Шампионска лига - сезон (2017/18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот rhaegar » 02 фев 2018 10:43

doktora25 написа:Друг фаворит освен Байерн не виждам. Отборът за пръв след 4 години има всичко необходимо да атакува титлата.

Сити, сериозно? Кои бяха тия? С какви футболисти разполагат? Освен някои пияни букмейкъри и представители на каталунската медийна мафия кой друг би ги зачислил сред фаворитите?
ПСЖ се видя че отстъпват на баварците.
Реал принципно биха могли, но не е ясно колко бързо ще съумеят да излязат от кризата, така че по-скоро не.

Кефиш ме обаче. Дойдеш, изпраскаш някоя видна глупост като оная за Дракслер миналата година и стане точно обратното. :lol:

С какво се видя, че ПСЖ отстъпват на Байерн? Че ви пребиха на куче първия мач, или че загубиха втория, който беше без значение?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 02 фев 2018 10:48

Udoji90 написа:Реал лека-полека ще си намерят формата според мен. За Примера и Купата на Краля вече е късно, но в ШЛ, където от никого никакво изоставане не са натрупали, практически имат равен старт с другите и може да направят някой пробив. Разбира се трета поредна ШЛ е нещо, което никой не е правил, откакто турнирът се нарича така, но то и 2 поредни нямаше до миналия сезон. Неубедителните мачове с Тотнъм и второто място в групата им докараха тежък съперник твърде рано, но бъдат ли елиминирани ПСЖ, това вероятно би дало сериозен импулс и увереност на мадридския клуб.
Парижани и Ман Сити до момента впечатляват, но големи трофеи не се печелят с избухвания в началото, а с поддържане на сравнително постоянно ниво в дадения турнир и достигане на добра форма в най-трудните периоди от него. ПСЖ може да излетят още след 1/8-финалите, а Сити сигурно ще преодолеят Базел, но в крайна сметка някак не ми се вярва някой от двата тима да спечели турнира и даже си мисля, че може нито единият от тях дори да не стигне до финала.
Барселона се представят доста убедително този сезон, като стабилизираха и играта си в дефанзивен план. Ако не бъдат спрени от Челси, които не са им най-приятният съперник, каталунците може да стигнат доста напред и да спечелят турнира. Байерн този сезон съм ги гледал твърде малко и ми е трудно да преценя какви са им шансовете. С ПСЖ си размениха победи, а другите им съперници както в първенството, така и в ШЛ, просто не са добро мерило. С Хайнкес начело все пак очаквам да са сериозен фактор, какъвто всъщност са почти винаги.
Доста важен момент за шансовете на дадени отбори е ситуацията във вътрешните им първенства. Байерн, Сити, ПСЖ и Барселона взеха доста убедителен аванс в шампионатите си и това създава предпоставки за тях да се хвърлят приоритетно в ШЛ през пролетта. При Реал и Ювентус не е така, защото и двата тима имат за какво да се борят съответно в Примера и Серия А. Същото важи за останалите 4 английски тима (без Сити), които са в борба помежду си във Висшата лига. Попаднах на мнения, че отборите от Острова имат шанс за силно представяне в ШЛ този сезон, но честно казано освен Сити (с известни уговорки) и Юнайтед (с още повече) не виждам шанс за тях да бъдат сред основните фаворити.
Ако трябва към момента да прогнозирам краен победител, бих заложил на Барселона. Малко след тях Байерн, и може би Сити и победителят от Реал - ПСЖ. Евентуално още малко зад тях бих сложил Ювентус и може би Юнайтед. Ако някой извън Барса, Байерн, Сити и Реал/ПСЖ спечели трофея, за мен би било малко или много изненада.

От целият ти коментар съм съгласен със всичко без това, за какво точно Реал ще се борят в Испания, мястото им в топ 4 е повече от сигурно, те дори ще си свършат 2ри на 8-10 т пред Атлетико и на около 10 зад нас. На Реал им остана мача с ПСЖ, загубят ли Зидан си заминава и почват да правят отбор за 2018/19.
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 02 фев 2018 10:54

Естествено, че ще завършат втори или трети в Примера, но идеята ми е, че към момента все още не са дръпнали толкова на отборите извън 4-ката и поне докато не се случи това, ще трябва да играят сериозно и за първенството, и за ШЛ. А всъщност и след това, защото след неубедителните игри до момента и натрупалото се напрежение, просто са длъжни да се представят добре в оставащите мачове от Ла Лига. За сравнение, Барселона вече имат двуцифрена преднина пред най-близкия си преследвач. Същото важи за Байерн и Сити, а при ПСЖ е на ръба. При всички положения при тези тимове има повече оправдание да поспестят сили в някои мачове от вътрешните шампионати, отколкото при Реал.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 02 фев 2018 11:18

rhaegar написа:
doktora25 написа:Друг фаворит освен Байерн не виждам. Отборът за пръв след 4 години има всичко необходимо да атакува титлата.

Сити, сериозно? Кои бяха тия? С какви футболисти разполагат? Освен някои пияни букмейкъри и представители на каталунската медийна мафия кой друг би ги зачислил сред фаворитите?
Реал принципно биха могли, но не е ясно колко бързо ще съумеят да излязат от кризата, така че по-скоро не.

Кефиш ме обаче. Дойдеш, изпраскаш някоя видна глупост като оная за Дракслер миналата година и стане точно обратното. :lol:

С какво се видя, че ПСЖ отстъпват на Байерн? Че ви пребиха на куче първия мач, или че загубиха втория, който беше без значение?

Отборът, който са били в първия мач, няма абсолютно нищо общо с този Байерн който е в момента. ПСЖ да не си вирят много носа, че шансът да отстранят Реал е не повече от 50%. Имат само 1 играч - Мбапе. Хайде ще добавя и още един - Дракслер. :twisted: 8-)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 02 фев 2018 13:19

doktora25 написа:
rhaegar написа:

Отборът, който са били в първия мач, няма абсолютно нищо общо с този Байерн който е в момента. ПСЖ да не си вирят много носа, че шансът да отстранят Реал е не повече от 50%. Имат само 1 играч - Мбапе. Хайде ще добавя и още един - Дракслер. :twisted: 8-)

по-скоро имат триото в атака, ще разчитат горе долу на тях както Барселона при Енрике, тримата отпред да измислят всичко, а отзад квото стане - слаба защита, колеблива средна линия и така, получи му се 2015 но след това се видя че само с тях не става, тоест ако Неймар, Кавани и Мбапе имат ден и отбележат много голове а не правят пропуск след пропуск, може и да се получи. Но все си мисля че Мадрид ще ги отстрани, ПСЖ колкото и пари да харчат нямат манталитета на голям отбор, видя се срещу нас след като водеха 4-0 въпреки съдиийските грешки че не стават. Преди това срещу супер слабия Сити на Пелегрини пак нищо не направиха. Сега само от името на Мадрид и това което им се случи миналата година с нас ще излезнат наа*ани, да не говорим че собствениците казали на Емери че изхвърча при отпадане - допълнително напрежение.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 02 фев 2018 16:19

Нещо много се надценява Байерн на Хайнкес заради ефимерната приказка от 2012/2013г., която някои си помислиха че ще се повтаря като филмова лента всеки път когато той е треньор. А бързо забравиха 2011/2012г., да оставим настрана загубения финал в ШЛ срещу половината резерви на Челси, тогава да кажем Ди Матео беше орисан, обаче 8 точки зад Дортмунд в първенството, загубен финал за Купата на Германия с 2-5 !!! пак от Дортмунд. Това ако Гуардиола беше паднал на такъв финал с 2-5 щеше да се лее месеци наред помия... Иначе баварците получиха импулс след уволнението на Анчелоти, който явно беше бойкотиран. За мен Анчелоти е по-добър от Хайнкес, но като че ли за първи път в кариерата си изпусна съблекалнята... А ако погледнете на Хайнкес треньорската му кариера той в над 2/3 от нея е водил меко казано отбори на средно или посредствено ниво извън Байерн и единия сезон в Реал 1997/1998г., вярно че тогава спечели ШЛ, ама завърши 4ти в Испания... после се подвизаваше в отбори от сорта на Билбао, Тенерифе, Мьонхенгладбах, айде малко и в Бенфика - където записа и най-големия срам в кариерата си, когато падна от Селта с 0-7 за Купата на УЕФА и отпадна безславно. Та след Реал 1998г. едва през 2011г. пое отново топ отбор (Байерн). Както един колега написа сезон 2012/2013г. издигна Хайнкес на едно ниво по-високо от реално полагащото му се място, а за него се изискват по-дълготрайни успехи, не моментни избухвания за по 1 сезон. Тук дори не включвам по-назад в кариерата му начина по който отпадна от Цървена Звезда 1991г.! Но както и да ШЛ не винаги се печели от най-добрия отбор към момента в Европа. Ето и сега Реал могат да преметнат ПСЖ само заради опита си в Европа и закваската, която ПСЖ не притежава, отделно че Емери за мен е треньор с доста спорни качества, въпреки че някои успехи, които постигна със Севиля - все още не е печелил титла (миналата година Монако го излъгаха), за ШЛ да не говорим. ПСЖ имат силно трио отпред, но не се знае дали някой няма да се контузи баш когато не трябва или да им падне формата в решаващите моменти от сезона. За мен Реал - ПСЖ си е 50/50!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 фев 2018 16:26

ПСЖ не са фаворити за нищо в момента, освен за титлата в Лига 1. В ШЛ от значение са неща като манталитет и традиции, а те трудно се добиват, иска се време и постоянство. Реал ги имат в изобилие. Вече ако отстранят Реал, може да се гледа на французите с малко по-други очи. Въпреки че доста хора тогава ще изтъкват недоброто моментно състояние на КР и компания като причина.

Миналата година имаха отличен шанс да направят следващата крачка в развитието на отбора си, след победата в първия мач с Барселона, но напълниха гащите на реванша. Да видим сега как ще е.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 02 фев 2018 18:30

ПСЖ в никакъв случей не са фаворите даже срещу Реал, какво остава за ШЛ. Фаворити са си обичайните отбори.

А това невиждано трио отпред, не ми изглежда чак толкова впечатляващо. Мбапе на практика е все още никой във футбола, а Кавани е на доста приливи и отливи(не съм виждал друг играч да изпуска толкова много).

Ако трябва да бъдем честни към ПСЖ, колкото и тъпо да си изиграха мача в Барселона, съдията направо се гавреше - този мач бих го наредил сред най-опорочените от съдии в последните години, отстъпвайки разбира се на още един мач с Участието на Барса от преди 6-7 години

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 02 фев 2018 18:55

Айде да не отваряме дума за Байерн - Реал от миналия сезон, когато нещата бяха много по-фрапантни. ;)

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 02 фев 2018 21:04

SilentKiller написа:Айде да не отваряме дума за Байерн - Реал от миналия сезон, когато нещата бяха много по-фрапантни. ;)

Със сигурност не искам да отварям дума за който и да било мач - само ще ти кажа, като човек имащ напълно неутрална позиция по въпроса Барса/Реал(ти определено си пристрастен) - бих казал че мачът на Барса беше много по-спорен откъм съдийски изцепки

Върни се в “Архив”