Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
Vincenzo

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот Vincenzo » 08 апр 2013 12:51

DrAvalanche написа:
Vincenzo написа:
DrAvalanche написа:Един въпрос към изразяващите подкрепа за атака. Кажете как минималната заплата ще стане 1000 лева, а минималната пенсия 500 лева?

И един въпрос към герберите. Как може да подкрепяте управление превърнало подслушването, лобизма, подкрепата за олигополите и калинките в свой символ.

Цоциалистите и фесовете си знаят. За да има мир, те трябва да са в Сибир.

А пръмовица даже не заслужава и коментар.

А ти какво предлагаш ? Ти за кой ще гласуваш или ако не гласуваш, дай някаква градивна критика .. :)

Ти как мислиш?

За ДСБ. Ще гласувам за една партия с ясни позиции, принципи и програма. Програма в която има разписани постижими цели и мерки, и партия която обещава, не че ще ме оправи, а че ще работи за правова държава, върховенство на закона и защита на частната собственост и правата на гражданите.

По принцип и аз съм с десни убеждения и на първите избори, когато се появиха ГЕРБ, гласувах за Синята коалиция, но Костов се е компрометирал прекалено много пред широката публика (не че другите не са) и не мисля, че партията му може да набере сила и да привлече достатъчно маса, за да има глас в парламента и да се противопостави на комунистите. Повярвай ми, чакам с нетърпение деня, когато ще има обединена и силна дясна партия, за коята бих си дал гласа с удоволствие.
Изображение

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 08 апр 2013 12:59

Vincenzo написа:По принцип и аз съм с десни убеждения и на първите избори, когато се появиха ГЕРБ, гласувах за Синята коалиция, но Костов се е компрометирал прекалено много пред широката публика (не че другите не са) и не мисля, че партията му може да набере сила и да привлече достатъчно маса, за да има глас в парламента и да се противопостави на комунистите. Повярвай ми, чакам с нетърпение деня, когато ще има обединена и силна дясна партия, за коята бих си дал гласа с удоволствие.
А не смяташ ли, че в огромен процент от случаите компроматите срещу Костов са създадени именно от неговите врагове, които целяха да го убият политически и за съжаление до голяма степен успяха.
Мръсните комунисти изпитват страх единствено от него, не от дуещия се като пуяк Бойко.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 08 апр 2013 13:00

zuekaa написа:Към тъпите БЪЛГАРИ
Господа, колко бизнесмени познавате или знаете от Американски произход в БЪЛГАРИЯ и колко от Руски ??? ( Нито съм РУСОФИЛ нито Американофил )
Гледайте реално на нещата, ние можем да имаме голям бизнес само с Русия , Америка е доказала , че не иска да има бизнес отношения с БЪЛГАРИЯ или , ако иска да има то е минимален.

Или нещо много близо до акъла-просто не ги допускат-тук руските мафиоти и олигарси си разиграват коня, както си искат. Нека си спомним как не позволиха Шеврон да инвестира тук. Нека да кажем и друго нещо много простичко-можеш да си погледнеш за справка колко е БВП на САЩ и колко на Русия и сам да си отговориш за принципите и успешният бизнес-кой го може и кой не. И изобщо не агитирам за никой-интересът на България е български-нито е руски, както се опитваш да кажеш, нито пък е американски! Всичко, което се прави трябва да е в интерес на България-както дублираните потоци за природен газ, така и за енергийната независимос, която се постига с ток от най-разнообразни източници, така и с добивът на собствени суровини, какъвто щеше да е шистовият газ. Така че думите ти "реално" на нещата не са много на място-нещата, нито са много простички, нито са лесно реализируеми. Аз пиша тук, защото най-нагло се прокарват руски интереси и дори и тук има хора, които се опитват по някакъв начин да насочат мисленето към одобрение на руски икономически интереси... И реалното е, че ние можем да имаме огромен бизнес с всеки, а е най-добре с хора, които са се доказали, че могат да правят бизнес-за справка сам се огледай и виж колко руски неща употребяваш в ежедневието си...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 08 апр 2013 13:07

Laetitia написа:
Vincenzo написа:По принцип и аз съм с десни убеждения и на първите избори, когато се появиха ГЕРБ, гласувах за Синята коалиция, но Костов се е компрометирал прекалено много пред широката публика (не че другите не са) и не мисля, че партията му може да набере сила и да привлече достатъчно маса, за да има глас в парламента и да се противопостави на комунистите. Повярвай ми, чакам с нетърпение деня, когато ще има обединена и силна дясна партия, за коята бих си дал гласа с удоволствие.
А не смяташ ли, че в огромен процент от случаите компроматите срещу Костов са създадени именно от неговите врагове, които целяха да го убият политически и за съжаление до голяма степен успяха.
Мръсните комунисти изпитват страх единствено от него, не от дуещия се като пуяк Бойко.

Спри да обиждаш-не е културно! И аз като хората от Герб избягвам да давам отрицателни квалификации за Костов, защото съм откърмен със синята идея, но както Костов, така и привържениците му-по-точно малкото останали доказват, че искат да работят за комунистите или пък биха направили всичко, за да добавят някое процентче и да влязат в парламента, нямайки значение дали ще е в полза на синята идея или ще е в полза на комунистите! И не плюя по Костов не, защото няма поводи-бъди сигурна! ;) Само ще ти кажа, че един от най-големите радетели на синята идея, който познавам е баща ми-той е един от създателите на СДС във Варна и то в абсолютно чист вид, защото никога не пожела да се занимава с политика, въпреки че е имал тази възможност! Той бе радетел за самата идея. След разцепването бе зад Костов-по убеждение, но и той видя очевидното преди 2 години и дори на последните избори не гласува за Костов-никога няма да плюе по него, но това е достатъчен факт! Защото индивиди, които използат думи като "пуяк"-обосновани и точни вероятно за тях, показват какво е културното равнище на нацията... Казвам го с най-добри чувства, но и тъга от това, което виждам...
само Левски и България

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 08 апр 2013 13:10

Един въпрос към изразяващите подкрепа за атака. Кажете как минималната заплата ще стане 1000 лева, а минималната пенсия 500 лева?

Приятелче,аз съм собственик на малък бизнес(сладкарски цех).За момента не съм освобождавал работници ,но положението на пазара е тежко.Аз не знам от вас има ли си някой на идея колко поразии направиха ГЕРБ на бизнеса?Най -ниските заплати които плащам са около 850 лв.При положение че оборотите и потреблението ми се вдигне мога да ги направя 1000 че и повече.Но ако не се стимулира потреблението и хората не започнат да харчат пари кризата ще стане още по дълбока.Ще ти кажа нещо и за хранителните вериги,ТЕ са най-голямото зло защото съсипват българското производство.Миналата година ми се обадиха от една такава верига да работим заедно.Поискаха ми 19 000 лв. на година (вх.такси,такса за стилаж и за рекламни флаери) като промоциите които те си правят също са от моя джоб.Също така стоката ти се плаща с месец закъснение(това си е един безлихвен кредит) това вече преля чашата и им отказах.Всички досегашни правителства ги защитават а никой не защитава работодателите които крепят икономиката.Правят си така наречените ''Вътрешно общности доставки'' без да минават на ХЕИ,без да плащат мито и ДДС.Имам познати в данъчното които са ми казвали че там е забранена зона.За това ви казвам само националисти и патриоти ще оправят държавата.Всичко това което ви говорят (ГЕРБ,БСП,Костов,ДПС,Кунева) е празна демагогия да ви вземат гласа на изборите и после да ви яздят 4 години.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
Vincenzo

Мнениеот Vincenzo » 08 апр 2013 13:15

Laetitia написа:А не смяташ ли, че в огромен процент от случаите компроматите срещу Костов са създадени именно от неговите врагове, които целяха да го убият политически и за съжаление до голяма степен успяха.

За компроматите си права. Това на тях им е основна част от т.н. "политика". Както и срещу Бойко правиха последните години. Скълъпват някое скандалче, което няма абсолютно никакъв допир с реалността, но процентче по процентче сриват постепенно реномето на всеки един от конкурентите им. Но фактите са, че мислещите и интелигентни хора в големите градове, които реално трябва да са гласа на народа и които оценяват обществените събития и си вадят аргументирани изводи от тях, не са толкова активни, колкото стотиците-хиляди пенсионери, които са вече далече от реалността и обезверели от отнетите им привилегии и малки пенсии(не казвам, че и те не са прави, всеки заслужава спокойни старини), ненавиждат всичко и всички и гласуват винаги на сляпо за едни определени червени престъпници и боклуци.
Последна промяна от Vincenzo на 08 апр 2013 13:19, променено общо 1 път.
Изображение

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 08 апр 2013 13:16

parvanoff написа:Спри да обиждаш-не е културно! И аз като хората от Герб избягвам да давам отрицателни квалификации за Костов, защото съм откърмен със синята идея, но както Костов, така и привържениците му-по-точно малкото останали доказват, че искат да работят за комунистите или пък биха направили всичко, за да добавят някое процентче и да влязат в парламента, нямайки значение дали ще е в полза на синята идея или ще е в полза на комунистите! И не плюя по Костов не, защото няма поводи-бъди сигурна! ;) Само ще ти кажа, че един от най-големите радетели на синята идея, който познавам е баща ми-той е един от създателите на СДС във Варна и то в абсолютно чист вид, защото никога не пожела да се занимава с политика, въпреки че е имал тази възможност! Той бе радетел за самата идея. След разцепването бе зад Костов-по убеждение, но и той видя очевидното преди 2 години и дори на последните избори не гласува за Костов-никога няма да плюе по него, но това е достатъчен факт! Защото индивиди, които използат думи като "пуяк"-обосновани и точни вероятно за тях, показват какво е културното равнище на нацията... Казвам го с най-добри чувства, но и тъга от това, което виждам...
А може би е по-културно да работиш срещу страната си, както от време оно го правят комунистите. Може би е било културно изтребването на цвета на българската нация след 9 септември. Погромът над интелигенцията по-културен ли е, колега?
И сега наследниците на същите тия комунисти ще го играят защитници на демокрацията.
Костов, който (отново казвам) далеч не е безгрешен, е човекът, който има компетенциите и смелостта да вдигне страната на крак, защото в момента сме в клинична смърт. А политика не се прави с подскачане по площадите и крясъци, както правят някои хора, играещи си с патриотизма на хората, прави се с действия.

@Vincenzo, понеже се обърна към мен в мъжки род, аз съм жена.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 08 апр 2013 13:19

Проблемите, в политическата ни система, се коренят в нежеланието на нашите политици, след 89-та да приемат закон за лустрацията. Затова в момента се обсъждат такивата теми!
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 08 апр 2013 13:20

alexveselinov написа:
Един въпрос към изразяващите подкрепа за атака. Кажете как минималната заплата ще стане 1000 лева, а минималната пенсия 500 лева?

Приятелче,аз съм собственик на малък бизнес(сладкарски цех).За момента не съм освобождавал работници ,но положението на пазара е тежко.Аз не знам от вас има ли си някой на идея колко поразии направиха ГЕРБ на бизнеса?Най -ниските заплати които плащам са около 850 лв.При положение че оборотите и потреблението ми се вдигне мога да ги направя 1000 че и повече.Но ако не се стимулира потреблението и хората не започнат да харчат пари кризата ще стане още по дълбока.Ще ти кажа нещо и за хранителните вериги,ТЕ са най-голямото зло защото съсипват българското производство.Миналата година ми се обадиха от една такава верига да работим заедно.Поискаха ми 19 000 лв. на година (вх.такси,такса за стилаж и за рекламни флаери) като промоциите които те си правят също са от моя джоб.Също така стоката ти се плаща с месец закъснение(това си е един безлихвен кредит) това вече преля чашата и им отказах.Всички досегашни правителства ги защитават а никой не защитава работодателите които крепят икономиката.Правят си така наречените ''Вътрешно общности доставки'' без да минават на ХЕИ,без да плащат мито и ДДС.Имам познати в данъчното които са ми казвали че там е забранена зона.За това ви казвам само националисти и патриоти ще оправят държавата.Всичко това което ви говорят (ГЕРБ,БСП,Костов,ДПС,Кунева) е празна демагогия да ви вземат гласа на изборите и после да ви яздят 4 години.

Съгласен с твоето мнение, бях мендижър на високо ниво в завод от хранително-вкусовата промишленост. Знам как стоят нещата и споделям мнението ти за веригите и таксите.
Последна промяна от KategorieC на 08 апр 2013 13:21, променено общо 1 път.
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 08 апр 2013 13:20

Laetitia написа:
parvanoff написа:Спри да обиждаш-не е културно! И аз като хората от Герб избягвам да давам отрицателни квалификации за Костов, защото съм откърмен със синята идея, но както Костов, така и привържениците му-по-точно малкото останали доказват, че искат да работят за комунистите или пък биха направили всичко, за да добавят някое процентче и да влязат в парламента, нямайки значение дали ще е в полза на синята идея или ще е в полза на комунистите! И не плюя по Костов не, защото няма поводи-бъди сигурна! ;) Само ще ти кажа, че един от най-големите радетели на синята идея, който познавам е баща ми-той е един от създателите на СДС във Варна и то в абсолютно чист вид, защото никога не пожела да се занимава с политика, въпреки че е имал тази възможност! Той бе радетел за самата идея. След разцепването бе зад Костов-по убеждение, но и той видя очевидното преди 2 години и дори на последните избори не гласува за Костов-никога няма да плюе по него, но това е достатъчен факт! Защото индивиди, които използат думи като "пуяк"-обосновани и точни вероятно за тях, показват какво е културното равнище на нацията... Казвам го с най-добри чувства, но и тъга от това, което виждам...
А може би е по-културно да работиш срещу страната си, както от време оно го правят комунистите. Може би е било културно изтребването на цвета на българската нация след 9 септември. Погромът над интелигенцията по-културен ли е, колега?
И сега наследниците на същите тия комунисти ще го играят защитници на демокрацията.
Костов, който (отново казвам) далеч не е безгрешен, е човекът, който има компетенциите и смелостта да вдигне страната на крак, защото в момента сме в клинична смърт. А политика не се прави с подскачане по площадите и крясъци, както правят някои хора, играещи си с патриотизма на хората, прави се с действия.

@Vincenzo, понеже се обърна към мен в мъжки род, аз съм жена.

Точно това искам да ти кажа-и Костов, и вие с изкарването на недостатъците на Герб, а не на бс/к/п работите точно в тази насока-в подкрепа на хората, които описа... Няма вече да коментирам използването на думи като "тиквун", "пуяк" и подобни градивни критики... ;)
Последна промяна от parvanoff на 08 апр 2013 13:21, променено общо 1 път.
само Левски и България

Върни се в “Архив”