Мисля, че по отношение на националните отбори, нещата при Меси и Роналдо са изравнени.
Лионел Меси, реално единствения успех, който има досега с аржентинския национален отбор е една олимпийска титла през 2008, а каквото и да си говорим, олимпийския турнир по футбол не е сред най-престижните и е далеч от нивото на Копа Америка, да не говорим за световното първенство. В същото време , Кристияно Роналдо е играл финал на европейско първенство през 2004 (загубен от гърците). Тук можем да приемем, че Меси е с леко предимство.
В същото време, Меси през 2011 игра четвъртфинал на Копа Америка, а Роналдо през 2012 до полуфинал на европейско първенство, като той беше с главен принос за това (играч на мача в двубоите срещу Чехия и Холандия) . Тук е ясно, кой се е представил по-добре, да не говорим, за огромната разлика в нивото и конкуренцията на двата турнира. Много често съм слушал , че Роналдо едва ли не, не се напрягал за Португалия. Това е доста далеч от истината. Кристиано Роналдо е единствения португалец вкарвал гол в пет поредни шампионата, а във вечната ранглиста на голмайсторите е на трето място и предвид факта, че първите двама (Паулета и Еузебио) не се състезават, има реалните шансове да стане голмайстор номер едно на Португалия. В същото време за Меси ми е много досадно да чета, че ако в даден мач за Аржентина не е вкарал гол едва ли не, се е провалил и нищо не е играл. Ама въпросните хора, пропускат да споменат, че примерно за двата гола на аржентинците, асистенциите са на Меси.