Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

orlando
Контакти:

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот orlando » 18 юни 2011 17:23

slavia_forever написа:
orlando написа:
slavia_forever написа:[
Да, "комунистическа" е думата, не защото е имало реализация на комунизма у нас, а защото при опитите за практическото приложение на подобно извращение, той се превръща в символ на всичко порочно, пошло, безродно и зло. Той е смъртта за морала и духовността на нациите.

Комунистическата идея е можеби наи добрата идеа създавана някога.Проблема е че е нереалиризуема в това общество.И трябва да ти е ясно че една идеология или друга се опорочава от хората.

Тогава ако ще се показва историята, то ще бъде във всичките й нюанси, а не само откъм масовото присъствие на комунистически паметници на "герои". Ще се лансира истината затова, какво е донесла системата на България и ще се правят (вместо да се спират) предавания с конкретни случаи на издевателства, на предателства, на хроники от държавна сигурност и всичко по равно. В момента по паметниците с петолъчки пише за "герои" и деца, които се спират и четат, си правят заключение само на база на това. Ако имаше равен брой паметници на жертвите на комунизма и такива на Левски и Ботев с реципрочна бройка, щеше да има адекватна представа за всичко. Тези паметници са АБСОЛЮТЕН СИМВОЛ НА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА И ПОДМЯНА НА ИСТОРИЯТА, свързани с окупаторски армии и безродни душици!

Сега живеем в демокрация,капитализъм,свобода....Колко демократични убииства стават сега по време на демокрацията,децатани могат спокоино да се разхождат по улиците да си играят в училищата/където учителите с радост и трепет им предават знания/,да ходят на слаткарници,родителите може да се разхождат спокоино нощно време по не осветените улици,паркове,имат свободния избор да влизат в магазините и да гледат само.Възрастни хора демократично и свободно си просят по улиците..................

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 юни 2011 17:24

Gonzi_407 написа:
slavia_forever написа:
gamaun написа:Няма да е зле авторът на темата да си поправи заглавието, защото това е гавра не с комунистическата (няма такава история, както нямаше и комунизъм), а с българската история.

Да, "комунистическа" е думата, не защото е имало реализация на комунизма у нас, а защото при опитите за практическото приложение на подобно извращение, той се превръща в символ на всичко порочно, пошло, безродно и зло. Той е смъртта за морала и духовността на нациите.

Много далече стреляш! Особено с морала? Разбирам отвръщението ти към режима (и с право), но е добре да се запознаеш като цяло с теорията на комунизма а не с режима наложен по соц държавите. Пак ще ти кажа всеки режим си има жертви.

Жалко, мислех, че правя впечатление на човек, който не би говорел по този начин, без да се е запознал. И не стрелям високо. Аз говоря НАЙ-ВЕЧЕ за морала и духовността на българина, като функция от това, което му е отнето по онова време! Мога да говоря в детайли за извратения трактат за "равенството" между хората, за частната собственост, буржоазното мислене и т.н. и т.н., според които при прилагането им смачквайки идеята за конкуренност, стопиращ развитието на подобен тип държави, обричайки ги на безвремие и поставяйки край на развитието им. Рано или късно това води до фалит. В нашия случай комунистите "фалираха" държавата, както се случи на много други места. Направиха си "стройна" организация така, че да ни управляват и до днес отново те, като си произведоха и виновници - демократи, които трябваше да дават фалшив отговор на въпроса: Помните ли колко беше хубаво при комунизма и сега как е при демокрацията!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 18 юни 2011 17:28

Kotzata написа:Комунизъм не е имало никога ;)
Иначе да обясня нещо на соц. любителите, които сте живяли по онова време и ви е било суперско, а сега ни е зле заради гадния капитализъм : Тогава не ви е било добре, защото България е била икономическа сила, а заради подаянията на СССР, които нашата държава е получавала по силата на Варшавския договор.
СССР е бил гарант на всички външнотърговски кредити на страните от Източния блок и това е гарантирало финансовата стабилност на нашата 'работническа' държава. Е, това не пречи България да обяви фалит и да продаде златния си резерв на СССР
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/11/ ... lgarskiia/
Бас ловя, че ви е било много приятно да висите на опашки по 10 години за 1 келяв Москвич или Лада. Или да хапвате банани и мандарини само по Нова година.
А когато вие сте марширували на 1 май 1986 година и ви е засипвал радиоактивен дъжд от Чернобил докато Елита съвсем предвидливо си е носил чадърчета, на вас някой казвал ли ви е?Или в държавния вестник само са писали, че някакви гадни западни клеветници са преувеличавали или направо са си измисляли за някаква си авария в атомната електроцентрала?

Просто е, СССР дават с шепи суровини,правят поръчки и ни дават технологията, а ние с нашите заводи после им продаваме. Как няма да е добре работата? :)
Еми да, ама ама ресурсите на дядо Иван не са безкрайни и естествено раздутата ни и изкуствена индустрия рухва през 90-те.

Сигурно СССР създаде СОМат и не оставяхме турците да изнесат и един кубик дърва ако не се вози от БГ? Или пък Кинтекс и Българските оръжия се изнасяха само в СИВ? Ако не знаеш голяма част от партизанските войни в Африка се решават с оръжия - Произведено в България! А сега дали новото време има смелостта да ни каже кои райони на БГ са най-засегнати от чернобил? Защо сегашните учени които се опитаха да кажат че от Япония дойде цезий веднага им се отне ефир?
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 17:30

Gonzi_407 написа:Без значение къде е всеки един паметник трябва да има разрешение за да бъде поставен (защо мислиш че събориха паметника на оня фанатик юзеиров?)! Разрешението за този стана за един ден от СОС без дебати и предварително обсъждане!И ако искат паметник да си го сложат зад дебелите стени а не на тротоара!

Не знаех, че е на тротоара, извън територията на посолството.Бях останал с впечатлението, че е на територията на посолството, но явно съм в грешка.

Потребителски аватар
Gonzi_407
Контакти:

Мнениеот Gonzi_407 » 18 юни 2011 17:31

Жалко, мислех, че правя впечатление на човек, който не би говорел по този начин, без да се е запознал. И не стрелям високо. Аз говоря НАЙ-ВЕЧЕ за морала и духовността на българина, като функция от това, което му е отнето по онова време! Мога да говоря в детайли за извратения трактат за "равенството" между хората, за частната собственост, буржоазното мислене и т.н. и т.н., според които при прилагането им смачквайки идеята за конкуренност, стопиращ развитието на подобен тип държави, обричайки ги на безвремие и поставяйки край на развитието им. Рано или късно това води до фалит. В нашия случай комунистите "фалираха" държавата, както се случи на много други места. Направиха си "стройна" организация така, че да ни управляват и до днес отново те, като си произведоха и виновници - демократи, които трябваше да дават фалшив отговор на въпроса: Помните ли колко беше хубаво при комунизма и сега как е при демокрацията!

С това ти мнение съм напълно съгласен! Без конкуренция няма напредък,има интригантство! Но кои са демократи? Бойко? Костов? Мартинчо? Кой? Знаеш ли че сегашният ни Външен министър е племенник на Петър Младенов? Демократ не е лоша дума, но аз лично не виждам демократи тука!
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!

ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!

manoll
Контакти:

Мнениеот manoll » 18 юни 2011 17:33

Искам да поздравя двамата слависти тук - не само заради знанията и моралните им позиции, но и заради упорството им да спорят с някои фенове на Червената армия. Братлета - респект

Този паметник е вдигнат не в памет на нещастните войничета, загинали във войната. Неслучайно руснакът е вдигнал победоносно шмайзера - този паметник бележи територия - червените изроди казват: тази земя е наша, ние управляваме и бъдещето, и миналото на този народ. Който не може да разбере, че присъствието му е обида за нацията ни, значи за него няма надежда - ще си умре в мизерия - и битова, и духовна.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 18 юни 2011 17:34

orlando написа:
Сега живеем в демокрация,капитализъм,свобода....Колко демократични убииства стават сега по време на демокрацията,децатани могат спокоино да се разхождат по улиците да си играят в училищата/където учителите с радост и трепет им предават знания/,да ходят на слаткарници,родителите може да се разхождат спокоино нощно време по не осветените улици,паркове,имат свободния избор да влизат в магазините и да гледат само.Възрастни хора демократично и свободно си просят по улиците..................

Първо, ти наистина не осъзнаваш! Демокрацията в този й вид е създадена именно от същите хора. Така е от самото начало 89-та досега. Хората, които се събудиха демократи бяха произведени именно от върхушката, която видя, че изпуска държавата и трябваше да продължи напред. Ако се вгледаме в хората, които започнаха прехода, на които много се довериха, ще видим кой-какъв е сред тях. Така става и до днес. Един Илия Минев, който е лежал над 30 години по комунистическите затвори и лагери, без да е извършил и едно престъпление, признат в Америка, при опит да оглави опозицията беше изолиран и отстранен. Системата не се спря дотам. Държавна сигурност създаде мутри и пирамиди, които да доограбят народа и това отново да се припише на демокрацията. Комунистическата партия създаде и ДПС, което да бъде балансьор, чрез етническия модел да накланя везните при избори. В момента в държавните структури продължават да бъдат изпълнени с бивши кадри на ДС по ключовите места, като почти няма печелившо дружество, което да не се управлява именно от такива "кадри". Комунисти вчера, уж капиталисти днес.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Kotzata
Контакти:

Мнениеот Kotzata » 18 юни 2011 17:40

Gonzi_407 написа:Сигурно СССР създаде СОМат и не оставяхме турците да изнесат и един кубик дърва ако не се вози от БГ? Или пък Кинтекс и Българските оръжия се изнасяха само в СИВ? Ако не знаеш голяма част от партизанските войни в Африка се решават с оръжия - Произведено в България! А сега дали новото време има смелостта да ни каже кои райони на БГ са най-засегнати от чернобил? Защо сегашните учени които се опитаха да кажат че от Япония дойде цезий веднага им се отне ефир?

Факт е, че след чернобилската авария е имало небивало големи по размер плодове и зеленчуци, а след тях и бум на раковите заболявания. А Чернобил не е особено далеч от нас. Виж за Япония - тук могат да винят себе си. Най-земетръсната зона на планетата, а цапнали 40-годишна атомна електроцентрала на брега на океана. Просто си плачеха за проблеми. Дали ще има бум на рака и след тяхната авария, това ще се види скоро време.

Що се отнася до оръжията - факт е, че имаме едни, ако не и най-качествените автомати Калашников, направени с целия съветски патент(за справка Румъния не е имала всички чертежи и са правили само част от автоматите си).
Знам, че това се дължи на използването на автоматизирани стругове от Западна Германия, с които сме ортакували :)

Но и не съм особено горд, че наши оръжия се ползват в доста кървави епизоди от историята. С помощта на наши оръжия са се продавали 'кървавите диаманти' от Ангола, Зимбабве, Сиера Лионе и т.н.

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 18 юни 2011 17:43

manoll написа:Искам да поздравя двамата слависти тук - не само заради знанията и моралните им позиции, но и заради упорството им да спорят с неграмотните фенове на Червената армия. Братлета - респект

Този паметник е вдигнат не в памет на нещастните войничета, загинали във войната. Неслучайно руснакът е вдигнал победоносно шмайзера - този паметник бележи територия - червените изроди казват: тази земя е наша, ние управляваме и бъдещето, и миналото на този народ. Който не може да разбере, че присъствието му е обида за нацията ни, значи за него няма надежда - ще си умре в мизерия - и битова, и духовна.

Това не е много коректно от твоя страна.Тук не защитаваме червената армия а тезата, че паметник не бива да се осквернява.Аз поне съм на това мнение.Поне не и законно поставен паметник.Дали е правилно поставен или не е друг въпрос.

ПП-Мен определено ме дразни всяка проява на т.н стрийт арт, защото се окепазява всичко, що може да бъде достигнато от "художниците"

Как ли биха реагирали в Рим, ако "Свети Петър" осъмне с нашарени стени, защото някой е върл атеист?!Или пък във Флоренция, ако противници на нудизма "облекат" статуята на Давид?!

Потребителски аватар
controller
Контакти:

Мнениеот controller » 18 юни 2011 17:45

Много интересно и оригинално хрумване .... иначе паметника трябваше да бъде съборен отдавна , и е част от една от най-срамните ни части от историята ни. А в този си вид сега (нарисуван) паметника може да остане и да привлича туристи ... А за тия дето мрънкат сорта "съд или линч " за автора , да си пийнат хйапченцата (и разбира се да не забравят ,че в продължение на 15г. България - т.е. НИЕ плащахме дълговете за малоумните прокети на идиотската комуничстическа помисъл, и да не забравят ,че Бъ;гария за 40г. е фалирала ТРИ пъти ). Ама айде да не го обръщаме на идиологически спор ! Поздравления за автора !
Изображение

Върни се в “Архив”