megan fox написа:Така, понеже поне малко смени тона, ще се опитам да ти налея малко акъл в празната глава!
Първо виж, това, което съм подчертал! Предположението ти е грешно! РБ нямат най-много бързи обиколки, по равно са 6 на 6.
Спечелената квалификация не означава автоматично най-бърза кола! Че най-лесното е да имаш един по-лек болид, с недостатъчно гориво за цялото състезание и да спечелиш пола! Важно е какво темпо можеш да поддържаш в дълга серия от обиколки! Ако поне малко се интересуваш от Ф1 трябва да знаеш, че миналият сезон гумите на Пирели имаха една особеност, която се изразяваше в това, че първият слой на гумите, след загряващата обиколка се износваше точно за 3 обиколки! След това започва деградацията на гумата и темпото малко по-малко почва да спада! И тук идва съществената разлика! Как ще си настроиш шасито. Дали да си най-бърз в тези 3 обиколки и респективно в квалификациите, когато гумите са нови да си най-бърз и да спечелиш полпозишъна или да си най-бърз след като този пласт замине, това както казах са 3 обиколки!!! Защото господин "разбирач" пилотите не влизат в бокса да си сменят гумите през 3 обиколки, а карат доста повече с тях!!! И точно затова в дълга серия от обиколки Маковете бяха по-силни от РБ, защото шасито на Макларън работеше много по-добре с гумите, спрямо шасито на РБ в дълга серия от обиколки!
Айде сега да видим ти какво можеш да ми кажеш като отговор!
П.П. Както и очаквах набързо се измете от темата, когато бе зверски затапен и ти остана без отговор! Досега седя в нея и чете и сега когато ти трябва да отговориш си би камшика! Ама иначе много ти знаеше плямпалника!
Виждам че си се "притеснил", че няма да ти отговоря... просто не мога да седя по 24 часа във форума, нали се сещаш. Преди да напусна изчаках 10-на минути, но понеже не видях отговор от теб, реших че си се отказал. Както и да е..
Още в 1-то ти изречение лъжеш най-нагло. Резултата по бързи обиколки е: 10(3 Фетел; 7 Уебър) : 6(3 Хамилтън; 3 Бътън). От 19 старта, само в 1 пилот, който не кара за РедБул е печелил квалификацията, и това е Хамилтън в старт 16(Гранд При на Корея). За победите в състезанията не мисля че е нужно да говорим!
Нашият спор беше за това кой е бил най-бързият автомобил през миналият сезон. Нека уточним критериите, по които се определя това. За мен, а и предполагам за повечето хора тук, това са:
1. Брой спечелени квалификации. Както казах, за мен коя кола е най-бърза се вижда именно в квалификацията, понеже там колите са поставени при равни условия, а именно: сравнително равно количество гориво(респективно сходно тегло), нови(неизносени) гуми, липса на сериозен трафик(все пак се случва понякога даден пилот да бъде забавен в дадена обиколка, но именно в тази част на едно Гранд При това вияе в най-малка степен).
2. Спечелено състезание- разбира се далеч съм от мисълта, че най-бързата кола винаги печели, но в голям процент от случеите това се случва.
3. Най-бърза обиколка- и тук е доста относително, но все пак е показател за някакво превъзходство. За това и го слагам на последно място.
Иначе съм съгласе с анализа ти за гумите и именно заради тези променливи по време на състезание казах, че за мен най-точният показател са квалификациите, понеже там условията са максимално изравнени. А за да твърдиш, че дадено нещо е по-добро от друго, то трябва да ги съпоставиш при равни условия.
Надявам се отговорът ми те е за доволил. Ако имаш нещо смислено да кажеш по въпроса, ще те изслушам.