Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Формула 1 - Сезон 2012 (Официална Тема)

Мнениеот megan fox » 07 окт 2012 12:01

UltraBlue написа:
megan fox написа:
Ама ти продължаваш да ни убеждаваш колко много не разбираш от този спорт! Спри да се излагаш и напусни темата! А и в крайна сметка това тук не е училище! Не е наше задължения да попълваме дупките в знанията ти! Като си толкова ограничен и не можеш сам да се сетиш какъв е отговора на въпроса ти..., дори и да ти го предоставим на готово ти пак не можеш да го осмислиш и да го разбереш!

Ако нямаш какво да кажеш по темата не си ври носа в чужди спорове... така като гледам нищо не си казал по нея, така че не се занимавай с мен... ако се опитваш да си увеличиш брояча на мнения, можеш да си направиш собствена темичка и да си постваш глупостите там...

Първо ти не си ври гагата в неща, които не разбираш! Второ ти предизвика този спор, вследствие на това, че нищо не разбираш! Трето отговор на твоето питане в тази тема има, писал съм го 3-4 пъти! Това, че не четеш или не можеш да помниш не е мой проблем!

И аз по етмата имам много какво да кажа, но ти не можеш да го разбереш, защото нямаш нужният потенциал и сиво вещество!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 07 окт 2012 12:02

megan fox написа:
Аз ли нямам капацитет, бе лаик? Виж, че не само аз ти казвам, че не си прав, ама ти си знаеш твоите глупости! Мога точно за 2 минути да ти обясня защо не си прав, но първо нито ще го осъзнаеш, второ дори и някак си да успееш да разбереш написаното няма да си признаеш, че не си бил прав! Е за какво да се хабя тогава? Че в този форум няма човек, който да е по-наясно с нещата от Ф1 от мен! ФАКТ! Когато напишеш поне 1 анализ преди състезание или началото на сезона, който да се окаже верен тогава ми говори за капацитети! !

П.П. То се вижда ясно кой почна да обижда пръв, "Муньо"!

ОК, явно си адски тъп за това ще ти го кажа възможно най-разбираемо... Ти твърдиш че Макларън били най-бързата кола миналия сезон. Аз ти казах... виж кой има най- много спечелени квалификации, състезания, и (предполагам) бързи обиколки през миналия шампионат. И тъй като ти няма какво да извадиш срещу това, аз не виждам какъв спор имам с теб... просто замълчи и толкова. Нямаш с какво да спориш с мен, че да се обаждаш. Ако имаше малко повече мозък в главата до сега да си беше бил камшика и да не ме занимаваш с глупости. Ако имаш да кажеш нещо по темата, давай, ако не не ми се слушат глупостите ти! :evil:
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 07 окт 2012 12:15

UltraBlue написа:
megan fox написа:
Аз ли нямам капацитет, бе лаик? Виж, че не само аз ти казвам, че не си прав, ама ти си знаеш твоите глупости! Мога точно за 2 минути да ти обясня защо не си прав, но първо нито ще го осъзнаеш, второ дори и някак си да успееш да разбереш написаното няма да си признаеш, че не си бил прав! Е за какво да се хабя тогава? Че в този форум няма човек, който да е по-наясно с нещата от Ф1 от мен! ФАКТ! Когато напишеш поне 1 анализ преди състезание или началото на сезона, който да се окаже верен тогава ми говори за капацитети! !

П.П. То се вижда ясно кой почна да обижда пръв, "Муньо"!

ОК, явно си адски тъп за това ще ти го кажа възможно най-разбираемо... Ти твърдиш че Макларън били най-бързата кола миналия сезон. Аз ти казах... виж кой има най- много спечелени квалификации, състезания, и (предполагам) бързи обиколки през миналия шампионат. И тъй като ти няма какво да извадиш срещу това, аз не виждам какъв спор имам с теб... просто замълчи и толкова. Нямаш с какво да спориш с мен, че да се обаждаш. Ако имаше малко повече мозък в главата до сега да си беше бил камшика и да не ме занимаваш с глупости. Ако имаш да кажеш нещо по темата, давай, ако не не ми се слушат глупостите ти! :evil:

Така, понеже поне малко смени тона, ще се опитам да ти налея малко акъл в празната глава!
Първо виж, това, което съм подчертал! Предположението ти е грешно! РБ нямат най-много бързи обиколки, по равно са 6 на 6. ;)
Спечелената квалификация не означава автоматично най-бърза кола! Че най-лесното е да имаш един по-лек болид, с недостатъчно гориво за цялото състезание и да спечелиш пола! Важно е какво темпо можеш да поддържаш в дълга серия от обиколки! Ако поне малко се интересуваш от Ф1 трябва да знаеш, че миналият сезон гумите на Пирели имаха една особеност, която се изразяваше в това, че първият слой на гумите, след загряващата обиколка се износваше точно за 3 обиколки! След това започва деградацията на гумата и темпото малко по-малко почва да спада! И тук идва съществената разлика! Как ще си настроиш шасито. Дали да си най-бърз в тези 3 обиколки и респективно в квалификациите, когато гумите са нови да си най-бърз и да спечелиш полпозишъна или да си най-бърз след като този пласт замине, това както казах са 3 обиколки!!! Защото господин "разбирач" пилотите не влизат в бокса да си сменят гумите през 3 обиколки, а карат доста повече с тях!!! И точно затова в дълга серия от обиколки Маковете бяха по-силни от РБ, защото шасито на Макларън работеше много по-добре с гумите, спрямо шасито на РБ в дълга серия от обиколки!

Айде сега да видим ти какво можеш да ми кажеш като отговор! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

П.П. Както и очаквах набързо се измете от темата, когато бе зверски затапен и ти остана без отговор! Досега седя в нея и чете и сега когато ти трябва да отговориш си би камшика! Ама иначе много ти знаеше плямпалника! :lol: :lol: :lol:
Последна промяна от megan fox на 07 окт 2012 12:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 07 окт 2012 12:22

На там отиват нещата! Само с късмет не става, Алонсо може и да е бесен шанист, но само с късмет не става! Трябва поне малко от малко да допринасяш и като пилот, а не само да се надяваш и да чакаш тия пред теб да отпадат и/или да ги наказват, че да минаваш м/у капките и да трупаш точки! Такива измъчени, шанаджийски истории се случват рядко и са запазена марка за... Фетел! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ей го на, немеца вече е на 4 точки от испанеца и освен ако не отпадне в някое от оставащите състезания не виждам как Алонсо ще успее да стане шампион![/quote]В това състезание има доста късмет Фетел но се съм съгласен че Фетел само на късмет печели но късмета помага на най големите :lol: .[/quote]

Фетел си го знаем как може да печели :arrow: точно както и днес :arrow: трябва да има най-добрата кола за съответното състезание, иначе не може да спечели нищо! Отделно да не забравяме, че ако основната заплаха за немеца идва от съотборника му... веднага на Уебър се нарежда да кара зад Фетел... Ебати смешният шампион... [/quote]Кога някои в последните години е ставал шампион с лоша кола може да е смешен но е шампион дано и тая година да е Шампион.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 07 окт 2012 12:25

matador написа:Кога някои в последните години е ставал шампион с лоша кола може да е смешен но е шампион дано и тая година да е Шампион.

Фетел и тоя сезон ще е шампион, бъди спокоен. Балона на Ферари се спука. :)

А колкото до самият шампионат... от много години насам техниката е на първо място и е далеч по-важна от пилотските умения. :( Не знам за вас, на мен лично това не ми харесва.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 07 окт 2012 12:43

Ех колко обичам вечно да съм прав! Чак на моменти ми става скучно!

megan fox написа:Аз ли нямам капацитет, бе лаик? Виж, че не само аз ти казвам, че не си прав, ама ти си знаеш твоите глупости! Мога точно за 2 минути да ти обясня защо не си прав, но първо нито ще го осъзнаеш, второ дори и някак си да успееш да разбереш написаното няма да си признаеш, че не си бил прав! Е за какво да се хабя тогава? Че в този форум няма човек, който да е по-наясно с нещата от Ф1 от мен! ФАКТ! Когато напишеш поне 1 анализ преди състезание или началото на сезона, който да се окаже верен тогава ми говори за капацитети! !

Е в крайна сметка ти отделих тези 2 минути, за да попълня дупките в знанията ти, поне едно благодаря да беше казал!

П.П. UltraBlue, никога повече не си позволяй да спориш с мен на тема Ф1! Просто не си ми от категорията! Нека образно казано да приемем твоите знания (ако изобщо имаш такива) в този спорт за единица, то тогава моите са поне 100 единици!!!

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 07 окт 2012 13:13

Както и очаквах можах да си дремна :mrgreen: Титлата е в ръцете на Фетел и само отпадане или поне 2 победи на Маковете придружени с подиуми на Алонсо може да променят нещата. Най-накрая много добро състезание за Маса, а Кобаяши... :)
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 07 окт 2012 13:31

megan fox написа:
Така, понеже поне малко смени тона, ще се опитам да ти налея малко акъл в празната глава!
Първо виж, това, което съм подчертал! Предположението ти е грешно! РБ нямат най-много бързи обиколки, по равно са 6 на 6. ;)
Спечелената квалификация не означава автоматично най-бърза кола! Че най-лесното е да имаш един по-лек болид, с недостатъчно гориво за цялото състезание и да спечелиш пола! Важно е какво темпо можеш да поддържаш в дълга серия от обиколки! Ако поне малко се интересуваш от Ф1 трябва да знаеш, че миналият сезон гумите на Пирели имаха една особеност, която се изразяваше в това, че първият слой на гумите, след загряващата обиколка се износваше точно за 3 обиколки! След това започва деградацията на гумата и темпото малко по-малко почва да спада! И тук идва съществената разлика! Как ще си настроиш шасито. Дали да си най-бърз в тези 3 обиколки и респективно в квалификациите, когато гумите са нови да си най-бърз и да спечелиш полпозишъна или да си най-бърз след като този пласт замине, това както казах са 3 обиколки!!! Защото господин "разбирач" пилотите не влизат в бокса да си сменят гумите през 3 обиколки, а карат доста повече с тях!!! И точно затова в дълга серия от обиколки Маковете бяха по-силни от РБ, защото шасито на Макларън работеше много по-добре с гумите, спрямо шасито на РБ в дълга серия от обиколки!

Айде сега да видим ти какво можеш да ми кажеш като отговор! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

П.П. Както и очаквах набързо се измете от темата, когато бе зверски затапен и ти остана без отговор! Досега седя в нея и чете и сега когато ти трябва да отговориш си би камшика! Ама иначе много ти знаеше плямпалника! :lol: :lol: :lol:

Виждам че си се "притеснил", че няма да ти отговоря... просто не мога да седя по 24 часа във форума, нали се сещаш. Преди да напусна изчаках 10-на минути, но понеже не видях отговор от теб, реших че си се отказал. Както и да е..

Още в 1-то ти изречение лъжеш най-нагло. Резултата по бързи обиколки е: 10(3 Фетел; 7 Уебър) : 6(3 Хамилтън; 3 Бътън). От 19 старта, само в 1 пилот, който не кара за РедБул е печелил квалификацията, и това е Хамилтън в старт 16(Гранд При на Корея). За победите в състезанията не мисля че е нужно да говорим!

Нашият спор беше за това кой е бил най-бързият автомобил през миналият сезон. Нека уточним критериите, по които се определя това. За мен, а и предполагам за повечето хора тук, това са:
1. Брой спечелени квалификации. Както казах, за мен коя кола е най-бърза се вижда именно в квалификацията, понеже там колите са поставени при равни условия, а именно: сравнително равно количество гориво(респективно сходно тегло), нови(неизносени) гуми, липса на сериозен трафик(все пак се случва понякога даден пилот да бъде забавен в дадена обиколка, но именно в тази част на едно Гранд При това вияе в най-малка степен).
2. Спечелено състезание- разбира се далеч съм от мисълта, че най-бързата кола винаги печели, но в голям процент от случеите това се случва.
3. Най-бърза обиколка- и тук е доста относително, но все пак е показател за някакво превъзходство. За това и го слагам на последно място.

Иначе съм съгласе с анализа ти за гумите и именно заради тези променливи по време на състезание казах, че за мен най-точният показател са квалификациите, понеже там условията са максимално изравнени. А за да твърдиш, че дадено нещо е по-добро от друго, то трябва да ги съпоставиш при равни условия.

Надявам се отговорът ми те е за доволил. Ако имаш нещо смислено да кажеш по въпроса, ще те изслушам.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 07 окт 2012 14:41

Ако ми кажеш къде си ги видял тия 10 най-бързи обиколки цена няма да имаш! ;)

Искаш да уточним критериите или да наложиш твоите, защото те подкрепят твоята теза?

А когато говорим за най-бърза кола... някак си неудачно е да правим кардинални изводи от една единствена обиколка. При състезание с примерно 60 обиколки някак си тъпо е да се твърди, че отбора, който е имал 1-2-5 най-бързи обиколки (заради новите гуми) в това състезание, че е по-бърз от отбора, който е имал примерно 45.... ;) Казах ти шасито на РБ бе така направено миналата година, че бе изключително бързо с новите гуми, докато не се износи този първи най-бърз слой. Но той имаше доста кратък живот и след това, когато гумите вече са карени загубата на скорост при биковете бе драстично по-голяма от тази при Маковете.

За критерия победи съм съгласен, но трябва да се отчетат всичките идиотски ситуации, които натвориха Макларън в бокса! Спомни си един Силвърстоун примерно. На Хамилтън не му бяха заредили достатъчно гориво и след 40-тата обиколка го инструктираха, че трябва да пести гориво и състезанието за него беше до там. А какво да кажем за Бътън? Влиза в бокса, сменят му гумите, но не му завиват едната дясна гума (вече не помня дали беше предна или задна) и той отпада веднага след излизането от бокса. И да беше само едно състезание добре, а такива издънки на ръководно ниво в отбора имаше ужасно много.
Като добавим и глупостта на Бътън в Канада, където блъсна Луйс и отбора вместо да вземат двойна победа Хамилтън отпадна.
Всичките идиотски наказания писах и за тях.
А какво да кажем за онзи брилянтен ход от Монако? Решиха Луйс да кара с агресивна стретегия с един стоп повече (което само по себе си няма как да се получи, защото в Монако се правят трудно изпреварвания, но това е друг въпрос и е поредното доказателство за глупостта, която цари в бокса на Маковете), затова решиха в Q3 той да направи само една бърза обиколка, за да запази един комплект нови меки гуми. И какво последва? Когато в последният момент пуснаха Луйс на пистата да върти квалификационна обиколка какво стана? Малдонадо се разби на излизането от тунела, развяха червени флагове и Хамилтън остана без време! И накря трябваше хем да стартира десети, хем гумите му вече бяха карани! Не казвам, че Луйс щеше да спечели пола в Монака, далеч съм от тази мисъл, но втората решетка бе напълно по неговите сили, както и по силите на болида му. И накрая какво? Той остана забутан в средата на колоната и върви си пробивай път напред в Монако, че да използваш агресивна стратегия с един стоп повече!

Ето всички тези неща струваха титлите на Хамилтън и Макларън миналият сезон. Иначе като цяло Маковете бяха доста по-бързи още след седмото състезание от календара! ;)

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 07 окт 2012 15:28

megan fox написа:Ако ми кажеш къде си ги видял тия 10 най-бързи обиколки цена няма да имаш! ;)

Искаш да уточним критериите или да наложиш твоите, защото те подкрепят твоята теза?

А когото говорим за най-бърза кола... някак си неудачно е да правим кардинални изводи от една единствена обиколка. При състезание с примерно 60 обиколки някак си тъпо е да се твърди, че отбора, който е имал 1-2-5 най-бързи обиколки в това състезание, че е по-бърз от отбора, който е имал примерно 45.... ;) Казах ти шасито на РБ бе така направено миналата година, че бе изключително бързо с новите гуми, докато не се изнесо този първи най-бърз слой. Но той имаше доста кратък живот и след това, когато гумите вече са карени загубата на скорост при биковете бе драстично по-голяма от тази при Маковете.

За критерия победи съм съгласен, но трябва да се отчетат всичките идиотски ситуации, които натвориха Макларън в бокса! Спомни си един Силвърстоун примерно. На Хамилтън не му бяха заредили достатъчно гориво и след 40-тата обиколка го инструктираха, че трябва да пести гориво и състезанието за него беше до там. А какво да кажем за Бътън? Влиза в бокса, сменят му гумите, но не му завиват едната дясна гума (вече не помня дали беше предна или задна) и той отпада веднага след излизането от бокса. И да беше само едно състезание добре, а такива издънки на ръководно ниво в отбора имаше ужасно много.
Като добавим и глупостта на Бътън в Канада, къето блъсна Луйс и отбора вместо да вземе двойна победа Хамилтън отпадна.
Всичките идиотски наказания писах и за тях.
А какво да кажем за онзи брилянтен ход от Монако? Решиха Луйс да кра с агресивна стретегия с един стоп повече (което само по себе си няма как да се получи, защото в Монако се правят трудни изпреварвания, но това е друг въпрос и е поредното доказателство за глупостта, която цари в бокса на Маковете), затова решиха в Q3 той да направи само една бърза обиколка, за да запази един комплект нови меки гуми. И какво последва? Когато в последният момент пуснаха Луйс на пистата да върти квалификационан обиколка какво стана? Малдонадо се разби на излизането от тунела, развяха червени флагове и Хамилтън остана без време! И накря трябваше хем да стартира десети, хем гумите му вече бяха карани! Не казвам, че Луйс щеше да спечели пола в Монака, далеч съм от тази мисъл, но втората решетка бе напълно по неговите сили, както и по силите на болида му. И накрая какво? Той остана забутан в средата на колоната и върви си пропбивай път напред в Монако, че да използваш агресивна стратегия с един стоп повече!

Ето всички тези неща струваха титлите на Хамилтън и Макларън миналият сезон. Иначе като цяло Маковете бяха доста по-бързи още след седмото състезание от календара! ;)

Ето тук има пълен преглед на сезон 2011 :arrow: http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Formula_One_season#Results_and_standings.
Пак ти казвам- целият спор беше за това, понеже ти твърдеше, че Макларънът бил най-бързата кола миналият сезон. Ако отричаш моите критерии, тогава кажи какви са твоите. Защото след като втърдиш нещо, трябва да можеш да го защитиш. Аз не оспорвам, че Макларън направиха доста грешки него сезон, но не мисля че имаше по-подготвена и добра кола от РедБул-а тогава. Това беше може би най-доминираният сезон за който и да е отбор в последните 10-на години. Подобна доминация съм виждал само от Ферари, когато Шуми направи онези 5 поредни титли. Всички останали сезони, включиетлно и този бяха доста оспорвани. Не виждам защо спориш за нещо, което е кристално ясно и резултатите, и статистиката го показват по безапелационен начин.

Върни се в “Архив”