Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tprodanov
Контакти:

Re: Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Мнениеот tprodanov » 10 сеп 2011 00:39

шивача написа:
tprodanov написа:
шивача написа:
:lol: а колко са се дигнали :roll:
доматите бяха по 10ст. въпреки, че и без пари да искаш, ще ти дадат
хляба да, само три пъти, ама цигарите от 80ст родопи пушех, сега съм на виктори 4.60
но основното са комуникациите и електричеството. Зимата плащам 220-300лв ток, а тогава 20лв :o

Хляба беше 40 стотинки, сега е 70. Това, ако е три пъти се оттеглям. С тая разлика, че не ти трябват купони, нито пък има опашка. Колкото до доматите, преди няма и месец си купих 10 кила домати - прекрасни, розови. По 50ст. Пича ми даде още 10 кила подарък. Я ми кажи колко бяха бананите :mrgreen:
Месото беше по 4 кинта пилешкото, 5,6лв свинското. И сега е толкова. Саламите бяха на същите цени. Поскъпване има основно при млечните. А колко струваше един отвратителен черно-бял телевизор? Колкото една евтина плазма май?

колко плащаш за ток?
колко за цигари? ако не пушиш, дай някой от сем. дето пуши и остатъка от 250 си го харчи с кеф :lol:

За ток плащам 30 кинта. И не, не пуша. Но намирам, че цигарите са твърде евтини - би трябвало да са по около 15 лв. Ценовото образуване при отровите няма нищо общо с пазарната среда и покупателната способност и няма място в тая тема.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 10 сеп 2011 00:40

фифи перото написа:
pomiqrat написа:Искам да се върне времето на хан Тервел :oops:

Добре!Утре отиди на "Армията"...То там това време не е отминавало :lol:

Утре на "Армията" ще е пусто. Понеделник е денят. Не, че и тогава ще е претъпкано :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 10 сеп 2011 00:41

Джойнта беше левче, че и за 50-70 стотинки можеше да си го изтъргуваш, денс е 10 кинта. Гати инфлацията, гати демокрацията :mrgreen: Току-що като написах демокрация и забелязах, че първата част от думата е демо :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 10 сеп 2011 00:41

фифи перото написа:Тъкмо да зарежа тъпата дискусия и ти се появи.
Сега ще ти дам два отговора.
1.Какво ти пука за щатите?Ти там ли живееш?
2.След 44 година дойдоха в София два вида хора...Едните-селяни-партийци :lol: Другите-съблазнени от първите,за да им работят.За софийско жителство..Някои впоследствие от ватмани станаха видни педе...си... :mrgreen:

Много често са се бъзикали-какъв софиянец си.е винаги съм отговарял-не съм.Аз съм от Перловец..Ако това ти говори нещо...

1. Ти мислиш, че ние щяхме да живеем по-добре от тях ли? Моля ти се....
2. Прав си. И от тези селяни колко бяха заможни? Тоест поне за тези 1 милион селяни е било подобрение в личен план, иначе още щяха да обработват нивите. За тях преврат ли е било или освобождение?
Съжалявам, Перловец нищо не ми говори, аз съм майна и никога съм нямал намерение да взимам "софийско жителство".

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 10 сеп 2011 00:42

tprodanov написа:
шивача написа:

колко плащаш за ток?
колко за цигари? ако не пушиш, дай някой от сем. дето пуши и остатъка от 250 си го харчи с кеф :lol:

За ток плащам 30 кинта. И не, не пуша. Но намирам, че цигарите са твърде евтини - би трябвало да са по около 15 лв. Ценовото образуване при отровите няма нищо общо с пазарната среда и покупателната способност и няма място в тая тема.

:lol: :lol: :lol: 30лв зимата, а парното е одеяло , ти да не си някой ром бе, сладур
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 10 сеп 2011 00:42

фифи перото написа:
W84me написа:
tprodanov написа:600лв за цялото семейство? Ми що не почнете да работите? Пък и повечето хора. Хайде бе?

Не ти говоря за себе си,нали ти обясних вече?София не е България,събуди се!

Как да не е ?От 6 милиона , 3 или живеят или са временно приходящи в София..Събуди се ти...

3 милиона?Еми дай всички ще се преселим в София!Ей сега от Варна си хващам багажа и идвам в София,намери ми апартамент и съм готов,всички да се съберем в София!Това ли ще е решението на проблема?Нали много си пътувал,ела в Североизточна България или в Северозападна отиди,че ти е по-близко и виж какво става!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 сеп 2011 00:44

фифи перото написа:
staria написа:
tprodanov написа:Старецо, всъщност, най-важното нещо на един външен дълг е съотношението му с БВП. А там сметките ти изглеждат смешни.
Намерил с кво да прави сравнение, що не правиш сравнение с времената тук преди, след и по време на тоя извратен строй?

Точно така. Айде кажи колко е БВП на Щатите, гледам явно си по-осведомен от мен?
По въпроса за строя, явно на всички пишещи в този форум, дядовците са били банкери? Интересно какви са били другите 1 милион софиянци, дошли след 44 година в София?

Тъкмо да зарежа тъпата дискусия и ти се появи.
Сега ще ти дам два отговора.
1.Какво ти пука за щатите?Ти там ли живееш?
2.След 44 година дойдоха в София два вида хора...Едните-селяни-партийци :lol: Другите-съблазнени от първите,за да им работят.За софийско жителство..Някои впоследствие от ватмани станаха видни педе...си... :mrgreen:

Много често са се бъзикали-какъв софиянец си.е винаги съм отговарял-не съм.Аз съм от Перловец..Ако това ти говори нещо...

Уекинко пропускаш, че всички софийски жители можеха да работят навсякъде в България, което не беше реципрочно.

Всъщност, именно комунистите превърнаха София в това, което е сега.. с налудничавата си централизация, която продължава безспирно.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 10 сеп 2011 00:49

tprodanov написа:Хляба беше 40 стотинки, сега е 70. Това, ако е три пъти се оттеглям. С тая разлика, че не ти трябват купони, нито пък има опашка. Колкото до доматите, преди няма и месец си купих 10 кила домати - прекрасни, розови. По 50ст. Пича ми даде още 10 кила подарък. Я ми кажи колко бяха бананите :mrgreen:
Месото беше по 4 кинта пилешкото, 5,6лв свинското. И сега е толкова. Саламите бяха на същите цени. Поскъпване има основно при млечните. А колко струваше един отвратителен черно-бял телевизор? Колкото една евтина плазма май?

Сигурно се возиш и на автобус за 6 ст., закусваш локумка за 12ст с боза за 6 ст, а като ти стане топло пиеш бира за 30 ст.? Хляба беше 40 ст,ама беше едно кило, на сегашния козунак ако му махна набухвателите, я събера 200 грама, я не. А и къде си живял та е имало опашки за хляб? Аз купони помня, но те бяха в началото на 90те години и те бяха за прах и олио, не за хляб. А саламите.... тогава имаше и месо в тях, а сега?

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 10 сеп 2011 00:50

[offtopic]ех, спомени, спомени :) да ви го забия на всичките пенсионери тука :lol:

п.п. моля модераторите да не ме наказват, това беше шега![/offtopic]
Последна промяна от шивача на 10 сеп 2011 00:50, променено общо 1 път.
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 10 сеп 2011 00:50

Спомнихте ли си татолитаризъма? Ай сЯ си спомнете Уилям Уолъс кО изрева от киноекрана и за какво умря Левски.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Върни се в “Архив”