че Марсиал е прехвален
Да, за мен е прехвален, което не означава, че оспорвам или подценявам качествата му, просто НЕ е този "ефект уау", за които упорито се тръби сред нашите фенове.
Защо трябва да се гръмна(според теб)? Това е моето мнение за французина, което мога и да аргументирам подробно(ако желаеш) - чрез някои факти и статистики, които в крайна сметка ще покажат, че
на този етап аз съм по-близко до истината, отколкото ти.
Както казва един журналист:Периодът след 2005-та година щеше да бъде наречен
ерата на Роналдо, но само ако го нямаше Меси.
Та в този контекст(визирайки Манчестър Юнайтед) - гледайки какво прави Рашфорд, неговият потенциал, прогрес и хъс за доказване...аз едновременно недоумявам и се дразня, че това сякаш остава между капките, а Марсиал се изкарва като нещо свръх(главно от нашите фенове).
Рашфорд е доста по-голям талант от Марсиал, много по-надежден като КПД, но голямата разликата е, че не струва 50 милиона и съответно няма толкова реклама.
Честно, ти беше ли чувал за Марсиал преди да дойде в Юнайтед за тази чутовна сума?
Рашфорд за 2 месеца и нещо, постигна буквално колкото Марсиал за цял сезон.
На ЕВРО 2016 се появи 2 пъти за няколко минути и от раз успя да раздвижи играта, да създаде опасности, да се усети че има нещо ново на терена, докато французинът(за който се прогнозираше, че едва ли не ще изригне на това европейско) - тотално се о***ра във времето когато му беше даден шанс за изява.
Срещу Албания го изкараха на полувремето, пропиля всичко което можеше, в някои мачове дори не взе участие...
Е, това ли е атестат за нещо свръх?
Дешан може и да има някои кусури, но в това отношение взе правилното решение, просто защото видя, че Марсиал няма настройката да бъде фундамент в състава, няма психиката за титуляр на голям форум и съответно включването му е рисково.
Някои все изтъкват фактът, че вкара онзи фамозен гол срещу Ливърпул - ок, страхотно, но в интерес на истината, някои неутрални фенове спокойно биха могли да кажат:"Ами то, май и с това си остана",.. което не е точно така, но пък има нещо вярно като цяло.
Рашфорд вкара 2 на Арсенал и донесе победата срещу Сити, но...незнайно защо, не се говори толкова за тези неща.
Във всички турнири успя да вкара гол и то за толкова кратко време.
Та с две думи - виждайки какво прави Рашфорд, то мнението ми т.нар.прехваленост на Марсиал...още повече се засилва.