Blue_Girl написа:qwerty321 написа:Как ме е яд ,че Левски паднаха
С, кой сме играли и с колко сме загубили?
Отборът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) победи гостуващия Левски Волей (София) с 3:0 (27:25, 25:20, 25:15) в последния мач от третия кръг на мъжката Суперлига на България. Така дупничани отново излязоха начело на таблицата с класирането с пълен актив от 9 точки и 9:0 гейма.
Домакините имаха затруднения само в първия гейм, когато Сините водеха с 5-6 точки разлика. В крайна сметка обаче, момчетата на Найден Найденов се наложиха с 27:25. Оттук нататък те доминираха на терена, а волейболистите на Николай Желязков не успяха да им противодействат.
Топреализатор на мача стана Тодор Вълчев с 16 точки за Марек. Диагоналът Минчо Минчев добави 14. За Левски най-резултатен с 11 точки бе играещият помощник-треньор Георги Петров.
Найденов бе видимо доволен след мача и заяви за BGvolleyball.com: "Преди всичко, искам да благодаря на момчетата, че постигнаха тази победа. Подобно на мача със Славия, тръгнахме трудно, Левски ни поведе с разлика, но успяхме да се мобилизираме и да спечелим. Много ме радва фактът, че в тежки моменти отборът успява да се справи добре."
Настроението на наставника на софиянци Желязков бе на срещуположния полюс. "Най-много ме тормози това, че нямаме лидер, който да поеме отговорността в трудните моменти", каза специалистът пред BGvolleyball.com. "Загубата на първия гейм реши мача. След нея не издържахме психически."
Марек Юнион-Ивкони (Дупница): Гьорги Гьоргиев - 3 точки (1 ас, 1 атака, 1 блокада), Минчо Минчев - 14 (1, 11, 2), Златан Йорданов, Тодор Вълчев - 16 (1, 12, 3), Мартин Иванов - 6 (0, 4, 2), Иво Кендеров - 9 (1, 7, 1), либеро Мартин Божилов, Георги Елчинов - 12 (3, 9, 0), Павел Душков, старши-треньор Найден Найденов
Левски Волей (София): Борислав Георгиев - 3 точки (1 ас, 1 атака, 1 блокада), Жани Желязков - 10 (0, 8, 2), Георги Петров - 11 (0, 9, 2), Деян Нинов - 3 (0, 2, 1), Венцислав Трифонов - 7 (1, 3, 3), Венцислав Рагин - 2 (0, 2, 0), либеро Владислав Иванов, Цветан Петров - 3 (1, 2, 0), Иван Латунов - 2 (1, 1, 0), Ивайло Лалов, старши-треньор Николай Желязков