Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: #нямадаплатим! Протест срещу решение на ДПС и ГЕРБ

Мнениеот Tommi » 30 окт 2014 19:28

Logical person написа: И сега да платим 4,2 млрд от държавната хазна, въпреки ясното знание че те са откраднати, източени от хора свързани с ДПС. И освен това да се задължим със закон, във всеки един подобен случай така да правим ? Ами ти плащай като ти е кеф.

Към днешна дата кой ти е казал, че ти ще платиш? И кой ти е казал, че ако държавата плати с твоите пари, то тези пари са безвъзвратно изгубени?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 30 окт 2014 19:29

scot написа:
И всичко това , щото никой не си мръдна пръста да го предотврати! Нека някой каже че не можеше :x

АЗ ТИ КАЗВАМ, ЧЕ НЕ МОЖЕШЕ!!!!!!
Щото: 1993-та година първа часна банка фалира по следната схема: 10 човека мутрички зимат кредтити с едно и също обезпечение.
Банката е дала 50 хилки и си мисли, че има 10 апартамента за минимум 100 бона. Обаче, има само 1 и той не струва повече от 15 бона. Спират да плащат кредитите, банкат прибира обезпечението и ФАЛИРА!
Сега е същото: пазача на василев имал кредит за 3 хилки. Василевса ме прави кредитно досие, тегли 46 милки от негово име, купува си имат в швейцария с тех, залага имота кат обезпечение и има 100 милки кредти от КТБ! Въпрос: моеш ли събра 46 милики от пазача?
СЪЩАТА СХЕМА!!!!! ФАЛИТ!!!!! НЕЗАБАВНО!!!!! ИНАЧЕ пада борда. и не само некои предприятия, а сички фалиргаме кат 1997-ма!

И като фалира по малко ли ще са последиците ???? В момента правилен ход няма, обаче по малко болезнения ще е ако я оздравят !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 окт 2014 19:30

za nas e toj religiq написа:
Балкански Орел написа:
za nas e toj religiq написа:Ти май въобще не вдяваш, че нещата въобще не стоят така! Както писа някой по горе , да ни е честита новата 97-ма

Вдявам, ама не ми пука и без това държавата отдавна е фалирала, поне да го направим като хората и да не се мъчим повече.

Ами че то ако бяхме хора , БНБ нямаше да откаже някви си 300 милиона помощ, които щяха да спасят положението! А сега държавата да се чуди от къде да изкара някви си 4-5 милярда :oops:

Добре, държава е виновна, че в банката на Цецо едни 4 милиарда не излизат. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 30 окт 2014 19:30

И сега да платим 4,2 млрд от държавната хазна, въпреки ясното знание че те са откраднати, източени от хора свързани с ДПС.

То да беше само ДПС добре ама всички са в кюпа и комунистите и другите комунисти дето уж са десни!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 окт 2014 19:31

petko.h.markov написа:
Logical person написа:
cska-632 написа:
Logical person написа:
matador1 написа:И какъв е проблема? Ако една банка не се оздрави става лошо.

Проблема е че всяка банка от тук насетне ще може да се управлява рисково. И като натрупа загуби, по закон БНБ с държавни пари ще я спасява. За това закона е безумен.

А конкретно с КТБ, трябва човек да е олигофрен за да запълва с държавни средства източеното от Цецо, Делян и Доган.

Този закон е измислен в САЩ преди 30 г.

Аха и видяхме какво стана в САЩ. Собствениците на банкити си ги управляваха как си искат. Рискуваха от лакомия и загубиха много пари. После държавата им ги възстанови и си продължиха по старо му.

Банките са частни фирми, имат си собственици и да си се оправят. Като са недъгави да фалират. Който се е доверил на недъгавите да си го отнася и той.

По твоята логика,знаеш ли коя банка се управлява "дъгово".И може ли без банки? На кого после ще се доверят фирмите и хората?Въобще как си представяш икономиката после? Ще живеем като циганите-ден за ден.

Ами знам още от 3-4 години, че КТБ е пирамида. Че е банката на ДПС и още доста неща. Информацията беше публична. И не съм си и помислял да слагам пари в нея.
Има достатъчно регулации, които правят банките относително сигурни. Казвам относително, защото няма на света място където да си вложиш парите при 100% гаранция.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 30 окт 2014 19:31

cska-632 написа:Петко по твоята логика държавата трябва да ми даде пари, ако фалирам;

Ти ако фалираш няма да ти даде.Но това е БАНКА,жалко ако не правиш разлика.С фалита на банката ще повлекат
много фирми.Ти само себе си.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 окт 2014 19:31

И като фалира по малко ли ще са последиците ???? В момента правилен ход няма, обаче по малко болезнения ще е ако я оздравят !

В момента е трудно да се каже кой е по-малко болезненият ход. ;)

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 окт 2014 19:32

Tommi написа:
Logical person написа: И сега да платим 4,2 млрд от държавната хазна, въпреки ясното знание че те са откраднати, източени от хора свързани с ДПС. И освен това да се задължим със закон, във всеки един подобен случай така да правим ? Ами ти плащай като ти е кеф.

Към днешна дата кой ти е казал, че ти ще платиш? И кой ти е казал, че ако държавата плати с твоите пари, то тези пари са безвъзвратно изгубени?

А кой ще плаща ? Държавата откъде си взема парите ? И освен това парите вече са изгубени, защото ги няма в банката. Не излизат.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 окт 2014 19:33

scot написа:
И всичко това , щото никой не си мръдна пръста да го предотврати! Нека някой каже че не можеше :x

АЗ ТИ КАЗВАМ, ЧЕ НЕ МОЖЕШЕ!!!!!!
Щото: 1993-та година първа часна банка фалира по следната схема: 10 човека мутрички зимат кредтити с едно и също обезпечение.
Банката е дала 50 хилки и си мисли, че има 10 апартамента за минимум 100 бона. Обаче, има само 1 и той не струва повече от 15 бона. Спират да плащат кредитите, банкат прибира обезпечението и ФАЛИРА!
Сега е същото: пазача на василев имал кредит за 3 хилки. Василевса ме прави кредитно досие, тегли 46 милки от негово име, купува си имат в швейцария с тех, залага имота кат обезпечение и има 100 милки кредти от КТБ! Въпрос: моеш ли събра 46 милики от пазача?
СЪЩАТА СХЕМА!!!!! ФАЛИТ!!!!! НЕЗАБАВНО!!!!! ИНАЧЕ пада борда. и не само некои предприятия, а сички фалиргаме кат 1997-ма!

Сценарият от 97-ма е неприложим през 2014г.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 30 окт 2014 19:34

Tommi написа:
Балкански Орел написа:
za nas e toj religiq написа:Ти май въобще не вдяваш, че нещата въобще не стоят така! Както писа някой по горе , да ни е честита новата 97-ма

Вдявам, ама не ми пука и без това държавата отдавна е фалирала, поне да го направим като хората и да не се мъчим повече.

Ами че то ако бяхме хора , БНБ нямаше да откаже някви си 300 милиона помощ, които щяха да спасят положението! А сега държавата да се чуди от къде да изкара някви си 4-5 милярда :oops:

Добре, държава е виновна, че в банката на Цецо едни 4 милиарда не излизат. :)

Бе чакай да видим дали не излизат ! Пък на теб трябва да ти е най ясно че когато банката поиска помощ със сигурност тия 4 милярда не са липсвали !

Върни се в “Архив”