Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

parvanoff
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот parvanoff » 16 апр 2013 01:04

RedeviL написа:
parvanoff написа:
RedeviL написа:Стига бе, човек! Какво ще е това правителство с 40 депутата? :lol:

Отново си пропуснал новините-ГЕРБ казаха, че ще подкрепят едно тяхно правителство, щом са можели моментално да вдигнат доходите на хората! ;)

Доколкото знам никой от БСП не говори за моментално вдигане на доходите и увеличаване на работните места с 250к.. Всичко това се предвижда да стане по етапно за 4 години (един пълен мандат). Както и ти твърдиш - нищо не става с вълшебна пръчица! ;)

Те упрекват ГЕРБ, че са имали възможност да вдигнат доходите, следователно могат да го направят с наличните ресурси, което означава моментално, но не в това е въпросът. Ти попита какво ще е това правителство и ти отговорих, че ГЕРБ им обещаха подкрепа. Ти отново взе да се хващаш за други думи...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 16 апр 2013 01:04

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ks4xaJhDtak[/youtube]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 апр 2013 01:08

parvanoff написа:
RedeviL написа:
parvanoff написа:
RedeviL написа:Стига бе, човек! Какво ще е това правителство с 40 депутата? :lol:

Отново си пропуснал новините-ГЕРБ казаха, че ще подкрепят едно тяхно правителство, щом са можели моментално да вдигнат доходите на хората! ;)

Доколкото знам никой от БСП не говори за моментално вдигане на доходите и увеличаване на работните места с 250к.. Всичко това се предвижда да стане по етапно за 4 години (един пълен мандат). Както и ти твърдиш - нищо не става с вълшебна пръчица! ;)

Те упрекват ГЕРБ, че са имали възможност да вдигнат доходите, следователно могат да го направят с наличните ресурси, което означава моментално, но не в това е въпросът. Ти попита какво ще е това правителство и ти отговорих, че ГЕРБ им обещаха подкрепа. Ти отново взе да се хващаш за други думи...

За какви други думи да се хващам..? Това с подкрепета от ГЕРБ са несериозни работи, колкото си искаш! Същата работа е и правителство с 40 депутата.. Чиста игра на думи е това и ти много добре го знаеш! ;)

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 16 апр 2013 01:09

RedeviL написа:
parvanoff написа:Напротив-не е просто и се вижда от думите ти. Ти ми казваш, че ще им падне рейтингът, но не казваш защо-аз ти казах защо ако бяха останали на власт можеше да си вдигнат рейтингът. Казваш ми за някакви батаци, а аз не съм видля досега да посочваш един. Въпросът бе прост-казваш, че носят отговорност, докато са на власт-демек могат да те ограбват, колкото си искат и когато паднат от власт не носят отговорност за това? :shock: Струва ми се, че се опитваш да избегнеш един много прост въпрос и да го извъртиш. ;) И какво замаза служебното правителство? Наистина понякога се питам дали гледаш телевизия-първо служебното правителство досега почти нищо не прави, за да спадне напрежението и второ, все още навсякъде се плюе по ГЕРБ... Напрежението спадна, ама друг път-пак ще ти кажа да гледаш едно студио на тв7 от градовете, за да видиш кой подклажда напрежение и дали е спаднало...

П.П. Очаквам отговори и на част от елементарните въпроси, които ти зададох. Примерно дали бтв и Нова телевизия за теб са големи медии? Или дали знаеш, че ГЕРБ са изплатили 2 пъти повече ддс на фирмите от предишното правителство? И други...

Мисля, че ти отговорих вече какво замазва.. Вече почвам да се повтарям, а с това и да се уморявам! :mrgreen: Като всяко ново нещо и на служебното правителство е нужно да му се даде шанс за встъпване в длъжност! Всеки човек би си казал: "Абе, чакай да ги видим тези! Кой знае, може пък да направят нещо!" Не е ли така? Точно защото гледам телевизия и виждам какво се говори в различни предавания.. Вадят се разни пясъчни часовници, всеки обяснява колко време им е нужно, за да встъпят в проблемите.. Реално погледнато за три месеца не може да се направи абсолютно нищо, но това е друг въпрос. :mrgreen:

П.П. Какво дават по тв7, понеже съм на лаптопа и не гледам? :? Ако ми говориш за Варна, там ситуацията е малко по-различна от цялостната в страната..

Изобщо не си отговорил какво замазват :lol: Това по тв7 не го дават в момента, но почти всеки ден са в някой град и правят среща на представителите от дадения град с гражданите... Пак пропусна един тон въпроси... А не ти се отговаряло на един, на който реално не си отговорил... Хайде оставям ти време да прегледаш, а утре мога да ти изкарам конкретно на какво не отговори досега, а ти също може да го направиш за мен! ;)

RedeviL написа:
parvanoff написа:Те упрекват ГЕРБ, че са имали възможност да вдигнат доходите, следователно могат да го направят с наличните ресурси, което означава моментално, но не в това е въпросът. Ти попита какво ще е това правителство и ти отговорих, че ГЕРБ им обещаха подкрепа. Ти отново взе да се хващаш за други думи...

За какви други думи да се хващам..? Това с подкрепета от ГЕРБ са несериозни работи, колкото си искаш! Същата работа е и правителство с 40 депутата.. Чиста игра на думи е това и ти много добре го знаеш!

Какво значи несериозни? Ти откъде знаеш? :shock: Да не си личен приятел на Борисов? ;) И сега това служебно правителство дали му трябва подкрепа в парламента, за да работи? ;)
Последна промяна от parvanoff на 16 апр 2013 01:16, променено общо 1 път.
само Левски и България

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 апр 2013 01:14

Айде лека! Утре ще ги прегледам на спокойствие, че стана късно! ;)

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 16 апр 2013 01:16

RedeviL написа:Айде лека! Утре ще ги прегледам на спокойствие, че стана късно! ;)

Лека и на теб! ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 апр 2013 01:30

Правителство може да се направи и с 20 депутата.Правиш кабинет,казваш какво искаш в парламента и то се гласува.Ако някой е против,то това веднага се вижда и хора от протеста могат да реагират на момента!Да видим кой ще посмее да гласува против закони които протестиращите искат.Която партия си позволи това е политически труп (без ДПС,те са етническа партия и не зависят от българските гласове).В дни на протести не е важно дали имаш мнозинство в НС,а да се ползваш с доверието на протестиращите!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 16 апр 2013 14:41

RedeviL написа:Айде лека! Утре ще ги прегледам на спокойствие, че стана късно! ;)

Ето някои въпроси, на които не успя да отговориш:
1. При положение, че се изляха тонове помия дали са го направили с мисъл за вдигане на рейтинга?
2. А какво положително освен, че искат да избегнат кръвопролития могат да имат от една такава оставка?
3. Нещо страната фалира ли за тези 2-3 месеца, за да им се понижи рейтингът, ако бяха останали?
4. И това било зле, онова било зле-досега да не са били добре? Тук визирам, че не критикуваш другите партии!
5. Първо казваш, че кръвопролитията били манипулирани-това означава ли, че не са кръвопролития?
6. Така и не ми отговори какво е положителното на твоите критики?
7. Къде са ти доказателствата и фактите за какво е подал оставка Борисов?
8. А я си покажи едно старо мнение, където си написал същото за Костов, за бс/к/п, Кунева? Нима тях народът ги иска или ти искаш само ГЕРБ да критикуваш?
9. И още нещо странно-след като си съгласен с цитата от мнението ми защо още се чудиш, че ГЕРБ искат да довършат нещо, което са започнали и е ясно, че не може да се промени толкова бързо?
11. А не виждам да се възмущаваш, че той не изпълнява заповедите на полицията... /За Цонев става дума/
12. Но наистина е важно поне да кажеш какво градивно виждаш в това да се плюе само по ГЕРБ-може би всички останали са чисти като сълзица?
13. още един двоен аршин-питаш какво са постигнали протестите 2009-та-аз мога да ти кажа няколко конкретни градивни неща-промяна на изборният закон, прозрачност при разпределение на средствата от ЕС и по-голяма усвояемост-ето две в бързината. А какво постигнаха тези протести?!?! Нещо, което е конкретно и градивно?
14. Колко разминавания имаше между лидерите на протестиращите? Колко хора се обявиха за лидери, а после другите ги отричаха?
15. самото присъствие на Пеловска е без значение, защото важни бяха именно поставените въпроси! Или не смяташ, че те са най-важните?
16. Ще ги изчакаме, но нали си наясно, че много по обективни са тези статистически данни пред твоето мнение?
17. а си мисля, че Нова телевизия е голяма медия-или ти не мислиш така? Или и бтв не е голяма медия?
18. И кажи какво е изкривено през призмата на ГЕРБ-една новина например?
19. Коя е партията, срещу която има такива мащабни протести и има толкова висок процент одобрение и реално все още е първа политическа сила? /Имам предвид освен ГЕРБ/
20. Как стана така, че толкова много сметки за ток бяха завишени?
21. Как стана така, че имаше страшно много партийни дейци на протестите?
22. Понеже говориш за 2009-та кой от лидерите бе член или е бил член на някоя от големите партии?
23. Как така стана, че имаше протести винаги, когато ставаше дума за енергийна политика на страната, т.е. въпроси, които са доста далеч от средностатистическият човек в България-за шистовия газ, за Белене, за монополите в енергетиката? Някога задавал ли си си тези въпроси? Или предпочиташ да си караш по това, което се говори в медиите?
24. Чувал ли си, че девидент от разпределителните дружества е взет само веднъж и то през 2010 година?
25. Знаеш ли, че ГЕРБ са върнали 2 пъти повече ДДС на малкия и средния бизнес в условията на криза от тройната коалиция в условията на икономически просперитет?
26. Знаеш ли, че с проектите по европрограмите, както и тези по инфраструктурата се ангажират и много подизпълнители, които са от малкия и среден бизнес?
27. Я извади статистика колко от държавите от ЕС имат растеж в тази криза? /в сайта на Евростат има/ ;)
28. Ще ми покажеш ли 3 твои мнения в тази тема, в която си критикувал други партии освен ГЕРБ?
29. Ако ти бе премиер би ли рискувал да се стигне до смъртни случаи, за да поостанеш още 4-5 месеца във властта?
30. И от каква отговорност са избягали? Значи сега като са управлявали 4-5 месеца по-малко и според теб не носят никаква отговорност? Като са "хвърлили бялата кърпа" това означава ли, че не носят отговорност? И ако носят, тогава защо казваш, че бягали от отговорност?
31. Психолог ли си? Знаеш ли какъв е ефектът на тълпата?
Ето на колко много въпроси не отговори конкретно. И под конкретно имам предвид нещо от сорта. БТВ голяма медия ли са? Отговор-да или не. ;)
Или пък "ще ми покажеш ли други мнения, в които си критикувал други партии"-Отговор-няма такива мнения примерно. ;)
Ако ти бе премиер би ли рискувал да се стигне до смъртен случай, за да останеш още 4-5 месеца във властта? Отговор-да или не.
А ти започваш едно разтягане на локуми-пример:
Носят ли отговорност ГЕРБ като подадат оставка? Тук отговорът е ясен-да! Но това ще ти отрече мнението, че ГЕРБ бягали от отговорност и ти отговаряш-ами носели отговорност, докато са на власт... Естествено, че следва въпросът ми-ако са те крали, докато са на власт, след като паднат не носят отговорност, така ли? И тук липсва отговор. ;) А е прост-естествено, че носят отговорност и е ясно в такъв случай, че няма как да избягат от отговорност като си подадат оставката и всички тези приказки на бс/к/п и други партии, както и на някои в този форум, а и навсякъде са една голяма и явна пропаганда... За това говоря...
Така де-когато се отговаря конкретно на въпросите, няма и да има нужда от толкова дълги мнения!

Забелязах, че и аз не съм ти отговорил на някои въпроси.
1. Толкова ли е лошо най-бедната държава в ЕС да си позволи заем за стимулиране на потреблението?
И не съм ти отговорил, защото не съм икономист и не знам дали това е начинът! ;) Има различни икономически теории и аз нямам идея коя е правилната-те дори икономистите не могат да излязат с еднозначно решение!
2. Къде са големите инвеститори, които щяхме да привлечем благодарение на магистралите и ниския дефицит?
Тук не съм отговорил, защото съм отговарял неведнъж-целият свят е в криза-факт!
3. И как ще дойдат, когато нямаме пазарна икономика?
Това не е вярно-изключение правят само няколко сфери, но в повечето сфери си има конкуренция и пазарна икономика!
Виждаш разликата между неотговорените въпроси. Ако съм пропуснал някой може да го добавиш! ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 16 апр 2013 15:49

GOLEADOR написа:Правителство може да се направи и с 20 депутата.Правиш кабинет,казваш какво искаш в парламента и то се гласува.Ако някой е против,то това веднага се вижда и хора от протеста могат да реагират на момента!Да видим кой ще посмее да гласува против закони които протестиращите искат.Която партия си позволи това е политически труп (без ДПС,те са етническа партия и не зависят от българските гласове).В дни на протести не е важно дали имаш мнозинство в НС,а да се ползваш с доверието на протестиращите!

Категорично не съм съгласен!
Откъде накъде няколко бродещи по улиците на София ще казват на Парламента какви закони да се гласуват??? :x
Не ми харесва състава на Парламента , но такива сме/сте си го избрали.Тези, протестиращите , ако са гласували преди 4 години , да се обърнат към тези , за които са гласували.Петък е ден за парламентарен контрол.Нито пенсията зимата беше 3 долара, нито заплатата 10 (както през 97 година).Просто електроенергията беше повишена с десетина процента и отчетена за по-голям период и се натрупаха десетина почивни дни.
Всичко това дължим на слабостта на Бойко - меката позиция за Яец-Белене.След референдума се почна атаката от североизток.Имаше стрелба-парлама с газов пистолет,стрелба в центъра на столицата срещу Съдебната палата, пускане в публичното пространство на делото Буда и т.н и т.н. и след разговор с Москва си подаде оставката.За съжаление Бойко не може да избяга от милиционерщината на ЦЦ.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 апр 2013 16:30

NOMER14 написа:
GOLEADOR написа:Правителство може да се направи и с 20 депутата.Правиш кабинет,казваш какво искаш в парламента и то се гласува.Ако някой е против,то това веднага се вижда и хора от протеста могат да реагират на момента!Да видим кой ще посмее да гласува против закони които протестиращите искат.Която партия си позволи това е политически труп (без ДПС,те са етническа партия и не зависят от българските гласове).В дни на протести не е важно дали имаш мнозинство в НС,а да се ползваш с доверието на протестиращите!

Категорично не съм съгласен!
Откъде накъде няколко бродещи по улиците на София ще казват на Парламента какви закони да се гласуват??? :x
Не ми харесва състава на Парламента , но такива сме/сте си го избрали.Тези, протестиращите , ако са гласували преди 4 години , да се обърнат към тези , за които са гласували.Петък е ден за парламентарен контрол.Нито пенсията зимата беше 3 долара, нито заплатата 10 (както през 97 година).Просто електроенергията беше повишена с десетина процента и отчетена за по-голям период и се натрупаха десетина почивни дни.
Всичко това дължим на слабостта на Бойко - меката позиция за Яец-Белене.След референдума се почна атаката от североизток.Имаше стрелба-парлама с газов пистолет,стрелба в центъра на столицата срещу Съдебната палата, пускане в публичното пространство на делото Буда и т.н и т.н. и след разговор с Москва си подаде оставката.За съжаление Бойко не може да избяга от милиционерщината на ЦЦ.

Не разбирам с какво точно не си съгласен?Моят пост е за това как БСП можеха да управляват България без да им трябва никакво мнозинство в парламента и да изпълнят желанията на протестиращите (9-те искания към ГЕРБ).Даже те щяха да проведат и изборите и сега нямаше да слушаме рева им по медиите как ако загубели,значи вота е манипулиран !Но те не пожелаха това и избягаха от тази отговорност.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Архив”