Байерн и (за мое огромно съжаление) Барселона са фаворити. Първите се стабилизираха и са традиоционен отбор( няма как такъв, който играе често на полуфинали в един момент да не стигне и финала и да си го вземе), вторите развиха много тактическата част от играта си. Дори ми е странно, че в момента им дават състава и според някои Валверде играе 4-3-3, като според мен, като единици си отива на чисто 4-4-2.
Стабилизираха защитата, развиха Тер Стеген и сега просто чакат Меси и Суарес да вкарват, без да блестят с кой знае каква игра. Така се печелят шампионски мачове.
Не вярвам на Гуардиола и на Сити, въпреки че са много силен отбор. В последно време не играят с толкова фантазия, а просто трупат точки, а Гуардиола не е особено гъвкав тактически, колкото един Валверде например, така че, хич не е сигурно, че Сити може да спечели важен мач без игра.
ПСЖ ще ги видя срещу нашите хубавци какво представляват. Юнайтед, Ливърпул и Ювентус са способни на сериозни неща, но определено към момента не са фаворити. При пулци едва контузия на един измежду Салах, Фирмино или Мане дисбалансира състава им. Юнайтед имат твърде много дупки в състава си, а Ювентус са твърде зависими от Пянич, Дибала и защитата си( в последно време изглежда че Алегри я е затегнал, но за колко време и дали ще е успешна и в лигата).
Добре че в ШЛ всичко може да се случи.
Трудно ми е да повярвам, че Реал има съпротивителни сили към този момент. Просто изглеждат психически сринати, а в подобна ситуация няма тактика, която да може да те спаси.
Шампионска лига - сезон (2017/18)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Furious_Monk
Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
Аз пък продължавам да смятам Реал за абсолютен фаворит в турнира. Да, ПСЖ са изключително труден противник, но опитът, традициите и класата на Реал ще си кажат думата в предстоящия сблъсък.
Байерн е скритият фаворит в турнира. Формата на баварците е отлична, но някак си тимът ми изглежда поотслабен в сравнение с предишните кампании. При благосклонен жребий дядо Юп може да ги докара до финала.
Барселона изобщо не ме впечатляват. Да, с по-прагматичния подход на Валверде досега постигат резултати, въпросът е когато дойдат решителните сблъсъци ще могат ли каталунците да доминират над другите топ клубове, както сме свикнали, защото това е тяхното силно оръжие в последната декада. Без него те са просто поредния топ тийм и класирането им до финала ще е плод на стечението на обстоятелствата.
От английските тимове единствено Сити имат потенциала да стигнат до финал. Гуардиола си върши перфектно работата и Сити е в топ 3 на най-силните отбори в света в момента. И като резултати, и като игра. Не ми изглеждат обаче все още готови да спечелят ШЛ. Естествено, като фен на Реал и привърженик на идеите за футбола на Гуардиола си пожелавам финал между Мадрид и Сити и трети пореден триумф за Зидан и компания
Байерн е скритият фаворит в турнира. Формата на баварците е отлична, но някак си тимът ми изглежда поотслабен в сравнение с предишните кампании. При благосклонен жребий дядо Юп може да ги докара до финала.
Барселона изобщо не ме впечатляват. Да, с по-прагматичния подход на Валверде досега постигат резултати, въпросът е когато дойдат решителните сблъсъци ще могат ли каталунците да доминират над другите топ клубове, както сме свикнали, защото това е тяхното силно оръжие в последната декада. Без него те са просто поредния топ тийм и класирането им до финала ще е плод на стечението на обстоятелствата.
От английските тимове единствено Сити имат потенциала да стигнат до финал. Гуардиола си върши перфектно работата и Сити е в топ 3 на най-силните отбори в света в момента. И като резултати, и като игра. Не ми изглеждат обаче все още готови да спечелят ШЛ. Естествено, като фен на Реал и привърженик на идеите за футбола на Гуардиола си пожелавам финал между Мадрид и Сити и трети пореден триумф за Зидан и компания

- Furious_Monk
Иска ми се да се окажеш прав, но като човек, който по принцип защитавам качеството на повечето отбори в Ла Лига, вчера дори и срещу изключително слаб отбор( може би най-слабият в първенството), при най-малкия психологически натиск, цялата играта отива по дяволите.
Според мен Зизу изпусна всичко, но дано да греша.
Според мен Зизу изпусна всичко, но дано да греша.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
-
Реал няма как да е фаворит в моментното си състояние, но иначе срещу ПСЖ нищо не се знае, имайки предвид бедняшкия манталитет на французите (обратнопропорционален на парите, с които разполагат). То дори една Марсилия ако имаше техните ресурси според мен щеше да стигне досега 1 финал в ШЛ - а и са единствения френски отбор печелил турнира - т.е. имат закваска. ПСЖ май имат един 1/2финал 1994/1995г. когато и форматът беше друг и имаше по-малко мачове. Иначе Зидан вече тотално е изгубил връзка с реалността говорейки, че битката в Ла Лига продължавала и нищо не е свършило...интересно какво е имал предвид, че не се уточни - да не е битката за зона ШЛ ?
За Байерн доста се залъгват с тия мачове в слабата Бундеслига, то именно и това им пречи за мачовете в Европа - дори в шампионския си сезон 2012/2013 без малко да отпаднат от Арсенал на 1/8финала, а после след като прегазиха Юве и Барса видяхме на финала каква мъка беше срещу Дортмунд и победиха с гол в края на мача на Робен. Иначе съм съгласен, че Байерн достига винаги последните фази на турнира, но като се погледнат успехите и особено загубените финали и 1/2финали то резултата е повече от скромен - преди успеха от 2013г. предишния такъв в ШЛ е от 2001г., което е повече от скромно за клуб с такива възможности, който не отстъпва по ресурси на Барса, Реал или английските топ отбори.

За Байерн доста се залъгват с тия мачове в слабата Бундеслига, то именно и това им пречи за мачовете в Европа - дори в шампионския си сезон 2012/2013 без малко да отпаднат от Арсенал на 1/8финала, а после след като прегазиха Юве и Барса видяхме на финала каква мъка беше срещу Дортмунд и победиха с гол в края на мача на Робен. Иначе съм съгласен, че Байерн достига винаги последните фази на турнира, но като се погледнат успехите и особено загубените финали и 1/2финали то резултата е повече от скромен - преди успеха от 2013г. предишния такъв в ШЛ е от 2001г., което е повече от скромно за клуб с такива възможности, който не отстъпва по ресурси на Барса, Реал или английските топ отбори.
-
- Контакти:
Ресурсите и историята в турнира не значат абсолютно нищо или поне нищо ако нямаш дългосрочен план(справка Милан, Евертън, Малага) - Сити и ПСЖ и Челси са успешни, защото има някаква логика в изхрчените пари. Можеш да видиш, къде играят всички най-добри младежи в Англия, кои отбори имат най-хубавите бази и кои са най-популярни в социалните мрежи(Youtube). Какво значение има, че Марсилия са спечелили ШЛ преди 25 години, как това може да има дори минимално влияние?
Аргумент, че нямат играчи или треньор печелили ШЛ има логика, но примерно да ми кажеш че Ливърпул имаме по-голям шанс да спечелим турнира от например Манчестър Сити/ПСЖ защото самият клуб има опит в състезанието - makes no sense.
Аргумент, че нямат играчи или треньор печелили ШЛ има логика, но примерно да ми кажеш че Ливърпул имаме по-голям шанс да спечелим турнира от например Манчестър Сити/ПСЖ защото самият клуб има опит в състезанието - makes no sense.
-
Клоп е силен на елиминации затова ги слагам с добри изгледи за запомнящо се представяне, а и експлозивният им стил на игра е доста компатибилен именно за подобни нок аут мачове в 2 срещи, за разлика от постоянството, което се изисква в шампионата - там качеството на играчите на Сити няма как да не даде превес и голямо отражение. Та затова и прогнозирах, че Ливърпул вероятно ще стигне най-напред от английските отбори. Разбира се няма как да гарантирам, това е футбол - най-непредсказуемата игра, просто това виждам аз в момента. Ето и Барса сигурно от 20 години не е допускала толкова малко голове, което да кажем бетонира титлата в Ла Лига и дава известни надежди в ШЛ, но не гарантира нищо. Иначе кой очакваше Порто и Ливърпул да спечелят 2004 и 2005 съответно...да не отварям дума за Гърция на Евро 2004.
То и това е хубавото на ШЛ - многото неизвестни и в немалка степен от сезоните победителят или поне единият финалист са били меко казано изненадата на турнира в съответния сезон. 

CSKA69, първо, предвид качеството на отборите тази година, е доста нелепо да се използва фразата "абсолютен фаворит", пък било то и за настоящия шампион и второ, физическото и най-вече психологическото ниво на Реал е такова, че отборът буквално не прилича на себе си.
"Ефектът Зидан" изигра своята роля и както има една поговорка - "всяко чудо за три дни".
В отбора просто няма "пауър" и в този ред на мисли Реал може и да спечели битките, но не и войната, хеле пък за трети пореден път.
2017-2018 ще е сезонът на английските отбори, нещо в което и букмейкърите вярват, а те както знаем рядко грешат.
Уникална комбинация между качество и количество, и то за първи път от почти десетилетие, което както и знаем, беше времето на британската експанзия в турнира.
Основните играчи от онези години са на линия(Юнайтед, Челси и Ливърпул), като към тях се присъединяват прогресиращите Ман Сити и Тотнъм.
Колелото се върти, това е!
Ще е истинско чудо, ако (най-малкото) не видим английски отбор на финала в Киев.
Пък с повечко спортен шанс, нищо чудно и да са два, колкото и високомерно да звучи на този етап.
Единствено УЕФА е способна да сложи прът(както и невендъж се е случвало) и да убие т.нар. естествен футболен цикъл.
"Ефектът Зидан" изигра своята роля и както има една поговорка - "всяко чудо за три дни".
В отбора просто няма "пауър" и в този ред на мисли Реал може и да спечели битките, но не и войната, хеле пък за трети пореден път.
2017-2018 ще е сезонът на английските отбори, нещо в което и букмейкърите вярват, а те както знаем рядко грешат.
Уникална комбинация между качество и количество, и то за първи път от почти десетилетие, което както и знаем, беше времето на британската експанзия в турнира.
Основните играчи от онези години са на линия(Юнайтед, Челси и Ливърпул), като към тях се присъединяват прогресиращите Ман Сити и Тотнъм.
Колелото се върти, това е!
Ще е истинско чудо, ако (най-малкото) не видим английски отбор на финала в Киев.
Пък с повечко спортен шанс, нищо чудно и да са два, колкото и високомерно да звучи на този етап.
Единствено УЕФА е способна да сложи прът(както и невендъж се е случвало) и да убие т.нар. естествен футболен цикъл.
SilentKiller написа:То дори една Марсилия ако имаше техните ресурси според мен щеше да стигне досега 1 финал в ШЛ - а и са единствения френски отбор печелил турнира - т.е. имат закваска. ПСЖ май имат един 1/2финал 1994/1995г. когато и форматът беше друг и имаше по-малко мачове.
Печелил е силно казано, доказано е, че в онези години са имали сериозна организация извън терена и не случайно им бе отнето правото да защитават трофея си. Такава закваска имат, че станаха първият френски клуб завършил с 0 т. в групите на ШЛ. През 1995 г. ПСЖ играе предварителен кръг и излиза на първо място от група с Байерн, Динамо Киев и Спартак Москва, като отстранява Барселона на 1/4 финал. За сравнение ОМ достига до финал през 1993 г., след като отстранява Гленторан, Динамо Б и завършва първи в група с Цска М, Рейнджърс и Брюж.
Организацията извън терена на Марсилия важеше за вътрешното първенство! В Европа си бяха страхотен отбор марсилци - Бартез, Англома, Базил Боли, Десаи, Ален Бокшич, Руди Фьолер, Абеди Пеле, Дешан, Драган Стойкович и тн.. Финал през 1991-а и спечелване на ШЛ през 1993-а срещу Милан на Фабио Капело. Същият Милан разби с 4-0 година по-късно Дрийм тиймът на Кройф в Барселона на финала в Атина...

-
Кво му обясняваш на тоя... Като му гледам разсъжденията едва ли е гледал Марсилия в началото на 90те, защото вероятно е бил още във влажния поглед на баща си или (в най-добрия случай) е ходел прав под масата.