Мнениеот doktora25 » 12 апр 2015 12:46
Аз съм за Вариант 1 - да си остане настоящият формат, като същото се отнася и за турнира за Купата. Имаше интрига за влизането в първата 6-ца, има интрига в момента както за евроквотите, така и за изпадащите отбори. Миналата година с подобен формат пак всичко това беше налице. 32+8+1 (първенство+купа+суперкупа) максимален общ брой вътрешни мачове за даден отбор също изглежда оптимално като цифра.
Няколко неща обаче искам да добавя:
1. Няма да е лошо първенството да започва още по-рано (напр. 4-5 юли), тъй като за 3 от 4-те наши евробойци ЕКТ започват още същата седмица и е добре за най-важните мачове, осмислящи сезона, отборите да са в оптимален игрови ритъм, а не да се чудят дали са още в лятна подготовка. Видя се, че опасенията че е твърде голяма жега да се играят мачове от 18:00 са неоснователни. Времето в началото и края на юли е почти едно и също, а и доколкото разбрах от по-следващия сезон осветлението ще е задължително за А група и спокойно всички мачове могат да започват по-късно.
2. Сега трябва да се мисли и да се предвиди в програмата, че срещите от последните 2 кръга преди разделянето на 6-ците трябва да се играят по едно и също време. През този сезон се видя защо.
3. Няма да е лошо изпадащите отбори да са повече - поне 3. 3+1 на бараж също е вариант. Така интригата във 2-рата 6-ца ще е по-голяма и ще се даде шанс на повече втородивизионни отбори, показали израстване, както и на техните фенове да опитат от вкуса и парите на А група, за да могат да доразвият започнатото. Това би намалило минусите на намаления брой отбори спрямо традиционната бройка.
4. Категорично против съм за следващите сезони да се мисли за намаляване на бройката до 10. Нееднократно съм обяснявал, че ако футбол у нас на най-високо ниво се играе в 4-5 града по-добре да закриват федерацията. В дългосрочен план съм за връщане на традиционната бройка от 16 отбора, но това да стане в момент, в който имаме поне 10-12 финансово стабилни, дори бих казал богати клубове.
Това за 500-те хил. лв. е чудесна идея.
Последна промяна от
doktora25 на 12 апр 2015 12:52, променено общо 5 пъти.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!