Furious_Monk написа:Много е вероятно Аспиликуета да си остане на позицията. Май идеята на Конте е централните бранители да покриват крайните атакуващи, и търси играчи които могат да играят доста прилично като крайни защитници. Та в този ред на мисли, защо да променя нещо което работи според очакванията му?
Интересно е какво ще постигне в Европа с тази тактиката, след като доказа, че в Англия се справя добре.
Зума във Франция имаше мачове на бека, ние също сме го ползвали там в контроли. Даже и опорен халф игра в 1-2 мача, мисля че при едно наказание на Матич в предния шампионски сезон. Но нито едната от двете позиции не му е много силна.
Колкото до това, защо да променя, аз не мисля, че Моузес може да направи втори такъв сезон. Може да свърши работа във ВЛ, но срещу големите в ШЛ ще е тъжна гледка. Отделно, през втората половина от сезона, почти нямахме мач без допуснат гол. Това не се оказа фатално, но колко пъти още можем да надвкарваме лошите, особено без топ класа централен нападател? Трябва да можем да печелим на нула, а най-слабото звено в защитата е определено Моузес. Та затова си мисля, че не е лошо от дясно да имаме по-типичен бек, а ако централният до него има опит на позицията-това е бонус.