Висша лига - Сезон 2016/2017
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Висша лига - Сезон 2016/2017
Шампионската лига Бенитес я взе с Ливърпул, което е достатъчно за да го причислим към успешните треньори в Англия. Спечели и Лига Европа с Челси..

- bilyaletdinov
- Контакти:
Джако, на какво отгоре казваш, че в момента конкуренцията в Англия е по-силна от преди 10 години? За Бога, миналата година шампион стана Лестър. Челси с Тери, Дрогба и Лампард е по $силен тим от сегашния ви. А Юнайтед с Кристиано? Като прибавим и Арсенал с Тиери Анри и картинката се запълва. Тотнъм бяха крив и симпатичен отбор, Болтън бяха тегави.
Качеството на отборите в Англия от 2010г. Намалява все повече и повече.
С тия ботушари Бенитес правеше максимума.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]
И този път ще победиш шампионе!
bilyaletdinov написа:Джако, на какво отгоре казваш, че в момента конкуренцията в Англия е по-силна от преди 10 години? За Бога, миналата година шампион стана Лестър. Челси с Тери, Дрогба и Лампард е по $силен тим от сегашния ви. А Юнайтед с Кристиано? Като прибавим и Арсенал с Тиери Анри и картинката се запълва. Тотнъм бяха крив и симпатичен отбор, Болтън бяха тегави.
Малките отбори бяха в пъти по-слаби преди 10-12 години. Ta шампионите на Англия в периода 2003-2005 имаха сумарно 6 загуби. За три сезона. Като две от тях са на Челси в последните 2 кръга и решена титла на сезон 2004-05. Най-силните игри на английските отбори в ШЛ бяха в години, когато първенството беше много, ама много по-спокойно за тях, отколкото сега. Тогава в лигата имаше играчи, които днес не биха могли и да я помиришат.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

- Udoji90
- Контакти:
NOMER14 написа:Udoji90 написа:За Рафчо аз лоша дума няма как да кажа. Все пак съм привърженик на Валенсия, а той през 2004 г. сцепи мрака с титла и Купа на УЕФА.
Шмпионската лига, а не Уефа...
[offtopic]Аз говоря за периода му във Валенсия - тогава взехме Купата на УЕФА. ШЛ му беше с Ливърпул.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
Регъре, отначало се смутих на твърдението ти за разрушеното спокойствие на топ-отборите в Англия. Размислих и май си прав - самите англичани търсиха това, като наляха пари във всички отбори в Премиерлигата. Английските отбори се провалиха тая година, защото не играят английски футбол. Лестър с ограничените си ресурси най-много се доближиха до това и затова отпаднаха най-късно. Смея да кажа, че Челси играе най-английския футбол в момента - Матич, Коста, Алонсо, защитата...все снажни, борбени и атлетични момчета, а не неориентирани маймунки.
че в момента конкуренцията в Англия е по-силна от преди 10 години?
Разбира се, че е по-силна!
Защо е така? Главно поради прогреса на т.нар.средна класа в лигата, която повиши жизнения си стандарт и съответно конкурентоспособността си.
От друга страна пък и част от грандовете смъкнаха нивото, въпреки огромните инвестиции.
Титлата на Лестър, колкото и инцидентна да изглежда на фона на историята, може би най-ярко систематизира целия този процес.
- JackPackage
- Контакти:
Руснак, под конкуренция говоря за топ 4, не за титлата - тогава топ 4 беше ясен от началото на сезона - Челси, Ман Ю, Арсенал и Пул. Сити бяха смешки, Тотнъм и те, всичко беше ясно отпред, а слабите бяха много по-слаби от сега - главно с местни ботушари се ръгаха
Не казвам че топ отборите сега са по-силни от тогава - НЕ са.
Не казвам че топ отборите сега са по-силни от тогава - НЕ са.
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]
Спадът на английския футбол се дължи и на това, че сегашните футболисти-англичани са далеко от нивото на предшествениците си и оттук слаб национален отбор. Друг въпрос е, че предишните им национални отбори играха само някой и друг полуфинал.
- bilyaletdinov
- Контакти:
Е, съгласен съм, че за топ 4 нямаше особена конкуренция. Но бобрбата за титлата беше яростна. Не случайно имаше английски финали и полуфинали в ШЛ.
Комфортът на грандовете не е нарушен толкова от това, че Сътън са малко по-добри, просто класата на грандовете намаля.
Съгласен съм напълно за качествата и на английските играчи в лигата. Нивото е занижено драстично.
Комфортът на грандовете не е нарушен толкова от това, че Сътън са малко по-добри, просто класата на грандовете намаля.
Съгласен съм напълно за качествата и на английските играчи в лигата. Нивото е занижено драстично.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]
Английските играчи.........айде да си говорим честно, последният наистина конкурентен отбор, който Англия имаше, беше в периода 1996-98. След това са пълен потрес. ВЛ в огромен процент от съществуването си, е разчитала на качествения внос, за да бъде по-интересна от останалите.
Не бе, не е нарушен. Едно е да можеш в сряда да играеш с титулярите в ЕКТ, а в събота да можеш да пуснеш Лукас, Мората, Лихщайнер, Нето (съвсем случайни примери), пак да биеш комфортно, а в реванша от ЕКТ пак да играеш с титулярите. В Англия тоя лукс в момента не съществува, а преди години можеше да стане.
bilyaletdinov написа:Комфортът на грандовете не е нарушен толкова от това, че Сътън са малко по-добри
Не бе, не е нарушен. Едно е да можеш в сряда да играеш с титулярите в ЕКТ, а в събота да можеш да пуснеш Лукас, Мората, Лихщайнер, Нето (съвсем случайни примери), пак да биеш комфортно, а в реванша от ЕКТ пак да играеш с титулярите. В Англия тоя лукс в момента не съществува, а преди години можеше да стане.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага