Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот Tommi » 13 апр 2013 16:21

Laetitia написа: Комунизмът ни разби като нация, последствията са видими за всички.

По-скоро преходът. ;) Простотията и всичко отрицателно е в по-големи количества сред младите, в сравнение с по-старите, които са живели и през другото време.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 13 апр 2013 16:21

Laetitia написа:
dunavfc написа:ДСБ колкото и да са ми симпатични,почват да дразнят сериозно с това постоянно плюене и натякване,колко лоши десни били ГЕРБ.Аз за толкова години не чух една критика към Костов и неговото правителство,питам се,щом е толкова перфектно,защо се стигна до това положение ? Те нека са си автентични десни,лошото е,че народът изобщо не го вижда това нещо и резултатите от изборите ще го покажат.
Гледам сега отново много хора,включително от ДСБ се възмущават,че ББ казал,че пенсионерите му изяли резерва,но така така като виждам на теб не ти пречи нищо да определяш българският народ като прост 8-)

Повтарям го за последен път,ако сините имат претенции относно политическият спектър в който са ГЕРБ да се оплачат на своите колеги в ЕНП.
ГЕРБ сами се докараха до това положение с некомпетентни и неадекватни решения. Иначе разбира се, че Костов си има кусури, един голям от които е кадровата му политика, но нека не пропускаме гнусната кампания, проведена срещу него от враговете му.
Колкото до изказването ми за народа, стоя зад думите си. Разбира се, че има и интелигентни и будни хора, но като цяло народът тъне в простотия, с която всички се сблъскваме ежедневно.
Според теб сегашният ни народ има ли нещо общо с народа отпреди 9 септември? Комунизмът ни разби като нация, последствията са видими за всички.

Аз също нямам много позитивно мнение за народа си,просто тук си говорим за принципи.Обвиняват ББ,че говорил против народът си,че бил лош материал и т.н. а за нас това е позволено ? Защо е този двоен стандарт ? Колкото до въпросът ти,според мен,народът в години преди комунизмът е бил по-качествен от този,който е бил след 45 год...

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 13 апр 2013 16:52

dunavfc написа:Аз също нямам много позитивно мнение за народа си,просто тук си говорим за принципи.Обвиняват ББ,че говорил против народът си,че бил лош материал и т.н. а за нас това е позволено ? Защо е този двоен стандарт ?
Защото нито ти, нито аз сме премиери. :)

Tommi написа:По-скоро преходът. ;) Простотията и всичко отрицателно е в по-големи количества сред младите, в сравнение с по-старите, които са живели и през другото време.
Колега, тия млади не са се пръкнали на тоя свят, покварени от прехода. Опираме до семейни ценности, до възпитание. Марионетният комунистически режим подменя патриотичната доктрина с нихилизъм, страх и потресаващ атеизъм. Знам за случаи на деца, бити и порицавани в клас за това, че са ходили на църква. Какво да говорим повече...
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 13 апр 2013 17:01

Искаме политиците да бъдат честни и искрени,а когато го правят се появява тази преграда - "Ама те са политици,ама те са министри". За мен дори премиера или президента има право на лично мнение,без значение да ли ще се хареса на народа или не...Иначе,язък ти за демокрацията.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 апр 2013 17:11

Laetitia написа:
Tommi написа:По-скоро преходът. ;) Простотията и всичко отрицателно е в по-големи количества сред младите, в сравнение с по-старите, които са живели и през другото време.
Колега, тия млади не са се пръкнали на тоя свят, покварени от прехода. Опираме до семейни ценности, до възпитание. Марионетният комунистически режим подменя патриотичната доктрина с нихилизъм, страх и потресаващ атеизъм. Знам за случаи на деца, бити и порицавани в клас за това, че са ходили на църква. Какво да говорим повече...

Дай да си говорим честно. ;) Вместо да дойде демокрацията, дойде свободията и за това не е виновен комунизъмът, а просто някъде нещо се обърка. Дали представата на управляващите за това какво е демокрация беше грешна, дали нещо друго, дали комбинация от няколко неща...
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 13 апр 2013 17:18

Tommi написа:Дай да си говорим честно. ;) Вместо да дойде демокрацията, дойде свободията и за това не е виновен комунизъмът, а просто някъде нещо се обърка. Дали представата на управляващите за това какво е демокрация беше грешна, дали нещо друго, дали комбинация от няколко неща...
Ами, аз поне съм честна. :) Да, демокрацията у нас се случи криворазбрана, но когато си го тъпкал тоя народ и си го държал в клетка половин век, преходът няма как да е лесен.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 13 апр 2013 17:22

Laetitia написа:

Хубаво е да почетеш малко история. Ясно е, че нито ти, нито аз можем да кажем какво е било преди 9-ти септември, но за това си има и очевидци, и история. Има едно стихотворение на П.Р.Славейков, което се казва "Не сме народ"-може да го прочетеш и да видиш годината, в която е писано-това може би ще ти каже някои неща. Има подобни стихове и на Вазов, и на Ботев, но това тотално казва много неща! Страхът и нихилизмът по моето скромно мнение идват от турското робство. А аз лично не виждам нищо лошо в атеизмът, защото религията учи и на много отрицателни неща. Да, има и положителни, но те могат да се възпитават с налагането на морални и етични норми, а не е задължително чрез религия, която реално столетия е държала хората в подчинение и ги е учила на примирение! ;) С това не защитавам псевдокомунизмът у нас да уточня! ;) Но като човешки отношения, като морални норми, поведение, тъй като съм живял тогава нещата бяха много по-добре ОТ СЕГА-не казвам, че като цяло са били много добре! ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 13 апр 2013 17:23

Laetitia написа:
Tommi написа:Дай да си говорим честно. ;) Вместо да дойде демокрацията, дойде свободията и за това не е виновен комунизъмът, а просто някъде нещо се обърка. Дали представата на управляващите за това какво е демокрация беше грешна, дали нещо друго, дали комбинация от няколко неща...
Ами, аз поне съм честна. :) Да, демокрацията у нас се случи криворазбрана, но когато си го тъпкал тоя народ и си го държал в клетка половин век, преходът няма как да е лесен.

Напротив-ако имахме манталитетът на чехи, поляци, източногерманци, преходът щеше да е съвсем друг... ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 13 апр 2013 17:23

dunavfc написа:Искаме политиците да бъдат честни и искрени,а когато го правят се появява тази преграда - "Ама те са политици,ама те са министри". За мен дори премиера или президента има право на лично мнение,без значение да ли ще се хареса на народа или не...Иначе,язък ти за демокрацията.

Виж , напълно съм съгласен , че президентът(избран пряко) и премиерът(избран чрез свободни избори) трябва да имат мнение - затова ги избираме , да действат.
Но да ми се цитират разни пикли , пардон лелки , от ЕНП с кого се срещнали и кого подкрепили у нас ...не мога да се съглася , защото те са европейския аналог на нашите Лилянки,Калинки,Фидоски,Желевки и прочие.Виж , Хосе Мария Аснар бих го чул , защото е управлявал 2 мандата.В този ред на мисли ще кажа , че винаги се вслушвам какво казват Жан , Иван , Сергей , Бойко , защото са управлявали страната.Но подмолните особи -догани , местани , янета и воленци не са ми интересни.Забравих недоразумението Симеон - него го слагам при Б....

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 апр 2013 17:24

Laetitia написа:

Ами виж примерно една Естония как се развива след разпадането на СССР.

Върни се в “Архив”