smoothc написа:Хер Докторе, Англия никога, абсолютно никога не е била фаворит за СП и ЕП, още повече пък и фаворит №1.
Бразилия беше основният фаворит на СП до 2006 и разбира се 2014 заради домакинството, следвана плътно от Германия, Италия и Франция.
След това щафетата поеха Испания, включително и за ЕП.
Англия винаги е била в 8-та от фаворити, но никога не е била топ фаворит, като може би единственото изключение е през 1996.
Думата "фаворит" е много интересна и с нея може да се поиграе. В случая имам предвид единствено какво "мислят" родните букмейкъри, които в повечето случаи не са особено добре с главата. Намерих 1 брошура за световното през 2006. Мисля че пазех и повече, но ми е трудно да ги открия. Действително Бразилия е с най-нисък коефициент: 3,75. На второ място обаче е Англия - със 7. Германия - на 3-то с 8. Италия и Аржентина - на 4-то с 8,5. Франция - на 6-то с 12.
Финал - Бразилия-Англия е оценен с 10, а Италия-Франция - с 39, като е на 18-то място по вероятност. Двата им топ фаворита отпадат на 1/4-финалите. За голмайсторите да не говоря. Смазващо преимущество в коефициентите имаше Роналдо (9), следваха Адриано (този дори не го помня), Роналдиньо, Анри, Ван Нилстелрой, Креспо, Шевченко, Тони, а победителят Клозе е чак на девето място с 21, дели го с Трезеге. Като цяло моите прогнози за това световно бяха по-точни от на букмейкърите

Ако намеря още брошури ще пиша, дълго ги пазех, но май съм ги изхвърлил повечето.