Висша лига - сезон (2018-19)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
Re: Висша лига - сезон (2018-19)
По твоята логика Раниери е с класи над всички сегашни треньори, понеже стана шампион с Лестър. Гуардиола, Моуриньо и който и да е друг посмъртно няма да станат шампиони с тях, но това не прави Раниери по-добър треньор от тях. Когато си начело в топ отбор и отговорността е по-голяма и напрежението и очакванията. Раниери се осираше във всеки топ отбор, който е ръководел, докато Гуардиола, Моуриньо и други печелеха титли и ШЛ и издържаха по някакъв начин на напрежението. В дългосрочен план се вижда кой колко струва. Силата на Пеп е в шампионатен маратон, не в елиминации...например при Рафа Бенитес е обратното силен е на елиминации като докара Ливърпул с куп дървета и един Джерард до 2 финала в ШЛ 2005 и 2007 като първия го спечели, но в първенството винаги оставаше безнадеждно назад с изключение само на сезон 2008/2009, когато реално имаше шанс да катурне Ман.Ю, но в крайна сметка се провали.
-
Еми паце, откакто ги поеха шейховете след 2008г. преди Пеп имаха 2 титли 2012 и 2014, като и двете се сещаш как бяха постигнати с огромен късмет в последния и другата в предпоследния кръг и помощ от други отбори, които биеха директния им конкурент за титлата. Те такава титла като 2017/2018 със 100 точки, счупени рекорди за най-много голове и още сумати подобрени най-добри постижения не са постигали никога в историята...и 19 точки пред втория в класирането. По-категорична титла никога не са печелили, а както казах вече шейховете наливат пари там за трансфери от лятото на 2008г.! Като първата титла я печелят на 4тия сезон след началото на инвестициите (2012г.). Пеп я спечели на втория си сезон.
Когато пое Сити 2016г. те имаха 2 поредни нулеви сезона с Пелегрини така че никакъв готов отбор не е поел, напротив беше амортизиран и имаше нужда от освежаване и разкарване на някои изчерпани фигури и добавка на нови. Беше в същата ситуация като в Барса лятото на 2008г., когато също пое отбор след 2 поредни нулеви сезона 2007 и 2008. Разкара някои от старите изчерпани кучета и купонджии неспазващи режим (Роналдиньо и други), интегрира няколко играча от Б отбора, рефрешна Ето'о и Анри, които бяха изпаднали в дупка и премести Меси от десния фланг в центъра на атаката, а после и като втори нападател. Направи достатъчно промени, нужни и точни и отбора от 3то място в Ла Лига през 2007/2008, го докара до требъл следващия сезон. Така че само идиот може да оспорва неговите качества и труда, който е полагал през годините. Плюс това не сме ние които можем да даваме точни оценки кой треньор колко добър е защото нито сме експерти нито имаме нужната квалификация за това. От когото зависи е бил оценен и той със сигурност разбира в детайли нещата 1000 пъти по-добре от нас. Иначе ако отборите нямаха нужда от топ треньори, щяха да играят без такива, да назначат чистача на стадиона формално за такъв и да спестяват десетки милиони годишно от заплатите на треньора.
Когато пое Сити 2016г. те имаха 2 поредни нулеви сезона с Пелегрини така че никакъв готов отбор не е поел, напротив беше амортизиран и имаше нужда от освежаване и разкарване на някои изчерпани фигури и добавка на нови. Беше в същата ситуация като в Барса лятото на 2008г., когато също пое отбор след 2 поредни нулеви сезона 2007 и 2008. Разкара някои от старите изчерпани кучета и купонджии неспазващи режим (Роналдиньо и други), интегрира няколко играча от Б отбора, рефрешна Ето'о и Анри, които бяха изпаднали в дупка и премести Меси от десния фланг в центъра на атаката, а после и като втори нападател. Направи достатъчно промени, нужни и точни и отбора от 3то място в Ла Лига през 2007/2008, го докара до требъл следващия сезон. Така че само идиот може да оспорва неговите качества и труда, който е полагал през годините. Плюс това не сме ние които можем да даваме точни оценки кой треньор колко добър е защото нито сме експерти нито имаме нужната квалификация за това. От когото зависи е бил оценен и той със сигурност разбира в детайли нещата 1000 пъти по-добре от нас. Иначе ако отборите нямаха нужда от топ треньори, щяха да играят без такива, да назначат чистача на стадиона формално за такъв и да спестяват десетки милиони годишно от заплатите на треньора.

- paceto
- Контакти:
SilentKiller написа: Плюс това не сме ние които можем да даваме точни оценки кой треньор колко добър е защото нито сме експерти нито имаме нужната квалификация за това. От когото зависи е бил оценен и той със сигурност разбира в детайли нещата 1000 пъти по-добре от нас.
Интересно изказване при положение, че ти си този който дава оценките на треньори и дори им слагаш обидни етикети и постоянно се налага да ходя след теб.
Започва да ми писва вече честно.

-
Сигурно е така, ама да не мислиш че нашите мнения и още на милиони като нас по форумите на стотици държави стигат до ушите на Моуриньо, Гуардиола и останалите ? Те едва ли знаят дори за нашето съществуване, камоли дали ги харесваме или мразим. Затова казах, че си има достатъчно квалифицирани експерти, които са ги оценили че са топ, и дори да се провалят понякога, после пак водят все топ отбори, защото хората им имат доверие и са се убедили в техните качества и познания. Иначе ако гледаме надувките и Вили Вуцов се смята за най-великия но никой не би го наел да води топ западноевропейски отбор по горепосочените причини. 

- paceto
- Контакти:
Ставаше дума, че ти даваш оценка на даден треньор и дори го обиждаш по всякакви начини най вече напоследък около Клоп. Това е нотка на неуважение към феновете на този отбор, а не директно към личността на треньора, който и без това няма как да разбере как го наричаш.
Такива мнения подклаждат спорове на лична основна и може би си се убедил в това от отношението на останалите към теб. Покрай многобройните доклади днес към теб бях на косъм да ти сложа едно наказание, ама се отказах понеже не исках да те лишавам от възможността да коментираш около мача след няколко дни. Това разбира се не означава, че някой друг колега няма да те прати в почивка заради подобен начин на изказване, така че по добре коментирай нормално без нападки както го правят всички останали тук.

Такива мнения подклаждат спорове на лична основна и може би си се убедил в това от отношението на останалите към теб. Покрай многобройните доклади днес към теб бях на косъм да ти сложа едно наказание, ама се отказах понеже не исках да те лишавам от възможността да коментираш около мача след няколко дни. Това разбира се не означава, че някой друг колега няма да те прати в почивка заради подобен начин на изказване, така че по добре коментирай нормално без нападки както го правят всички останали тук.

-
Ами както виждаш имам много по-големи познания от 99% от пишещите във форума що се отнася до треньорските умения практики и теории. После разни ме провокират и след като аз им отговоря подобаващо аз го отнасям, а не те, това според мен е несправедливо. Във форума съм за да споделя и обменя познания с други хора на моето ниво а не да се заяждам, но за съжаление рядко виждам такива. 

Ако се разходиш около 4 ти км е много вероятно да започнеш да срещаш далеч по често хора на "твоето ниво"
---
Иначе изключително забавни постове в последните страници. Цска репликира колека с призив да не развива глупави тактически теории и да нз много, много за треньорските качества на пепито, шантавия говори как отрепки го провокирали и той обменял "познания", остава да дойде лютви местан да изнася лекции по отговорно шофиране и спазване на правилника на движение.
---
Видяхте ли какъв цирк направи биелса на Елънд Роуд? Дано Футболната лига ги накаже сурово за симулативна игра!

---
Иначе изключително забавни постове в последните страници. Цска репликира колека с призив да не развива глупави тактически теории и да нз много, много за треньорските качества на пепито, шантавия говори как отрепки го провокирали и той обменял "познания", остава да дойде лютви местан да изнася лекции по отговорно шофиране и спазване на правилника на движение.

---
Видяхте ли какъв цирк направи биелса на Елънд Роуд? Дано Футболната лига ги накаже сурово за симулативна игра!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
- Furious_Monk
Защо бе, Смит?
Циркът остана едно от малкото естествени неща във футбола. Просто проявите са му под различна форма, нека да има и будали играещи ролята на джентълмени. Проявата на джентълменство, няма нищо общо с това да се оставиш да бъдеш измамен, но щом някои вярват в тези си представи, ще има и такива, които да се възполват от това.
Циркът остана едно от малкото естествени неща във футбола. Просто проявите са му под различна форма, нека да има и будали играещи ролята на джентълмени. Проявата на джентълменство, няма нищо общо с това да се оставиш да бъдеш измамен, но щом някои вярват в тези си представи, ще има и такива, които да се възполват от това.

Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
drvasko98 написа:Значи когато се коментира Сити се пише, че имали изумителна селекция, която и някоя баба с вързани очи ще направи шампион, но когато се коментират партньорите на великия ТАА в НО се оказва, че Рахийм и Уолкър са "английски пръчки"
ОК. Пояснявам. Сити има изумителна селекция. Страхотни играчи, сред които са вплетени и някои английски пръчки. Спокойно прибави и Стоунс и Делф. ПРЪЧКИ!!!
(...а за баби с вързани очи не съм говорил никога. Напротив, от цялото творчество на Пепи, най-много харесвам работата му в Сити.)
SilentKiller написа:Ами както виждаш имам много по-големи познания от 99% от пишещите във форума що се отнася до треньорските умения практики и теории. После разни отрепки ме провокират и след като аз им отговоря подобаващо аз го отнасям, а не те, това според мен е несправедливо. Във форума съм за да споделя и обменя познания с други хора на моето ниво а не да се заяждам, но за съжаление рядко виждам такива.
Моу, ти ли си бе ?!?