[center]
Веднага след като стана ясно, че отборът на Маями Хийт събира в състава си три от най-големите звезди в НБА - Дуейн Уейд, Леброн Джеймс и Крис Бош, специалистите зад Океана единодушно обявиха тима за претендент №1 за титлата през следващият сезон. Старши-треньорът на настоящите шампиони от Лос Анджелис Лейкърс - Фил Джексън призна, че "Горещите" са събрали на едно място много талантливи и млади играчи, но допълни, че това не гаранция за успех.
"Те сглобиха един много талантлив отбор. Това е факт, който няма как да бъде пренебрегнат, но това в никакъв случай не им гарантира титлата, защото трябва нещо повече от талант, за да си шампион", коментира специалистът.
Джексън в Чикаго и Лейкърс е работил с Джордан, Пипън, Родман, Кукоч, Шак, Коби, Ори, Фишър, като това са едни от най - емблематичните играчи на две поредни баскетболни генерации .[/center]
[center]
Капитанът на Бостън Селтикс Пол Пиърс заяви по време на церемонията по изваждане от употреба на екипа с №34 в родното му училище Ингълууд, че винаги е бил голям почитател на играта на новото попълнение на "Келтите" Шакил О'Нийл и очаква с нетърпение началото на сезона, когато ще има възможност да играе рамо до рамо с него.
"Развълнуван съм. Винаги съм се възхищавал на играта на Шакил и сега ще имам възможност да съм рамо до рамо с един от най-великите баскетболисти в историята. Това е просто невероятно и нямам търпение сезонът да започне", коментира Пиърс.
[/center]

[/center]
[/center]
[/center]

[/center]
[/center]
[/center]