеността проблемът си е твой.
41. Не съм съгласен за волята, но както и да е.
42. Добре, да кажем че това е мое мнение, но абсолютно същото важи и за теб. Нямаш основания да твърдиш, че си по-прав.
43. Не знам от колко време е тази позиция, но твърдо не я приемам, считам я за крайно опасна, а и БСП са на моето мнение.
44. Твърдо не съм съгласен, че това е работа на училищата и университетите, единствено частните трябва да имат самостоятелност.
45. Тук идеята ми е, че с предишното правителство могат да се оправдават максимум година-година и половина, още повече че през първата година поеха бюджет, създаден от ТК. След това имаха възможност те самите в рамките на 3 години да събират приходите в бюджета и да разпределят парите по отделни направления, като тук най-ясно може да се види тяхната политика и приоритети.
46. Дали това мнение е само мое.

47. Противопоставянето по този начин на парите и здравето също ми изглежда тенденциозно. Аз съм непушач и моето виждане е да се търси нещо междинно между това което беше преди забраната и след нея. Напр. Да е позволено тютюнопушенето само в дискотеките и заведенията тип кръчма след 21:00 ч. примерно. Може би в дългосрочен план да се върви в тази посока с постепенни реформи и превъзпитаване на нацията е правилно решение, но в тази криза да се удря туризма ми изглежда неоправдано. Вече лично мое мнение е че отношенията между пушачи и непушачи преди идването на ГЕРБ бяха достатъчно хармонични, а тази забрана разпали доста сериозно напрежение между двете групи и имаше за цел да привлече едните на страната на ГЕРБ - с други думи популизъм.
48. По този въпрос достатъчно страници тук съм изписал, само ще кажа че АЕЦ Белене е жизнено необходим проект за страната и за енергийното ни бъдеще и позицията на ГЕРБ по въпроса е национално предателство! Колкото до ДКЕВР всеки разумен човек може да прецени трябва ли да е независим.
49. Искам да ми извадиш източници в които ясно се казва, че ГЕРБ, че Плевнелиев бяха против АЕЦ Белене преди изборите 2009 и 2011.
50. Тук категорично не съм съгласен. Твоето е чисто тяснопартийно герберско или "синьо" мнение. Референдумът е най-съвършеният инструмент на демократичната държава, а ГЕРБ направиха всичко възможно да го дискредитират с високия изискуем кворум и може би отказаха много хора да отидат до урните. Инициирането на референдума от БСП заслужава само похвали, опит да се противопоставят на най-безумното и престъпно решение на ГЕРБ, обричащо ни на мрачно бъдеще. Светлият лъч в случая е че руснаците все още биха седнали на преговори с правителство, одобряващо този проект, въпреки чудовищната подигравка и обида, нанесена им от ГЕРБ (това го четох в една статия), така че все още нищо не е е изгубено.
51. Може би малко пооцветих, но ако считаш че от държавния бюджет трябва и стотинка да отива за аматьорски футболен клуб, проблемът отново е твой. В същия източник дето ми го цитираш за лошия човешки материал пише и следното: "Лошият човешки материал е най-големият проблем на България. Това разкри пред сънародници в Чикаго неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи в. "Сега". Това е основата на населението в момента: 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2 милиона и половина пенсионери.". Ето и източника: http://www.standartnews.com/balgariya-politika/boyko_borisov_v_balgariya_ostana_losh_choveshki_material_-22568.html
Така че кой от нас двамата в случая се опитва да изкриви изказването?

Последна промяна от doktora25 на 17 апр 2013 14:20, променено общо 3 пъти.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
- alexveselinov
- Контакти:
А ти как ги сметна тия допълнителни 300к човека? Как го взе това число - от въздуха или от Станишев? Не, че не е едно и също, но все пак?
Не подкрепям Станишев,гласувам за АТАКА от 2006г.
Реалната безработица в България засяга 42 % от трудоспособното население.В трудоспособна възраст (18 - 64 г.) в България според националната статистика (данните не са много верни) са - 4 789 967 души.При 2 милиона с прекъснати здравни права това означава, че тези 2 милиона са броя безработни у нас - реално, или най-малко тези които нямат постоянен доход и не могат да си позволят да плащат месечните си вноски към касата и банковите такси по тях.Броят на безработните надхвърли 400 хил. души през 2012 г. се вижда от наблюдението на Националния статистически институт на работната сила.Икономически неактивните, тоест нито заети, нито безработни, са 1.6 млн. души във възрастовия диапазон 12 - 64 г.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/Виктор Орбан/[/center]
/Виктор Орбан/[/center]
vaskonti написа:Rafa написа:Не зная дали са 300 к,но със сигурност са повече от официалните данни.
Отчиташ ли и това, че много хора работят без договор, но се водят безработни?
Естествено,както и това,че много хора не са регистрирани.Та то само циганите са над 500 000.Колко от тях са в трудоспособна възраст и колко работят

shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене
soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.