Шампионска лига - сезон 2018/2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон 2018/2019

Мнениеот Thsmith » 27 мар 2019 00:52

Groucho написа:
Thsmith написа:Точно промените са проблема.

Кое му е лошото на ФФП ::

Thsmith написа:
Tiberius написа:Ще свикнеш, Смити. : ;)

Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate :lol: :lol:

Аз споменавал ли съм, че продължавам да използвам телефон с копчета и отказвам всякакви смартфони?

Е, ползвай пощенски гълъби или димни сигнали, защо си приел това копчесто изобретение :

Кое му е хубавото? Опитва се да се намесва в свободния пазар и да вкарва регулация, която е невъзможна при това. Толкова десетилетия една група хора не се научи, че няма как да ограничиш някой да си купи нещо ако има пари за него и няма как да му кажеш колко да плати за това нещо.

С нетърпение чакам времето в което арабите ще почнат да подписват договори за по 1 $ с даден играч и ще му дават още 50 млнн заплата като реклaмано лице на Етихад примерно и всичко ще е наред.

Единственото което трябваше да се направи е да ограничат дълговете и това да продължаваш да харчиш когато си затънал, а не да се опитват да възпират инвестициите в даден отбор от собственик и да вкарват играта в полетo на счетоводителите.

---
Защото телефона с копче изпълнява предназначението си. Да може да телефонираш бързо на някой от дадена точка. Всичко нужно... не да се снимаш и да казваш на някой непознати къде си и какво правиш и други пъпеши да четат същото и да го харесват или нещо подобно.
Един телефон с копче осигурява оптималната симбиоза между батерия, която не е нужно да зареждаш през ден, удобство за работа/набиране и отговаряне на обаждане, здравина при изпускане и размер.
Димните сигнали не го осигуряват... : )

Примерно едно време смених телефона шайба с по новия модел с бутони много лесно, точно защото ме улесняваше и ми даваше нещо, което подобрява услугата. Това обаче не е сегашното положение, което е в обратен ред и само усложнява нещата. :lol:

# Преди 2-3 години имах много забавен случай с една млада девойка. Видя телефона ми на масата и го гледаше като извънземно. Пита дали може да го разгледа, казвам ОК и тя ме пита каква му била паролата. Аз просто и казвам да отвори капачето и тя гледа невярващо. Много смешно беше отстрани.

Tiberius написа:За смартфоните беше писал, че не ги харесваш, но за телефон с копчета не беше писал досега. Не знаех, че все още съществуват такива неща.
А по пътя как се придвижваш? Предполагам и автомобил не използваш? За какво ти е автомобил, като си имаш кон за яздене.
Ще ме умориш, Смит! :lol:

Какъв кон бре, това сигурно мирише. Карам си кола, но не е от новите. Мразя новите коли с глупавите електроники, които само усложняват нещата и ги карат да се развалят по бързо. :lol: Скоро ще се ориентирам към ретро автомобилите за да заобикалям забраните из Европа :mrgreen:

paceto написа:
Thsmith написа:
Tiberius написа:Ще свикнеш, Смити. :lol: ;)

Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate

Аз споменавал ли съм, че продължавам да използвам телефон с копчета и отказвам всякакви смартфони?
Аз не свиквам, мърморя и мърморя и мърморя с годииииииини, но не свиквам не приемам.

Тези телефони с копчета са вече спрени от производство, така че скоро време искаш или не искаш ще минеш на модерните.
Същото е и с останалото, защото не можеш да се бориш с развитието на дадено нещо и колкото да се опитваш да страниш от него то в крайна сметка те застига. Тук ролята играе и инатът ти и ти си го признаваш дори, а това ти играе много лоша роля в подобни неща, защото не си обективен изобщо. ;)

По скоро няма да ги ползвам, от кога се знаем? : )))))

Иначе имам 6 резервни, точно като моя. Само с батериите ще видя какво е положението.

И как ще са спрени от производство? (всичките) Скоро даже гледах реклама на някакво ново поколение 3310 : ))) Иначе моя Сони Ериксон наистина е бита карта вече : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 27 мар 2019 02:11

rhaegar написа:Така и така сме се зачесали, ще кажа аз какво не му харесвам.

ФФП като идея да предпазва отборите от прекалени харчове и фалит е добра идея. Само че той не дава шанс на нито един отбор да вдигне нивото си, освен ако УЕФА не се направят на ударени, както се случва в Манчестър и Париж. ФФП обрича малките отбори да останат такива, защото по-малките отбори генерират много ниски приходи, съответно не могат да си позволят да задържат класните си играчи, а когато ги продадат се оказва, че не могат да закупят равностойни заместници. В същото време една избрана клика от десетина отбора в 5 първенства могат да си позволят абсолютно всеки играч и някак да си балансират счетоводствата. Ако утре някой богат инвеститор вземе да речем Хетафе и иска да инвестира, трябва да прави ми-ми на инфантинотата, да прави врътки с измислени спонсорски договори или да забрави за развитие на проекта си и да си бие камшика.

Или го правиш като в САЩ със salary cap, където всички са равни, независимо от това колко пари има собственикът и конкуренцията е убийствена, или го махаш изобщо, защото разлика с преди и след него реално няма.

ФФП е против изкуствения, форсиран растеж. Тези 10 отбора в 5 първенства, за които говориш са се формирали по естествен път като грандове в големите градове на Европа в продължение на десетки години. Само с пари не можеш да прескочиш някои ограничения и етапи на развитие.

Кои малки отбори с кои големи сравняваш? Има си пропорции. Лудогорец и Левски са малки отбори в сравнение с европейските грандове. Да не мислиш, че ако някой почне да дава по 200 млн. на година в Лудогорец или Левски, Лудогорец или Левски ще се нареди до Милан и Ливърпул? ФФП е регулация за създаването на справедливи условия на конкуренция между сходни отбори, това е идеалното му предназначение, защото реална конкуренция между отбор от ранга на Лудогорец или Левски и отбор от ранга на Челси или Байерн няма. ФФП ако се намеси против Сити примерно, реално защитава Челси, Ютд и Арсенал, а не Брайтън и Лутън. Брайтън и Лутън са защитени, ако ФФП хване в издънка и накаже Ипсуич.

Няма такова нещо като "някак да си балансират счетоводствата". Има коректно счетоводство или измама в счетоводството. "Балансирането" става с измами - изкуствени рекламни договори или изходящи трансфери на изкуствено завишена цена. ФФП всъщност е таван на заплатите, ако се спазва, защото ограниченията идват от дейностите и реалните приходи на клубовете, а не от личното его и мераците на Берлускони, Аниели, Абрамович или някой шейх примерно, който става сутринта и решава че иска да купи Мбапе и да почне да му дава по 60 млн. на година, въпреки че най-скъпоплатените играчи до този момент взимат по 30 млн. да речем.

Няма разлика реално, защото реално не се прилага :lol: 8-)

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 мар 2019 02:23

Ако иска може не 60, а 160 да му дава. Негови са си и ще прави с тях каквото иска. И няма регулация, която да спре някой да даде на друг Х пари щом ги има.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 27 мар 2019 02:41

Thsmith написа:Ако иска може не 60, а 160 да му дава. Негови са си и ще прави с тях каквото иска. И няма регулация, която да спре някой да даде на друг Х пари щом ги има.

Говорим за пазарна икономика и фирми, а не колко богат е някой си. Може да му дава и 200 млн. без проблем, ако ги има и ако иска да му пасе любимата камила. За да му даде 160 млн. през клуба, за да играе професионален футбол в клуба, трябва да направи измама, ако клубът не генерира 160 млн. по естествен път.

Иначе, и аз нямаше да си сменя телефона с копчета, ако телефонът с копчета не се беше озовал заедно с мен в един басейн :lol:

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 мар 2019 04:42

Groucho написа:
Thsmith написа:Ако иска може не 60, а 160 да му дава. Негови са си и ще прави с тях каквото иска. И няма регулация, която да спре някой да даде на друг Х пари щом ги има.

Говорим за пазарна икономика и фирми, а не колко богат е някой си. Може да му дава и 200 млн. без проблем, ако ги има и ако иска да му пасе любимата камила. За да му даде 160 млн. през клуба, за да играе професионален футбол в клуба, трябва да направи измама, ако клубът не генерира 160 млн. по естествен път.

Иначе, и аз нямаше да си сменя телефона с копчета, ако телефонът с копчета не се беше озовал заедно с мен в един басейн :lol:

Ами точно това е глупавото. Опитваш се да ограничаваш някой да си харчи парите, а това е невъзможно. Естествено, че ще си подпише спонсорски договор със себе си и пак ще осигури тези пари или ще ги плати от друга своя фирма за уж друга дейност и пак ще го вземе. Това само ограничава отборите, които нямат бездънна яма в джоба на собственика, а са някакви "дружества".

--
Кой ядоса за да те ритне в басейна? : ))) И между другото имаше една гумена нокия преди 15 тина години. Не съм я ползвал, но помня че я тествах и я пуснах да плува във ваната. Беше водоустойчива или нещо подобно.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 мар 2019 17:11

Groucho написа:Кое му е лошото на ФФП :? :?:

Че спира развитието на клубове които са извън статуквото.

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 27 мар 2019 19:33

Groucho на практика е описал скритата цел на ФФП, а по презумция той трябваше да бори свръхзадлъжнялостта и риска от фалит на европейските клубове. Никъде в която и да е сфера на международния бизнес няма да откриеш подобно правило за ограничаване на законно придобити средства с цел инвестиции, да не говорим за задължаване на дадено търговско дружество да бъде на печалба или на определена по размер загуба в даден отчетен период. По своя характер, това веднага би било изтълкувано като антипазарно, лобистко правило, което цели да облагодетелства една или повече страни за сметка на останалите. Само си представете примера с компания като Амазон, която едва на 10-та година от създаването си започва да генерира печалба. Как е нямало по това време някой регулаторен орган да им каже: "сори пичове, но ви санкционираме, тъй като трябва да харчиш толкова, колкото печелиш". :roll:

По въпроса с форсирания растеж и естествения път: при Милан не е ли форсиран растежа през 80-те, когато клуб, който е асансьор между двете дивизии и е заплашен от фалит, започва да реди европейските трофеи 3 години след идването на големия инвеститор? По същото време във Франция ОМ си разцъква най-спокойно във втора дивизия, а 4-5 години след появяването на Тапи вече са основен претедент за КЕШ. И тук говорим за отбор, чието най-голямо постижение в ект до момента е бил максимум 1ви-2ри кръг. Да не говорим за Парма, които за рекордно време след дебюта си в елита спечелиха КНК и УЕФА. Предполагам всички те са харчили толкова, колкото са печелили и успехът им е бил плод на добрия мениджмънт, а не на инвестираните средства. Да не говорим за клубове като Реал, Ювентус, Барселона и други от т.нар. грандове, които са инвестирали десетилетия наред с променлив успех...

Най ми хареса мнението, че ФФП създавал справедливи условия за конкуренция. Как по дяволите ще е справедливо да мериш с еднакъв аршин разходите на клубовете в Европа след като не си взел под внимание разликите в данъчното и осигурително право в отделните страни? Та в момента разходите на ПСЖ за социални осигуровки са по-големи от тези на всички клубове от Бундеслигата, Серия А и Ла Лига взети заедно. ОМ и ОЛ плащат повече от всички в Бундеслигата и Ла Лига, а Сент Етиен от цялата Бундеслигата. И тук става въпрос за разходи за десетки милиони евро, които дават отражение в крайния резултат.

Не по-малко абсурден е и начинът, по който се прилага този ФФП. На определени клубове им се намалява стойността на действащи спонсорски договори на база "звездите ми говорят". През следващия отчетен период вече намалената стойност бива редуцирана още веднъж за по-сигурно. Правят се проверки преди затварянето на периода под натиска на външни фактори. Наново се изисква проверка, след като първоначалната не е констатирала нарушения. Други с разходи за заплати надхвърлящи 80% от общия размер на приходите им, така и не будят подозрение. Трети пък играят финал за ШЛ помежду си с близо 1 млрд. дългове. Абе идилия... :lol:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 27 мар 2019 21:41

boys85 написа:По въпроса с форсирания растеж и естествения път: при Милан не е ли форсиран растежа през 80-те, когато клуб, който е асансьор между двете дивизии и е заплашен от фалит, започва да реди европейските трофеи 3 години след идването на големия инвеститор?

Историческа истина, но тогава не е имало ФФП. Сега има ФФП и Милан има проблеми с ФФП, защото в последните два-три трансферни прозореца даде към 300 млн. за нови играчи. В идеалния вариант, ако ФФП действа, ще накажат Милан и по този начин ще помогнат на Рома, Лацио, Наполи и Фиорентина, тоест ще защитят по-малките отбори от нелоялна конкуренция, защото и лятото като се дадат още 150 милиона за трансфери, Милан ще изпревари без проблем споменатите четири отбора, които се мъчат да постигнат нещо година след година без да дават крупни суми за нови футболисти. Това е смисълът на ФФП, не знам как някой може въобще да пише, че ФФП възпрепятства малките отбори.

В момента, за последните 5 години, Интер е минус 150 милиона от трансфери, Милан е минус 300 милиона от трансфери, Ювентус е минус 260 милиона от трансфери, а от другата страна са Рома плюс 30 милиона, Наполи минус 30, Лацио минус 14 милиона. Рома, Лацио, Наполи - това са малките отбори, които пази ФФП, ако се прилага честно.

ФФП пази статуквото, ама на кукуво лято. Отново Милан е най-добрият пример. ФФП не може да те опази сред най-добрите, ако ти самият не взимаш правилните решения с години.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 27 мар 2019 22:06

Гледайки какво се случва около Аякс като нищо ще останат без отбор и догодина може и да не излязат от груповата фаза на ШЛ. Тъкмо си показаха главите от дупката и сега ги грози опасността отново да влязат в нея понеже има интерес към техни играчи от доста клубове. Един вече ще ги напусне в посока Барселона, други двама са в полезрението на други клубове, а гледам днес че Атлетико има интерес към защитника им Nicolás Tagliafico и естествено интерес ще има и към други техни играчи.

Като нищо лятото може половината им отбор да бъде продаден. :roll:

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 27 мар 2019 22:08

Всъщност двама са в посока Барселона - Де Йонг и Де Лихт.

А това, че ще ги напусне голяма част от отбора не е никаква новина и е ясно за всички. Поне ще приберат солидни суми за играчите и ще могат да ги вложат в други входящи трансфери.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Върни се в “Архив”