Формула 1 - Сезон 2011 (Официална тема)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой пилот ще спечели титлата във Формула 1 ?

Себастиан Фетел (Редбул)
36
33%
Марк Уебър (Редбул)
0
Няма гласове
Люис Хамилтън (Макларън Мерцедес)
17
16%
Дженсън Бътън (Макларън Мерцедес)
5
5%
Фернандо Алонсо (Ферари)
33
31%
Фелипе Маса (Ферари)
2
2%
Михаел Шумахер (Мерцедес ГП)
14
13%
Нико Розберг (Мерцедес ГП)
0
Няма гласове
Роберт Кубица (Рено)
1
1%
Друг
0
Няма гласове

Общо гласове: 108

THE G.A.M.E

Re: Формула 1 - Сезон 2011 (Официална тема)

Мнениеот THE G.A.M.E » 31 юли 2011 17:20

Много странно състезание се получи ... :?
В един момент изглеждаше, че Хамилтън може да се отбие и до езерото Балатон, да си вземе една баня и като се върне, отново да е начело ...
Тоя човек умори механиците от работа ... Колко бокса направи > 6-7 ? ... :roll:

Фетелчо стъбилен ... Без да бърза, стратегията му върви перфектно !
Но и да не завършваше на подиумите, това, че преследващите му си делят победите отново работи за него !

Алонсо също след много премеждия завърши прилично ...

Бътън спечели без да иска ...
Всъщност, то 80 % от победите му са такива ... :lol:
Последна промяна от THE G.A.M.E на 31 юли 2011 17:43, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 31 юли 2011 17:31

THE G.A.M.E написа:Бътън спечели без да иска ... :lol:

Сигурен съм,че е "искал" да спечели. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 31 юли 2011 18:21

мн яко състезание : )

за кво подяволите сложиха интермедия на Хамилтън :@

[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 31 юли 2011 18:25

Проблеми с радиото довели до грешната стратегия на Хамилтън

Люис Хамилтън сподели, че проблеми с радиото в неговия болид са отговорни за грешната стратегия на британеца, която го лиши от победа в днешното Гран при на Унгария. Пилотът на Макларън водеше ожесточена битка за първото място със своя съотборник Дженсън Бътън, когато спря в бокса за да сложи гуми интермидия заради засилващия се дъжд. С излизането на Люис от бокса, дъждът спря също толкова изненадващо, както и започна и това доведе до изоставане на британеца. След това той трябваше да изтърпи и наказание преминаване през бокса, което съвсем го остави без шансове за победа. Той коментира:
"Имахме проблеми с радиото. Аз можех да чуя инженерите, но те не можеха да ме чуят. Имам чувството, че в един момент успяха да чуят нещо, но не знам точно какво и на базата на него бе решено да вляза в бокса. Чух ги как казват, че ще вали и това допълнително ме убеди да направя спирането. Това обаче не бе най-големият проблем. Направих огромна грешка, когато се завъртях. Наистина се извинявам на Пол ди Реста, тъй като не го видях. Поздравления за Дженсън. С него напрвихме много силно състезание и в крайна сметка той надделя." сподели той.

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 01 авг 2011 11:55

Аз гледах половината състезание и явно съм изпуснал интересната част
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 авг 2011 14:38

Тези от Макларън... имам предвид бастуните в бокса явно твърдо са решили да направят РБ и Фетел шампиони! Как може по такъв дебилен начин да се изпусне двойна победа?! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Маковете бяха ужасно по-бързи от всички останали, но на Хамилтън тотално му объркаха стратегията! Сигурен съм, че Уебър нарочно бе вкаран в бокса да му сложат интермедии, за да подлъже някой от пилотите пред Фетел да го последва и от Макларън се вързаха и вкараха Луйс в бокса! Най-показателно е следното: Хамилтън имаше 3 бокса в повече от Бътън и Фетел, един бокс отнема около 20 секунди, а Хамилтън накрая изоставаше с 38 секунди от Бътън... Чисто на Луйс му загубиха 1 минута със всичките тези допълнителни боксове...

Ако продължават така Фетел 100% ще е шампион. Ясно е, че занапред ще е изключително трудно пилот на РБ да спечели състезание, аз лично няма да се изненадам ако до краят на сезона Фетел не спчели повече нито едно състезание, но точките много се пилеят! Веднъж печели Алонсо, после Хамилтън, след това Бътън, а Фетел неизменно е в тройката, повечето пъти втори, т.е. взима достатъчно точки. Ако нещата продължават така накрая на сезона Маковете може и да успеят да измъкнат титлата при конструкторите от РБ, но титлата при пилотите, за да бъде измъкната от фетел... до края трябва да печели само един и същи пилот, а Фетел да отпадне поне веднъж...

Barcelona - Mes que un club

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 авг 2011 16:29

Бътън: В Макларън няма отборни заповеди

След Гран при на Унгария Дженсън Бътън заяви, че в Макларън не прибягват до отборни заповеди, за да печелят състезания, за разлика от основните им конкуренти. Британецът визира Себастиан Фетел и Марк Уебър и обаждането по радиото от Ред Бул в Гран при на Великобритания. Дженсън и съотборникът му Люис Хамилтън спретнаха страховит за шефовете им дуел гума до гума на "Хунгароринг". В края Бътън стигна до победата, а Люис остана четвърти, след като се завъртя и получи наказание от минаване през бокса.

"В Макларън няма отборни заповеди. Останалите отбори ги ползват, но не и ние", заяви Бътън. "Не съм изненадан, че с Люис ни оставиха да се борим на пистата. Нямаше да ги послушаме, ако все пак не го бяха направили", завърши британецът

http://formula1.sportal.bg/news.php?id=12885

Просто без коментар!

Впрочем направи ли ви впечатление, че на Хунгароринг изпреварванията м/у Бътън и Луйс бяха повече, отколкото м/у останалите пилоти в челото на колоната (да не казвам в цялото състезание)... :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 авг 2011 20:22

Мда ... "Маковете" определено имат проблем със стратегиите и боксовете, като цяло.
Необяснимо и за мен сложиха по бавните гуми на Хамилтън, при положение, че освен Уебър, никой друг не влезе за смяна ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 02 авг 2011 20:28

THE G.A.M.E написа:Мда ... "Маковете" определено имат проблем със стратегиите и боксовете, като цяло.
Необяснимо и за мен сложиха по бавните гуми на Хамилтън, при положение, че освен Уебър, никой друг не влезе за смяна ...

Остави, че интермедията са по-бавни, те имат ужасно кратък живот на суха писта... Паднаха десетина капки дъжд и хоп вкараха Луйс за интермедии... Това беше ужансо грешно. И после като стана ясно, че няма да вали, трябваше да го вкарат пак в бокса и да ги махнат, защото с тези гуми той първо нямаше да стигне до финала, те щяха да се разпаднат и второ... най-вероятно щеше да изхвърчи извън трасето и да отпадне, защото при суха писта с интермедии нямаш нито почти никакво сцепление...

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 02 авг 2011 20:33

е, когато му сложиха интерите, имаше места където прикапваше малко, те очакваха дъжд, ама дръжки... :roll: :lol:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

Върни се в “Архив”