Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот Corwin » 16 апр 2013 00:29

parvanoff написа:
Corwin написа:Добре, аз продължавам да се чудя как става така, че в този форум ДСБ е трета/четвърта политическа сила (като добавим ДПС-то), а в социологическите проучвания дори не се очаква да влязат в парламента?

Има много фактори, които влиаят на това. Като си зададеш въпроси от типа кои хора влизат в интернет пространството. Примерно ромите едва ли влизат тук, а и червените бабички, както и повечето привърженици на дпс едва ли са плъзнали по български и всъщност, каквито и да е сайтове. Друг е въпросът и тези, които цъкат тук или някъде другаде с мишката дали ще направят усилието да стигнат до урните и да гласуват... :|

Да бе, ама процентно е доста голяма разлика от 2-3% до 15%. Също така някак си не вярвам социолозите да обикалят гетата.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 апр 2013 00:34

parvanoff написа:
RedeviL написа:Ех, какво очаквате да отговоря на така зададен въпрос? :mrgreen:
ГЕРБ са управляващата партия и следователно носят отговорност за ситуацията в страната! Не може при първия по-сериозен проблем да хвърляш бялата кърпа! Какво да кажат гърците в такъв случай? :mrgreen: Между другото днес по новините съобщиха, че са започнали да излизат от кризата и през 2014 очакват ръст на икономиката.

Е, зададох ти съвсем конкретен въпрос. Като са "хвърлили бялата кърпа" това означава ли, че не носят отговорност? И ако носят, тогава защо казваш, че бягали от отговорност? :mrgreen: Не мисля, че въпросът е сложен... ;)

И предния път ти го казах, бе човек! Всичко е политика! В случая за ГЕРБ бе по-важно да си спасят рейтинга от срив, защото те най-добре знаят колко сериозен е в действителност батака и че недоволството, което се отприщи няма как да бъде оправено за ден-два! Носят отговорност до момента, в който са на власт! През това време се назначава служебно правителство, което като всяко ново нещо е нормално да му се даде гратисен период на встъпване в длъжност. По този начин то ще отнеме от напрежението и ще замаже ситуацията, а герберите започват подготовка за избори. Толкова е просто.. ;)
Последна промяна от RedeviL на 16 апр 2013 00:36, променено общо 2 пъти.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 16 апр 2013 00:34

Corwin написа:
parvanoff написа:
Corwin написа:Добре, аз продължавам да се чудя как става така, че в този форум ДСБ е трета/четвърта политическа сила (като добавим ДПС-то), а в социологическите проучвания дори не се очаква да влязат в парламента?

Има много фактори, които влиаят на това. Като си зададеш въпроси от типа кои хора влизат в интернет пространството. Примерно ромите едва ли влизат тук, а и червените бабички, както и повечето привърженици на дпс едва ли са плъзнали по български и всъщност, каквито и да е сайтове. Друг е въпросът и тези, които цъкат тук или някъде другаде с мишката дали ще направят усилието да стигнат до урните и да гласуват...

Да бе, ама процентно е доста голяма разлика от 2-3% до 15%. Също така някак си не вярвам социолозите да обикалят гетата.

Социолозите работят по различни методики и схеми, които да ги доближат най-точно до очакваните резултати, а това означава, че трябва да отчитат възможните гласове на всякакви възрастови групи, образования, етноси, обществени положения и т.н. Мен лично са ми звъняли няколко пъти по телефона и няколко пъти на вратата. ;)

RedeviL написа:
parvanoff написа:
ГЕРБ са управляващата партия и следователно носят отговорност за ситуацията в страната! Не може при първия по-сериозен проблем да хвърляш бялата кърпа! Какво да кажат гърците в такъв случай? :mrgreen: Между другото днес по новините съобщиха, че са започнали да излизат от кризата и през 2014 очакват ръст на икономиката.

Е, зададох ти съвсем конкретен въпрос. Като са "хвърлили бялата кърпа" това означава ли, че не носят отговорност? И ако носят, тогава защо казваш, че бягали от отговорност? :mrgreen: Не мисля, че въпросът е сложен... ;)

И предния път ти го казах, бе човек! Всичко е политика! В случая за ГЕРБ по-важно бе да си спасят рейтинга от срив, защото те най-добре знаят колко сериозен е в действителност батака и че недоволството, което се отприщи няма как да бъде оправено за ден-два! Носят отговорност до момента, в който са на власт! През това време се назначава служебно правителство, което като всяко ново нещо е нормално да му се даде гратисен период на встъпване в длъжност. По този начин то ще отнеме от напрежението и ще замаже част от ситуацията, а герберите започват подготовка за избори. Толкова е просто..

Напротив-не е просто и се вижда от думите ти. Ти ми казваш, че ще им падне рейтингът, но не казваш защо-аз ти казах защо ако бяха останали на власт можеше да си вдигнат рейтингът. Казваш ми за някакви батаци, а аз не съм видля досега да посочваш един. Въпросът бе прост-казваш, че носят отговорност, докато са на власт-демек могат да те ограбват, колкото си искат и когато паднат от власт не носят отговорност за това? :shock: Струва ми се, че се опитваш да избегнеш един много прост въпрос и да го извъртиш. ;) И какво замаза служебното правителство? Наистина понякога се питам дали гледаш телевизия-първо служебното правителство досега почти нищо не прави, за да спадне напрежението и второ, все още навсякъде се плюе по ГЕРБ... Напрежението спадна, ама друг път-пак ще ти кажа да гледаш едно студио на тв7 от градовете, за да видиш кой подклажда напрежение и дали е спаднало... ;)

П.П. Очаквам отговори и на част от елементарните въпроси, които ти зададох. Примерно дали бтв и Нова телевизия за теб са големи медии? Или дали знаеш, че ГЕРБ са изплатили 2 пъти повече ддс на фирмите от предишното правителство? И други...
Последна промяна от parvanoff на 16 апр 2013 00:44, променено общо 2 пъти.
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 апр 2013 00:35

Ако Европа излее и наполовина от милиардите които даде за Гърция,сега България щеше да е райско местенце.
П.П.
В какво упрекваш ГЕРБ,че не са искали властта на всяка цена ли?Не всички са като БСП и девиза им от 1997"Ние тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем!".
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 апр 2013 00:40

RedeviL написа:
parvanoff написа:

И предния път ти го казах, бе човек! Всичко е политика! В случая за ГЕРБ бе по-важно да си спасят рейтинга от срив, защото те най-добре знаят колко сериозен е в действителност батака и че недоволството, което се отприщи няма как да бъде оправено за ден-два! Носят отговорност до момента, в който са на власт! През това време се назначава служебно правителство, което като всяко ново нещо е нормално да му се даде гратисен период на встъпване в длъжност. По този начин то ще отнеме от напрежението и ще замаже ситуацията, а герберите започват подготовка за избори. Толкова е просто.. ;)

Защо тогава БСП не състави правителство и да спаси България?Даже щеше те да проведат и изборите,а не кабинета на президента.Да не би да са се страхували,че като ги загубят,няма да има кой да обвиняват , че изборите са били фалшифицирани?

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 апр 2013 00:44

Стига бе, човек! Какво ще е това правителство с 40 депутата? Как ще стане това спасение? :lol:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 16 апр 2013 00:46

RedeviL написа:Стига бе, човек! Какво ще е това правителство с 40 депутата? :lol:

Правителство на малцинството.Съвсем нормално и работещо!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 16 апр 2013 00:46

RedeviL написа:Стига бе, човек! Какво ще е това правителство с 40 депутата? :lol:

Отново си пропуснал новините-ГЕРБ казаха, че ще подкрепят едно тяхно правителство, щом са можели моментално да вдигнат доходите на хората! ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 апр 2013 00:51

parvanoff написа:

Отново си пропуснал новините-ГЕРБ казаха, че ще подкрепят едно тяхно правителство, щом са можели моментално да вдигнат доходите на хората! ;)

Доколкото знам никой от БСП не говори за моментално вдигане на доходите и увеличаване на работните места с 250к.. Всичко това се предвижда да стане по етапно за 4 години (един пълен мандат). Както и ти твърдиш - нищо не става с вълшебна пръчица! ;) А биха ли подкрепяли от ГЕРБ едно четиригодишно управление на БСП? Едва ли..
Последна промяна от RedeviL на 16 апр 2013 01:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 апр 2013 01:01

parvanoff написа:Напротив-не е просто и се вижда от думите ти. Ти ми казваш, че ще им падне рейтингът, но не казваш защо-аз ти казах защо ако бяха останали на власт можеше да си вдигнат рейтингът. Казваш ми за някакви батаци, а аз не съм видля досега да посочваш един. Въпросът бе прост-казваш, че носят отговорност, докато са на власт-демек могат да те ограбват, колкото си искат и когато паднат от власт не носят отговорност за това? :shock: Струва ми се, че се опитваш да избегнеш един много прост въпрос и да го извъртиш. ;) И какво замаза служебното правителство? Наистина понякога се питам дали гледаш телевизия-първо служебното правителство досега почти нищо не прави, за да спадне напрежението и второ, все още навсякъде се плюе по ГЕРБ... Напрежението спадна, ама друг път-пак ще ти кажа да гледаш едно студио на тв7 от градовете, за да видиш кой подклажда напрежение и дали е спаднало... ;)

П.П. Очаквам отговори и на част от елементарните въпроси, които ти зададох. Примерно дали бтв и Нова телевизия за теб са големи медии? Или дали знаеш, че ГЕРБ са изплатили 2 пъти повече ддс на фирмите от предишното правителство? И други...

Мисля, че ти отговорих вече какво замазва.. Вече почвам да се повтарям, а с това и да се уморявам! :mrgreen: Като всяко ново нещо и на служебното правителство е нужно да му се даде шанс за встъпване в длъжност! Всеки човек би си казал: "Абе, чакай да ги видим тези! Кой знае, може пък да направят нещо!" Не е ли така? Точно защото гледам телевизия и виждам какво се говори в различни предавания.. Вадят се разни пясъчни часовници, всеки обяснява колко време им е нужно, за да встъпят в проблемите.. Реално погледнато за три месеца не може да се направи абсолютно нищо, но това е друг въпрос. :mrgreen:

П.П. Какво дават по тв7, понеже съм на лаптопа и не гледам? :? Ако ми говориш за Варна, там ситуацията е малко по-различна от цялостната в страната..

Върни се в “Архив”