styopa написа:dunavfc написа:Аз не искам да влизаме в съюз с Русия,Украйна,Китай или Япония,а просто да ги използваме ! Говоря за дивиденти от типа на инвестиции като тази в Ловеч,вливането на руски капитал по българското черноморие,влизането на индийски компании в България и т.н.
Ами влизане на частен капитал може да има само по един начин.Когато имаме наистина стабилна държава.Нали разбираш трудно се инвестира в държава където през 4 години се сменя властта.Министри хвърчат за по година или две.Как нормален голям инвеститор да си затвори пари в такава държава?
Та ние до сега не сме имали нормално правителство.Царя един милион човека го чакаха.Скъсаха се по негово време от крадене.БСП/ДПС нали бяха единствената алтернатива... скъсаха се от крадене,че чак и нагли станаха накрая да влизат в очевадни корупции.Борисов и той тръгна като спасител.Виждаш и той до къде я докара.. с такива като Трайков например.
Съгласен съм,че една страна трябва да показва стабилност за да бъде привлекателна за инвеститорите,но по важно е не смяната на властта,а смяната на политиката ! На един чужд инвеститор изобщо не му дреме,кой е на власт,пука му каква е данъчната среда,какви са възможностите за бизнес,как държавата подпомага и насърчава бизнеса,спазва ли правилата и т.н. Ако следващият след ББ продължи тази финансова политика,която имаме в момента,ранно или късно ще имаме огромни ползи,естествено същевременно с това не трябва да се забравя социалната политика.
Колкото до БСП и ДПС в моите очи тия никога не могат да бъдат алтернатива ! ББ искаше да направи нещо и оставям всеки сам да си прецени дали е успял или не.
Аз като негов гласоподавател съм доволен,поставям му оценка 4 !