Уимбълдън 2011

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой ще спечели Уимбълдън ? (възможностите за глас са два)

Анди Мъри
4
5%
Жо Филфред Цонга
7
9%
Новак Джокович
16
20%
Рафаел Надал
21
26%
Мария Шарапова
20
24%
Петра Квитова
14
17%

Общо гласове: 82

the_parasite
Контакти:

Re: Уимбълдън 2011

Мнениеот the_parasite » 18 юни 2011 01:49

По принцип всичко зависи от схемата. Аз лично съм фен на Надал, но имайки предвид в каква форма се намира, първите няколко кръга ще са критични за него. Казано по друг начин: колкото повече тревата изчезва по корта, толкова повече шансовете на испанеца се увеличават.

Освен обичайния заподозрян (Федерер), сред фаворитите бих сложил и Анди Мърей, който е в страхотна форма от Ролан Гарос насам. Колкото до Джокович, очаквам играта му да се срине след тежката загуба, най-вече върху самочувствието му, от Роджър Федерер. Като добавим и фактът, че все още не е играл официален мач на трева (поправете ме, ако греша), шансовете му значително намаляват. Цонга също е в добра форма, но не мисля, че това е неговата настилка.

Честно казано, аз очаквам изненада от някой по-опитен играч, който играе добре на трева, като Енди Родик или Радек Щепанек.

Женския турнир не ме интересува, но не защото съм сексист или не оценявам играта на дамите, а защото два от три сета е формат, който почти не предлага по-дълготрайни мачове, в който да наблюдаваме първокласен тенис. Друг е въпросът дали е справедливо наградният фонд при жените да е равен с този на мъжете, при положение, че ако в най-лошия случай в женския турнир са ти необходими 21 сета, за да триумфираш, в мъжкия говорим за 35, което е разлика от над 50%.

П.С. Разбира се, стискам палци и за Григор Димитров и Цветана Пиронкова, но мисля, че за тях втори кръг ще е успех за моментната им форма.

zaqwsxd
Контакти:

Мнениеот zaqwsxd » 18 юни 2011 09:51

[center]Марк Филипусис: Федерер ще спечели "Уимбълдън" отново[/center]
Изображение

Бившият тенисист - австралиецът Марк Филипусис, който сега работи като тв коментатор, е убеден, че Роджър Федерер може да продължи любовната си връзка с „Уимбълдън“ със спечелването на седма титла в „Ол Инглънд Клъб“.

Според него швейцарецът може да вземе реванш за последното си поражение от Рафаел Надал във финала на Откритото първенство на Франция.

Надал води на Федерер със 17-8 победи в директните сблъсъци, но 12 от тях са на клей. Филипусис, който бе победен от Роджър Федерер на финала през 2003 г., казва: "Мачовете на „Уимбълдън“ са съвсем друго нещо, това е територия на Федерер. Той спечели титлата шест пъти и мога да си го представя как печели за седми път.

"Той беше страхотен атлети, когато аз играх срещу него на финала преди осем години и става все по-добър и по-добър", заяви още Филипусис.

34-годишният австралиец, който също достигна финала на Откритото първенство на САЩ през 1998 г. но бе победен от Пат Рафтър, смята, че Анди Мъри също е сериозен претендент за първата си титла от „Големия шлем“, но изключи като такъв Новак Джокович, който спечели 43 мача поред преди да бъде спрян от Федерер в полуфиналите на "Ролан Гарос.
Последна промяна от zaqwsxd на 18 юни 2011 09:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Локомотив1926Пловдив
Контакти:

Мнениеот Локомотив1926Пловдив » 18 юни 2011 09:52

ЦВЕТИ И ГРИШО МОЩНО НАПРЕД !!!

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 18 юни 2011 10:51

Нашите имаха късмет при жребия,но за Григор само първия кръг ,тъй като след това среща Цонга и там е ясно,че пада.

zaqwsxd
Контакти:

Мнениеот zaqwsxd » 18 юни 2011 11:46

[center]Джон Иснър и Никола Маю отново един срещу друг на "Уимбълдън"[/center]

Изображение
Най-дългият мач реванш предстои на „Уимбълдън“. Както е известно, днес жребият определи един срещу друг в първи кръг да се срещнат Джон Иснър и Никола Маю.

Миналата година двамата играха най-дългия мач в историята на тениса, а Иснър спечели с 6-4, 3-6, 6-7 (7), 7-6 (3), 70-68 в мач от първия кръг на "Уимбълдън", който продължи 11 часа.

"Това ще бъде доста смахнато," заяви Иснър, цитиран от АФП. "Не можех да повярвам. Шегувах се с Маю миналата седмица и казах: „Гледай ще играем един срещу друг". А той каза: "Не, няма начин. Това дори не е смешно“.

Двамата играчи станаха добри приятели след прословутия мач. Те трябваше да тренират заедно, но се отказаха, след като чуха жребият. „Можем да отидем на вечеря. Ние сме наистина добри приятели сега, но очевидно и двамата искаме да победим. Това обаче не означава, че няма да се наслаждаваме и смеем в същото време“, казва още Иснър.

„Иснер срещу Маю един срещу друг в първия кръг след миналата година….Не мога да повярвам. Това е най-удивителното нещо, което съм виждал в тениса“, заяви Анди Мъри по този повод.

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 18 юни 2011 12:01

federer90 написа:Нашите имаха късмет при жребия,но за Григор само първия кръг ,тъй като след това среща Цонга и там е ясно,че пада.

Ако Григор се притеснява с кой и кога ще играе, трудно ще достигне топ 10. Никакви сметки, излиза и играе на 200 %. Въпреки че последните резултати срещу силови играчи като Цонга не са позитивни, време е да промени статистиката. По притеснително е състоянието на Пиронкова.Аз лично освен с психологически проблем, не мога да си обясня поведението на корта през последните 4-5 месеца. ВИнаги прави само по 1 силен сет, но това е недостатъчно.Отпадането в първи кръг на последните 2 тура, леко казано ме притеснява. Ще стискаме палци да повтори успеха от миналата година.УСПЕХ на двамата !

Потребителски аватар
Nightfate
Контакти:

Мнениеот Nightfate » 18 юни 2011 15:16

Анди Мъри !
Фен на Ливърпул и Атлетико Мадрид

YNWA

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 18 юни 2011 17:28

Иснър и Маю да почват още от сега да играят че не се знае кога ще свършат :lol:
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

zaqwsxd
Контакти:

Мнениеот zaqwsxd » 18 юни 2011 17:43

Някой от звездите на традиционното парти на WTA преди Уимбълдън :[offtopic]Цветана Пиронкова Изображение
Мария Шарапова Изображение
Ана Иванович Изображение
Каролин Вожняцки Изображение
Изображение
Йелена Янкович Изображение
Сред гостите беше и Аврам Грант Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 18 юни 2011 22:10

Както винаги Сорана е най-красивата