Corwin написа:parvanoff написа:Corwin написа:Добре, аз продължавам да се чудя как става така, че в този форум ДСБ е трета/четвърта политическа сила (като добавим ДПС-то), а в социологическите проучвания дори не се очаква да влязат в парламента?
Има много фактори, които влиаят на това. Като си зададеш въпроси от типа кои хора влизат в интернет пространството. Примерно ромите едва ли влизат тук, а и червените бабички, както и повечето привърженици на дпс едва ли са плъзнали по български и всъщност, каквито и да е сайтове. Друг е въпросът и тези, които цъкат тук или някъде другаде с мишката дали ще направят усилието да стигнат до урните и да гласуват...
Да бе, ама процентно е доста голяма разлика от 2-3% до 15%. Също така някак си не вярвам социолозите да обикалят гетата.
Социолозите работят по различни методики и схеми, които да ги доближат най-точно до очакваните резултати, а това означава, че трябва да отчитат възможните гласове на всякакви възрастови групи, образования, етноси, обществени положения и т.н. Мен лично са ми звъняли няколко пъти по телефона и няколко пъти на вратата.

RedeviL написа:parvanoff написа:RedeviL написа:Ех, какво очаквате да отговоря на така зададен въпрос?

ГЕРБ са управляващата партия и следователно носят отговорност за ситуацията в страната! Не може при първия по-сериозен проблем да хвърляш бялата кърпа! Какво да кажат гърците в такъв случай?

Между другото днес по новините съобщиха, че са започнали да излизат от кризата и през 2014 очакват ръст на икономиката.
Е, зададох ти съвсем конкретен въпрос. Като са "хвърлили бялата кърпа" това означава ли, че не носят отговорност? И ако носят, тогава защо казваш, че бягали от отговорност?

Не мисля, че въпросът е сложен...

И предния път ти го казах, бе човек! Всичко е политика! В случая за ГЕРБ по-важно бе да си спасят рейтинга от срив, защото те най-добре знаят колко сериозен е в действителност батака и че недоволството, което се отприщи няма как да бъде оправено за ден-два! Носят отговорност до момента, в който са на власт! През това време се назначава служебно правителство, което като всяко ново нещо е нормално да му се даде гратисен период на встъпване в длъжност. По този начин то ще отнеме от напрежението и ще замаже част от ситуацията, а герберите започват подготовка за избори. Толкова е просто..
Напротив-не е просто и се вижда от думите ти. Ти ми казваш, че ще им падне рейтингът, но не казваш защо-аз ти казах защо ако бяха останали на власт можеше да си вдигнат рейтингът. Казваш ми за някакви батаци, а аз не съм видля досега да посочваш един. Въпросът бе прост-казваш, че носят отговорност, докато са на власт-демек могат да те ограбват, колкото си искат и когато паднат от власт не носят отговорност за това?

Струва ми се, че се опитваш да избегнеш един много прост въпрос и да го извъртиш.

И какво замаза служебното правителство? Наистина понякога се питам дали гледаш телевизия-първо служебното правителство досега почти нищо не прави, за да спадне напрежението и второ, все още навсякъде се плюе по ГЕРБ... Напрежението спадна, ама друг път-пак ще ти кажа да гледаш едно студио на тв7 от градовете, за да видиш кой подклажда напрежение и дали е спаднало...

П.П. Очаквам отговори и на част от елементарните въпроси, които ти зададох. Примерно дали бтв и Нова телевизия за теб са големи медии? Или дали знаеш, че ГЕРБ са изплатили 2 пъти повече ддс на фирмите от предишното правителство? И други...