Дърво без корен написа:BLUE CHAMPIONS написа:Момче, всичките ти анализи са клиширани и слаби! Да не си стажантче в "тема спорт" ?
Направих си труда да прочета последните ти 50 мнения във форума;никъде не видях какъвто и да е анализ-дори и слаб, и клиширан.Откъде вадиш това самочувствие да критикуваш не разбрах?!Колко са футболистите минали през "Левски" и незатънали в посредствеността?Наистина ли си мислиш, че с треньор Гонзо "Левски" има големи шансове?Има разлика в това да вземеш добър футболист и в това-да му намериш правилното място в схемата на отбора (ако въобще в Левски има някаква схема-не говоря за типа подреждане 4-4-2 или 5-3-2-1).А колегата правилно е написал, че нападателите тип "консуматор" бележат, но ако има кой да ги захранва с добри пасове, а не с безцелно изритана напред топка, която може случайно да се окаже добра, но в много редки случаи се оказва такава.
Съгласен съм с някои от направените от теб изводи, но бих те помолил да споделиш какви впечатления имаш от треньора Гонзо. За мен до момента той по-скоро се справя като технически директор- в момента в който той стана спортно технически директор на Левски в отбора беше пълно с ниски футболисти с относително висока средна възраст, неговата представа за Левски е отбора да бъде изграден от здрави физически футболисти , сравнително млади -такива които да могат да се продават навън. Разбира се трябва да има и относително по-опитни футболисти особено в центъра на терена. За това дали ще постигне поставените цели- времето ще покаже.
Съгласен съм, че за един централен нападател е много важно да бъде захранван и с удобни пасове. Точно с тази цел в Левски вече взеха двете най-добри леви крила в България - Т.Христов и С.Райков. В момента се търси и дясно крило -сигурен съм че ще бъде намерено . предишните 2 опита със Слори и Матондо( за мен той показа че има качества да играе в Левски,но не му е там позицията където го мъчеха да играе)бяха правени в състояние на цайтнот. Рядко решение взети в цайтнот са удачни. Отделно беше взет и Ив.Цветков - може би най-техничния футболист в нашата А група, малко е статичен но при игра 1:1 може да надиграе всеки защитник. Всичко това се прави с цел да се намали напрежението и вниманието ,което ще упражнява другия отбор върху централния нападател. Прав си,че един централен нападател няма големи шансове ако към него бъдат изпращани безцелно изритани топки - тогава той трябва да играе с лице към собствената си врата и задачата му става много трудна. за такъв тип игра трябва централен нападател - тип онзи черния от Жилина , който да смачква защитниците на другия отбор.
От това ,което видях от Арс - има и доста силен и точен удар- има доста голове извън наказателното поле. Има и много добра игра с глава . Очаквам тази година основно оръжие за Левски да бъдат и статичните положения - в лицето на Арс, Цветков и Райков Левски взе 3-ма много добри изпълнители на статични положения- компонент от играта ,който много се подценяваше в Левски. отделно ,ако един отбор има добри изпълнители на статични положения , другия отбор се страхува да прави нарушения в близост до наказателното си поле и това дава допълнителна острота на атаките на нападащия отбор.
Не съм сигурен доколко Ив.Цветков ще замени Д.Тасевски македонеца има много добър извеждащ пас по земя . Докато Ив.Цветков има по-добър контрол върху топката,но не съм сигурен доколко ще издържи физически. Макар че след като е играл в Холандия значи има не лоша физическа подготовка. За т.Христов- най-голямото му предимство е бързината , май е единия от малкото футболист в нашата А група ,който може да овладее топката без да спира и това го прави доста бърз , друг е въпроса ,че май не знае какво да прави с нея

, но все пак в Левски до себе си ще има доста по-качествени футболисти отколкото в Берое.