Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот GOLEADOR » 15 апр 2013 23:09

South_Park написа:Променям мнението си - няма да гласувам за никой , най-малкото нямам АБСОЛЮТНО НИКАКВА гаранция , че бюлетината ми ще се преброи правилно :!:

Пич,всяка партия си има застъпници които присъстват на броенето на гласовете и следят за честността им.Ако не им вярваш,стани застъпник на избраната от теб партия и гледай как ще преброят бюлетините.Но ако те мързи,остани си вкъщи и разправяй по форумите как от твоя глас нищо не зависи!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 15 апр 2013 23:11

GOLEADOR написа:
South_Park написа:Променям мнението си - няма да гласувам за никой , най-малкото нямам АБСОЛЮТНО НИКАКВА гаранция , че бюлетината ми ще се преброи правилно :!:

Пич,всяка партия си има застъпници които присъстват на броенето на гласовете и следят за честността им.Ако не им вярваш,стани застъпник на избраната от теб партия и гледай как ще преброят бюлетините.Но ако те мързи,остани си вкъщи и разправяй по форумите как от твоя глас нищо не зависи!

Точно така и ще направя - няма да гласувам за 1-ви път ;)
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 15 апр 2013 23:23

South_Park написа:
GOLEADOR написа:

Точно така и ще направя - няма да гласувам за 1-ви път

Направи го-това е твой избор. Но когато на всеослушание казваш, че бюлетината ти няма да бъде преброена правилно и не можеш да защитиш мнението си е странно! Какъв е смисълът от такива дезинформации? Запознат ли си с цялата процедура по преброяване на бюлетините, по протоколите, които се правят, по колко копия има, къде се държат, как се пренасят, дали има дубликати, които не ходят в ЦИК изобщо, кой може да присъства на броенето? ;)

RedeviL написа:Ох много са ти дълги мненията, а нямам достатъчно свободно време, за да ги анализирам добре и следователно да ти отговоря на всичко! :mrgreen: Отговарям ти веднага, че не съм свързан по абсолютно никакъв начин с нито една политическа организация! ;) Наистина се надявам и ти да не си свързан със структурите на ГЕРБ или пък по някакъв начин да гониш кариеризъм, което да влияе на мнението ти..

По 1-ва точка:
Моя грешка! Точните ти думи бяха "наглите комуняги".. А бях останал с впечатление, че не употребяваш подобни изрази! Ако може само да ми обясниш значението на думата "комунист" и по какъв точно начин се свързва с убежденията на сегашната организация на БСП! Не е нормално хората, които подписаха договора за влизането ни в ЕС и въведоха прословутия плосък данък, да бъдат наричани "комунисти".. Не мислиш ли!? Ето точно тази постоянна пропаганда, която се изливаше от управляващите през тези 3.5 години е една от основните причини, поради които не харесвам ГЕРБ! Постоянно се втълпяваше и продължава да се прави, как нищо хубаво не се е случило по времето на "Тройната коалиция", как за всичко е виновен Станишев и колко пагубно би било, ако БСП отново участва в управлението на страната..
Напълно съм наясно с проверките по ЕРП-та и ще видим какво ще стане! Първоначално излезе информация в медиите, че се отнема лиценза на ЧЕЗ, а това орпеделено е различно от "тече проверка", нали?
Относно "вдигането на тока" - еми чува се, но дали е верен този слух, след като служежбния премиер отрече тази информация.. Вече и аз не знам какво да вярвам!
Това, че въпросите от пресконференцията са били одобрени съвсем не значи нищо! Всички протестиращи водачи и лидери обявиха, че Пеловска не е била оторизирана като техен представител на тази пресконференция! Следователно е било подставено лице..
По 2-ра точка:
Пак повтарям, че този опит за ескалиране на напрежението беше провокиран от няколко хулигани в предните редици, но уви... не им мина номера! Следващите протести си протичаха съвсем нормално и в реда на нещата! И не мога да разбера едно - протести има навсякъде по света, често се стига до напрежение, но никога не съм виждал правителство да си подава оставката толкова бързо и това го потвърдиха много западни експерти и политици, които бяха меко казано изненадани от решението на управляващите.
По 3-та точка:
Нека все пак изчакаме крайните резултати от изборите и тогава да коментираме коя е първа политическа сила! Лично аз не вярвам много на анкети и соц. проучвания, а и неведнъж сме ставали свидетели на различни от прогнозираните резултати!

П.П. Айде моля ти се, много добре знаеш какво имам предвид под ограничаване на свободата на словото! Контролът над големите медии е един вид ограничаване на тази свобода! Тези медии не изразяват собственото си мнение, вместо това предоставят информацията до хората изкривена под призмата на ГЕРБ. Може би, това съм имал предвид, когато съм говорил за ограничаване на словото..
Искам да уточня един път завинаги какво имам предвид относно кръвопролитията! Едните по време на протестите бяха изкуствено създадени! Много медии се опитаха да изкарат повечето хора лумпени и негрмотни, но сред тях има много интелигентни и нормални, които се опитваха да изразят мнението и позицията си по един цивилизован начин! Ето защо смятам в случая, че ескалирането на напрежението беше силно преувеличено! Относно другите кръвоприлития, защото за мен палежите също са проливане на българска кръв, та за мен те бяха едни от най-тежките от много време насам, а те колега продължиха и след оставката на г-н премиера..
Няма как да плюя по ГЕРБ, защото така е модерно по простата причина, че не съм доволен от тяхното управление много преди тези протести! Бях скептично настроен още с идването им на власт, а тези мои съмнения се оправдаха и след това! Цялостната им политика, която бе съобразена изцяло с това да се харесаме на Брюксел, загроби българската икономика! Защото само еврофондовете не са достатъчни за стимулирането й при положение, че нямаме потребление и това се твърди от почти всички икономисти! Толкова ли е лошо най-бедната държава в ЕС да си позволи заем за стимулиране на потреблението? Къде са големите инвеститори, които щяхме да привлечем благодарение на магистралите и ниския дефицит? И как ще дойдат, когато нямаме пазарна икономика? Тази водена от ГЕРБ политика доведе близо 250к фирми от малкия и среден бизнес до фалит. И вместо да се хвалят със статистики за нисък дефицит, нека извадят такава за БВП или там няма много за хвалене..
Искам да уточня и какво ме отвръщава в ареста на Цонев! Като изключим, че това беше първата от многото пр акцийки, с която ГЕРБ встъпи във властта, възмутиха ме думите на Р.Василев, с които той заклейми Цонев като престъпник без абсолютно никакви доказателства! Обвинението на невинен министър бе обявено от ГЕРБ като първото такова в нашата история... А това с незаконното подслушване от страна на МВР и след това изтритите файлове просто преля чашата и ако това беше станало в нормална европейска страна щяха да хвърчат оставки! Вместо това Цветанов води предизборните листи на ГЕРБ...

Дълги мнения колега, но сега му е времето! Нека в дискусията се роди истината-макар и ти да не можеш да докажеш повечето от твърденията си, поне се изразяваш културно и е приятно да се води такава дискусия! ;)
Да кажа, че от 12 години си имам работа и не смятам скоро да я сменям и не съм политически активен! Мисля, че дори ти го бях казал на лично веднъж какво работя. ;)
1. Нагли комуняги не го смятам за някаква необоснована обида, нито пък е нещо от сорта на "тиквун" и подобни... Казал съм многократно защо са нагли, а и защо са комуняги. Нагли са, защото след толкова много мандати и издънки са все още в политиката и имат наглостта да обвиняват за техните грешки други хора-после ще дам и още "защото"... Комуняги, защото са наследници на бившата комунистическа партия-това е ясно и съм доказал неведнъж тясната им обвързаност-да, и другите партии сигурно имат бивши партийни членове, но изобщо не може да става дума за сравнение, защото тези в бс/к/п са били едни от стълбовете на режима-изброявал съм ги и няма смисъл да го правя отново. Иначе и много пъти съм казвал, че те не са комунисти и никога не е имало комунизъм в България, но го използвам като нарицателно, за да не повтарям постоянно бс/к/п... Иначе е ясно, че не са никакви леви с този плосък данък и съм го казвал и в тази тема. Това, което ти наричаш "пропаганда" аз всъщност наричам защита от наглостта на тези хора. Те не са започнали с идването си на власт да плюят по бс/к/п, а се защитаваха от наглите им нападки. Защото от самото начало ги поставиха в критична ситуация-това, което те могат най-добре и с цялата си наглост ги упрекваха за неща, които реално са последствия от техните действия-можеш да се върнеш назад във времето и да видиш как са казвали нещо против комунистите само, когато Станишев и други от партията са ги критикували за неща, за които всъщност самите те са виновни. Това е много важно да се знае, защото продължава и в момента. Ето днес гледах по тв7 две момчета от ГЕРБ и бс/к/п. Задават първо въпрос на този от младите комунисти и той отговаря нещо от сорта-трябва да имаме предвид, че ще ни е трудно, защото ГЕРБ са направили това и това и веднага започна черният пиар... Естествено момчето от ГЕРБ взе да се защитава от несправедливите обвинения-нямам идея дали си гледал диспути, но винаги се получава това. Вместо да говорят градивно и какво смятат да променят, повечето партии искат да вземат гласчета чрез постоянно критикуване /основателно и не/ на ГЕРБ... За допълнително доказателство можеш да видиш хората тук какво са писали-как тези, които не симпатизират на ГЕРБ критикуват /с основание и не/ през цялото време и как симпатизантите на ГЕРБ се защитават. Виж колко пъти някой първи е започнал да критикува някоя от другите партии...
Относно ЕРП-тата ти казах-информациите са, че в момента тече проверка и има вероятност тя да доведе до отнемане на лиценза на ЧЕЗ. И аз нямам идея какво ще стане и именно затова не говоря нищо-както ти казваш за отговорът по тази точка на Борисов... Също така няма как да знаеш дали вече нямаше да бъде отнет лицензът ако правителството не си бе подало оставката! Затова е рано да се критикува по този въпрос мисля!
Относно вдигането на тока, те си го казаха-премиерът изобщо няма връзка с това вдигане на цените и ми е странно как отрича нещо, което е казано от ДКЕВР, след като именно те са регулаторът.
Относно нагласената според теб пресконференция. Ще те попитам само едно нещо. Колко разминавания имаше между лидерите на протестиращите? Колко хора се обявиха за лидери, а после другите ги отричаха? Така може би сам ще си отговориш и на въпроса кой е виновен за тази неразбория с Пеловска! Факт е, че премиерът отговори на въпросите на протестиращите-самото присъствие на Пеловска е без значение, защото важни бяха именно поставените въпроси! Или не смяташ, че те са най-важните?
2. Лесно е да ти отговоря тук. Не се пуска лесно кокалът! Това казва много неща-включително как Борисов направи нещо, което малко биха направили! Ето как сам ми даваш козове!
3. Ще ги изчакаме, но нали си наясно, че много по обективни са тези статистически данни пред твоето мнение? ;)
П.П. За кои големи медии говориш? Днес гледах Милен Цветков и ще ти кажа за какво иде реч. Срещу него са застанали специалисти от службите и журналисти с опит и му казват, че вина носят хората, които се разследват, а той си знае своето. Първо си вика-Цветанов трябва да се оттегли от изборите. Хората му казват-той е политическата част на МВР и няма как да е запознат с абсолютно всичко и да носи отговорност за неща, които той реално не е въвел. Той пак си знае своето. Като видя, че няма да стане започна другата песен-тогава носел вина Борисов, защото и по негово време било същото и значи трябвало да се оттегли от изборите... Този негов стремеж да дескридитира някой от големите в ГЕРБ бе смешен и очеваден, а си мисля, че Нова телевизия е голяма медия-или ти не мислиш така? А бтв гледаш ли? Как постоянно и в сутрешният блок, и "Лице в лице", и по самите новини дори постоянно се плюе по ГЕРБ, канят се гости от политически партии, които се оплакват от ограничението на свободата на словото. Или и бтв не е голяма медия? :shock: Интересно тогава кои са големите медии в България, ако те не са... И кажи какво е изкривено през призмата на ГЕРБ-една новина например? И понеже съм обективен ще ти кажа журналисти и медии, които наистина реално са с лек уклон към ГЕРБ по моето скромно мнение. Кошлуков на първо място, Коритаров, но той по-скоро заради омразата си към комунягите, Божидар Димитров е ясен, мога да сложа тук и Бойко Василев от Панорама-до един за мен интелигентни хора, които уважавам и то не, защото имат малко според някои уклон към ГЕРБ, а защото за мен лично са реалисти и доста добре анализират какво се случва в държавата, а като телевизия бих споменал тв7 донякъде, но имам чувството, че напоследък заради постоянните критики в тази насока Бареков доста се стреми да бъде безпристрастен и мисля, че му се получава в тези гостувания по градовете! А журналисти, които са антигерб има, колкото си искаш-Диков, Цветков, Слави Трифонов /не бих го нарекъл журналист, но е ясно, че всячески се стреми да очерни тази партия/, Дърева, Дачков, Инджев, Патрашкова, Карбовски, Гарелов, биволи, галерии и т.н. Има и някои сравнително безпристрастни, но тях няма да ги споменавам. Но сам виждаш какво е съотношението...
За протестите те попитах някои неща, но не можеш да ги видиш. Коя е партията, срещу която има такива мащабни протести и има толкова висок процент одобрение и реално все още е първа политическа сила? Как стана така, че толкова много сметки за ток бяха завишени? Как стана така, че имаше страшно много партийни дейци на протестите? Понеже говориш за 2009-та кой от лидерите бе член или е бил член на някоя от големите партии? Как така стана, че имаше протести винаги, когато ставаше дума за енергийна политика на страната, т.е. въпроси, които са доста далеч от средностатистическият човек в България-за шистовия газ, за Белене, за монополите в енергетиката? Някога задавал ли си си тези въпроси? Или предпочиташ да си караш по това, което се говори в медиите?
Ще те попитам и още някои неща. Чувал ли си, че девидент от разпределителните дружества е взет само веднъж и то през 2010 година? Знаеш ли, че ГЕРБ са върнали 2 пъти повече ДДС на малкия и средния бизнес в условията на криза от тройната коалиция в условията на икономически просперитет? Знаеш ли, че с проектите по европрограмите, както и тези по инфраструктурата се ангажират и много подизпълнители, които са от малкия и среден бизнес? Я извади статистика колко от държавите от ЕС имат растеж в тази криза? Ще ми покажеш ли 3 твои мнения в тази тема, в която си критикувал други партии освен ГЕРБ? Има доста въпроси, на които не отговаряш, а някои се задават по няколко пъти, а и не само от мен... ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 15 апр 2013 23:34

GOLEADOR написа:RedeviL,това за точка 2 не ти ли омръзна да го повтаряш?Поне си кажи след колко кръв трябваше да си иде ББ и ти би го поздравил за това (10,20,10000 ранени българи)!Така ще разберем колко кръвожаден според теб трябва да е следващият български премиер, кажи кой виждаш достоен за такава роля и би гласувал за него.

Мисля, че вече изразих мнението си по въпроса! Какво точно имаш предвид под кръвоприлития? Единствените искри се получиха между полицията и хората намиращи се в предните редици в следствие, на което пострадаха и няколко невинни човека, определено не смятам обаче, че можем да говорим за ескалация! Дори имаше момент, когато хората от националният протест се засякоха с тези организирани в подкрепа на ГЕРБ и всичко протече съвсем спокойно! Кажи ми, в кой точно момент е имало опасност от ескалиране на ситуацията! Парламентът ли беше окупиран? Какво? Продължавам да твърдя, че прекалено се преекспонира с тези кръвоприлития! Не може след едно меле между полиция и протестиращи (дори и да е имало невинни пострадали, което лично аз също не одобрявам) правителството да подава оставка! За мен това е бягане от отговотност или страх, както искате го наречете.. ;)

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 15 апр 2013 23:44

RedeviL написа:
GOLEADOR написа:RedeviL,това за точка 2 не ти ли омръзна да го повтаряш?Поне си кажи след колко кръв трябваше да си иде ББ и ти би го поздравил за това (10,20,10000 ранени българи)!Така ще разберем колко кръвожаден според теб трябва да е следващият български премиер, кажи кой виждаш достоен за такава роля и би гласувал за него.

Мисля, че вече изразих мнението си по въпроса! Какво точно имаш предвид под кръвоприлития? Единствените искри се получиха между полицията и хората намиращи се в предните редици в следствие, на което пострадаха и няколко невинни човека, определено не смятам обаче, че можем да говорим за ескалация! Дори имаше момент, когато хората от националният протест се засякоха с тези организирани в подкрепа на ГЕРБ и всичко протече съвсем спокойно! Кажи ми, в кой точно момент е имало опасност от ескалиране на ситуацията! Парламентът ли беше окупиран? Какво? Продължавам да твърдя, че прекалено се преекспонира с тези кръвоприлития! Не може след едно меле между полиция и протестиращи (дори и да е имало невинни пострадали, което лично аз също не одобрявам) правителството да подава оставка! За мен това е бягане от отговотност или страх, както искате го наречете.. ;)

Пак ще кажа-това са свободни съчинения от твоя страна. Психолог ли си? Знаеш ли какъв е ефектът на тълпата? Ами ако правителството бе останало и провокаторите продължиха да нагнетяват напрежение? Всъщност много неща не се знаят в тези протести, така че въпросът е съвсем резонен. Ако ти бе премиер би ли рискувал да се стигне до смъртни случаи, за да поостанеш още 4-5 месеца във властта? ;) И от каква отговорност са избягали? Значи сега като са управлявали 4-5 месеца по-малко и според теб не носят никаква отговорност? :lol:
само Левски и България

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 15 апр 2013 23:49

RedeviL написа:

Толкова ли е трудно да кажеш колко дни трябваше да се бият протестиращи и полиция за да подаде ББ оставка!Ясно,за теб един ден е малко.Трябва битката да се води 10 дни или може би 20,30,50?Кажи си критерия за да знаем какви са ти точно претенциите към Борисов.А и не споменаваш нещо много важно (защо ли).Кога се подаде оставката.Какво даде ББ и протестиращите не приеха?Или това не е важно за теб?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 16 апр 2013 00:00

Добре, аз продължавам да се чудя как става така, че в този форум ДСБ е трета/четвърта политическа сила (като добавим ДПС-то), а в социологическите проучвания дори не се очаква да влязат в парламента?

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 16 апр 2013 00:12

Corwin написа:Добре, аз продължавам да се чудя как става така, че в този форум ДСБ е трета/четвърта политическа сила (като добавим ДПС-то), а в социологическите проучвания дори не се очаква да влязат в парламента?

Има много фактори, които влиаят на това. Като си зададеш въпроси от типа кои хора влизат в интернет пространството. Примерно ромите едва ли влизат тук, а и червените бабички, както и повечето привърженици на дпс едва ли са плъзнали по български и всъщност, каквито и да е сайтове. Друг е въпросът и тези, които цъкат тук или някъде другаде с мишката дали ще направят усилието да стигнат до урните и да гласуват... :|
само Левски и България

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 16 апр 2013 00:15

Ех, какво очаквате да отговоря на така зададен въпрос? :mrgreen:
ГЕРБ са управляващата партия и следователно носят отговорност за ситуацията в страната! Не може при първия по-сериозен проблем да хвърляш бялата кърпа! Какво да кажат гърците в такъв случай? :mrgreen: Между другото днес по новините съобщиха, че са започнали да излизат от кризата и през 2014 очакват ръст на икономиката.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 16 апр 2013 00:20

RedeviL написа:Ех, какво очаквате да отговоря на така зададен въпрос? :mrgreen:
ГЕРБ са управляващата партия и следователно носят отговорност за ситуацията в страната! Не може при първия по-сериозен проблем да хвърляш бялата кърпа! Какво да кажат гърците в такъв случай? :mrgreen: Между другото днес по новините съобщиха, че са започнали да излизат от кризата и през 2014 очакват ръст на икономиката.

Е, зададох ти съвсем конкретен въпрос. Като са "хвърлили бялата кърпа" това означава ли, че не носят отговорност? И ако носят, тогава защо казваш, че бягали от отговорност? :mrgreen: Не мисля, че въпросът е сложен... ;) Всъщност ти отговори-в единия случай каза, че бягали от отговорност, а в другия, че носели отговорност-сега последно кое е вярното? ;)
само Левски и България

Върни се в “Архив”