Премиършип - 2013/14

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Bathory
Контакти:

Re: Премиършип - 2013/14

Мнениеот Bathory » 30 юли 2013 16:32

smoothc написа:Важен въпрос:.Дали ще има мини-сензация/и и през новия сезон (подобно на Суонси-УБА през миналия сезон,Нюкасъл през сезон 2011/2012) и ако да,кой/кои отбори предполагате,че имат шанс да се превърнат в такава?

Все пак кво имаш впредвид под сензация? Щото за някой отбори ще е сензация да са в първата половина на таблицата(Палас примерно),за други ще е сензация да са в ЛЕ,а за други(като Пуул примерно :mrgreen: ) ще е сензаця да са шампиони.
[wrapimg=]http://metrouk2.files.wordpress.com/2012/05/article-1336909871271-130fb149000005dc-480197_466x310.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 юли 2013 16:37

Bathory написа:
rhaegar написа:Аз мисля, че Хъл и Палас са сигурни за изпадане, доколкото е възможно. Вила, Кардиф, Стоук също ги виждам в борбата. При една по-лоша серия, Съндърланд, Уест Хям и Фулъм също могат да се замесят. Саутхямптън и Норич взеха доста стабилни попълнения, УБА и Суонзи също се утвърдиха и не очаквам да имат проблеми.

Вила всеки сезон ги слагате да изпадат бе..няма да е и тоя.

Вила ги слагаме поради обективни причини:1.Най-младият отбор във Висшата лига 2.Едва не изпаднаха през миналия сезон 3.До момента селекцията/трансферите,които са осъществили,изобщо не вдигат класата на този отбор и съответно...ще им бъде доста трудно да надградят.

пп:Пък и не може винаги да се разчита на Бентеке ;)
Последна промяна от smoothc на 30 юли 2013 16:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 юли 2013 16:40

Bathory написа:
smoothc написа:Важен въпрос:.Дали ще има мини-сензация/и и през новия сезон (подобно на Суонси-УБА през миналия сезон,Нюкасъл през сезон 2011/2012) и ако да,кой/кои отбори предполагате,че имат шанс да се превърнат в такава?

Все пак кво имаш впредвид под сензация? Щото за някой отбори ще е сензация да са в първата половина на таблицата(Палас примерно),за други ще е сензация да са в ЛЕ,а за други(като Пуул примерно :mrgreen: ) ще е сензаця да са шампиони.

Мисля,че ясно се подразбира какво точно имам предвид(дори съм онагледил с примери,за да се разбере още по-добре за какво става въпрос) ;)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 юли 2013 16:55

(като Пуул примерно ) ще е сензаця да са шампиони.

За феновете на Пуул,които редовно играят Фифа или Плейстейшън,това изобщо не е сензация :)

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 30 юли 2013 17:05

Сардукаре, лебедите с Мичу Пикчу и Бонито ще са фактор за топ 10 според мен....даже си мисля че Лаудруп ще ги класира пред Евертън на Мартинес, от които м/у другото очаквам спад и класиране след топ 10 :?
С тия трансферчета от Уиги не виждам как ще вдигне класата на отбора, пък и липсата на Мойс ще се отрази при тях :roll:
За Стоук - максимум 15 място им давам, като докрай ще са замесени в калта, поради причините, които изброих по-горе :roll:

Вила, дори и с този отбор са по-качествени от новаците - Анди Вайнман и Бентеке, както и Агбонлахор им осигуряват по-качествено нападение от новите, плюс Стоук....ако продадат Бент сигурно ще се подсилят с още някой и друг играч + фактора Ламбърт - ще се спасят....

Френските свраки ще са странни птици тоя сезон :mrgreen: Както може да се борят за ЛЕ с тези играчи, така и могат да се "борят" за Чемпиъншип....зимата след трансферите тръгнаха силно, но финишираха доста слабичко.... Сисе се изпокара с ръководството покрай фланелките им, това че цъкал в казината и т.н. и той.... :roll: :?

Почетино сглоби приличен отбор, сега и Уаняма като взеха ще си позаздравят защитния вал и може да пообъркат сметките на някой...същото важи и за Норис с гари Хупър и ван Фолксваген (Винкело) :mrgreen: отпред и стабилна игра в защита....

Съндърланд са ми голяма мистерия лично на мен....подобно на "новия замък" имат не лоши играчи - Сесеньон, Джонсън, Флечър, Ларсон, сега Джакерини взеха, отзад без Миньоле ще им е тегаво ако не вземат по-класен пазач от Манонето...в защита взеха Диаките и Уес Браун, ама да видим....то добрия вратар е половин отбор, така че им трябва някой там :roll:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 30 юли 2013 17:29

Не отричам твоите доводи, но те подхранват моите :mrgreen: (големи очаквания; мачове в Европа; друга нагласа на съперниците им срещу тях)
Ще видим какво ще направят в Европа..... ако се докопат до групите.... никакъв шанс за топ 8!
Бтв Лаудруп за първи път ще води един отбор, за повече от сезон.... Ако не променят значително играта си от миналия сезон (чакане грешки на съперника и натискане за 15-20мин на съперника) ще гризнат дървото
Съндърланд взимат Куалаирела и са в топ 8 :mrgreen: За мен имат много по-добър състав от различните видове пилци - гарги, лебеди, дроздове и т.н.
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 30 юли 2013 17:50

За мен имат много по-добър състав от различните видове пилци - гарги, лебеди, дроздове и т.н.

Страхотен коментар,Сардукаре :)
+Свраки,Канарчета,Орли и разбира се...Ливърбърд :lol:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 31 юли 2013 00:21

КАКВО НИ ПОКАЗВА СТОУК СИТИ?

Промените в Стоук Сити

Сигурно страшно много ще се учудите на първата тема, която съм си избрал. Става дума за Стоук Сити и промяната в този клуб, която ще видим. Да, големите новини са свързани с оферти и похарчени пари от доста клубове, но всъщност при „грънчарите" се случва нещо, което за мен е крайно любопитно. Тони Пюлис бе уволнен, което не бе чак такава изненада принципно, имайки предвид отношенията му с феновете на отбора и собственика в последните месеци. За момент ще се върна на няколко факта, които не бива да се пропускат, макар че съм ги споменавал доста пъти.

Нека видим отново класирането на Стоук Сити в последните сезони:
Сезон Позиция Т П Р З ГР
2012-2013 13 42 9 15 14 34:45 (второто най-слабо нападение)
2011-2012 14 45 11 12 15 36:53 (най-слабо нападение)
2010-2011 13 46 13 7 18 46:48
2009-2010 11 47 11 14 13 34:48 (второто най-слабо нападение)
2008-2009 12 45 12 9 17 38:55

Това са всички сезони на отбора с Тони Пюлис във Висшата лига. Всъщност нека отбележа, все пак, че той бе човекът, който вкара отбора в елита. При това доста изненадващо. И какво ни показва таблицата? Позициите говорят за стабилност, но само на пръв поглед. Защото всеки клуб би следвало да прогресира, а това не се случва със Стоук. При точките дори се наблюдава известен регрес в сравнение с предходните години, макар че той не е чак толкова осезаем. Тези два показателя биха могли да бъдат подминати. Но когато към тях прибавим и 9-те победи, които са по-малко от обичайните, става ясно, че съставът в някаква степен е отстъпил от стандарта си. А и по традиция в последните три сезона тимът имаше едно от най-слабите нападения. Причината за всичко това е стилът на игра, налаган от мениджъра.

Всичко това са числа и общи разсъждения. Истината е, че Стоук Сити беше скучен за гледане отбор, който по никакъв начин не бе харесван от публиката. Не случайно и в последните два сезона броят на мачовете, които телевизиите показваха на състава бе минимален и то главно заради техните противници. А истината е, че Висшата Лига генерира огромен приход. И тук идваше противоречието – Стоук се задържа в елита, но не може да печели пари. За продажба на друг собственик пък едва ли може да се говори изобщо, защото тимът не е интересен за инвеститорите. Кой знае дали настоящия собственик няма и такива амбиции? Вижте какво стана с Фулъм и каква е печалбата на Ал Файет!

Марк Хюз

Всички тези аргументи направиха уволняването на Тони Пюлис наложително. По-интригуващият въпрос е кой трябваше да го наследи. Избран бе Марк Хюз, който е компромисна фигура между типичния агресивен и твърд британки футбол и опита малко да се доближи играта към континенталните норми. Уелсецът е представител на този модел, който започна да налага преди доста години в Блекбърн. Ясно е, че не бива да се правят твърде резки движения и драстично да се променя отбора на Стоук Сити, но в същото време не би следвало и да се оставят нещата в този им вид. Така че Марк Хюз изглежда една от перфектните фигури за отбора.

До този момент в Стоук Сити са освободени няколко човека – Рори Делап, Матю Лунд, Карло Наш, Майкъл Оуен (отказал се от футбола), Мамади Сидибе, Матю Ъпсън и Дийн Уайтхед. Изненада за мен може би е само последния в този списък. Бяха взети само двама човека на този етап – Марк Муниеса от Барселона (младежкия състав) и Ерик Петерс за 3 милиона паунда от ПСВ Айндховен. Интересното е, че и двамата са защитници, но е очевиден стремежът да се намерят хора, които боравят с топката доста по-добре от наличните играчи. На практика виждаме първите черти на една евентуална промяна, която може да ни изненада. Стоук Сити по принцип пазарува в края на трансферния прозорец, когато цените паднат, така че след месец може да се очакват и още нови лица, но изглежда сякаш профилът им ще е като на тези двамата.

Рискът

Точно тук идва и най-интересното за мен. Какво ще се случи в Стоук Сити? Оптимистичният сценарии води до налагането на нов стил, повече победи и подобно на миналогодишното класиране. Не казвам, че не е възможно, но е прекалено хубаво да се вярва, че ще стане толкова лесно. Песимистичният сценарий е, че Марк Хюз не успява да обедини миналото на Стоук Сити със своите идеи, подобно на ситуацията в КПР и тимът започва с много проблеми. А Висшата Лига е първенство, в което вече е трудно да си позволиш да загубиш месец или два. Преди години Ливърпул ставаше шампион, след като до Коледа не играеше нищо, а после ставаше перфектен. Дори и Ман.Ю за известен период от време имаше нещо подобно. Но сега е различно.

В същото време Марк Хюз също рискува много в кариерата си. От една страна той може да каже, че случилото се в КПР е случайност. Но пък ако се повтори отново, тогава оценката за него като специалист ще е категорична и едва ли ще получи възможност да работи във Висшата Лига. На практика и клуб, и наставник, са на кръстопът.

Промяната в Стоук Сити и Висшата Лига

Вероятно вече доста пъти сте си задали въпроса защо си позволявам да започна новия сезон с текст за Стоук Сити. Най-малкото може да донесе лош късмет! Причината е, че този процес, който виждаме в момента при „грънчарите" всъщност показва в каква посока отиде Висшата Лига. Вече никой не се интересува от това колко успешен ще е един клуб. Може би не съм съвсем точен. Не се интересуват само от успеха. Има и други фактори, с които всички трябва да се съобразяват. Най-важният са парите. Трябва да се печелят пари, дори да си на 15-то място в подреждането. А за да стане това трябва хората да гледат отбора, в някаква степен да му се възхищават, да имаш една или две звезди. За да може да има интерес и от телевизиите към клуба, а от там и от инвеститорите.

Всичко това просто показва за пореден път, че това вече е една световна лига, в която има много по-важни неща от победата на терена. Може и да е тъжно за ортодоксалните любители на играта, но е вече факт. Преди 20 години Тони Пюлис нямаше да бъде уволнен след миналия сезон. Сега обаче това бе направено и оценките са, че е било логично. Ако искате може да пренесете този тип мислене и върху всеки от останалите отбори в лигата и сами ще установите, че ценностите са променени. Да, тъжно е, но е факт, с който трябва да свикваме.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 31 юли 2013 11:04

The biggest transfer spenders in Premier League history.

01. Chelsea - €1,046,623,600
02. Man City - € 742,440,600
03. Liverpool - € 724,801,440
04. Man United - € 670,190,400
05. Tottenham - € 619,778,720
06. Arsenal - € 475,090,000
07. NewCastle - € 467,192,000
08. Aston Villa - € 366,556,960
09. Everton - € 300,890,480
10. Sunderland - € 297,015,840

Потребителски аватар
Bathory
Контакти:

Мнениеот Bathory » 31 юли 2013 11:24

Извод:Не всичко е пари.
[wrapimg=]http://metrouk2.files.wordpress.com/2012/05/article-1336909871271-130fb149000005dc-480197_466x310.jpg[/wrapimg]

Върни се в “Архив”