Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Мнениеот W84me » 10 сеп 2011 00:17

фифи перото написа:
Как ли?Ами като не се оплаквате по форумите,а после отивате да гласувате за поредният цървул..И иде реч,за история преди много години..Това ,че комунистите още са на власт е и твое дело...

Кажи ми за кого да гласувам,за Костов ли,за Борисов ли?
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 10 сеп 2011 00:18

staria написа:
шивача написа:старче, имаш своето право и съм съгласен отчасти, но съгласи с огромните недостатъци от тази '''епоха'! Хората на запад строяха и се развиваха, както технически, така и духовно! Там строят мегаполиси, а тук паметници, смях..........аве има си плюсове и минуси, но мен ме кефи повече сегашния начин на живот, а и то по принцип си е индивидуално ;)

Не си ме разбрал точно. Просто исках да кажа, че монетата си има две страни. В никакъв случай не искам да оправдая престъпления от онова време и хора. Но за едни е било преврат, за други освобождение... Къде е истината?

еми.......така ми прозвуча, иначе както и казах вече, всеки сам си определя кое му е на сърце! Аз като сложа кантара, .....предпочитам сегашния строй ;)
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

staria
Контакти:

Мнениеот staria » 10 сеп 2011 00:20

tprodanov написа:Старецо, всъщност, най-важното нещо на един външен дълг е съотношението му с БВП. А там сметките ти изглеждат смешни.
Намерил с кво да прави сравнение, що не правиш сравнение с времената тук преди, след и по време на тоя извратен строй?

Точно така. Айде кажи колко е БВП на Щатите, гледам явно си по-осведомен от мен?
По въпроса за строя, явно на всички пишещи в този форум, дядовците са били банкери? Интересно какви са били другите 1 милион софиянци, дошли след 44 година в София?

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 сеп 2011 00:22

W84me написа:
Аз не се оплаквам от минималната заплата,оплаквам се от цените,които са убийствено високи за тези пари,които хората получават.Кажи ми как с 600лв доход на месец,едно семейство с 2 деца може да им създаде нормални условия за живот?Изобщо не съм фен на това време,но поне най-простите човешки потребности са били задоволени!

Значи, преди с 200 кинта средна заплата си можел, а днес с 600лв не можеш? А? Може би цените са се вдигнали три пъти? Ми не, не са.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 сеп 2011 00:23

staria написа:
tprodanov написа:Старецо, всъщност, най-важното нещо на един външен дълг е съотношението му с БВП. А там сметките ти изглеждат смешни.
Намерил с кво да прави сравнение, що не правиш сравнение с времената тук преди, след и по време на тоя извратен строй?

Точно така. Айде кажи колко е БВП на Щатите, гледам явно си по-осведомен от мен?
По въпроса за строя, явно на всички пишещи в този форум, дядовците са били банкери? Интересно какви са били другите 1 милион софиянци, дошли след 44 година в София?

Дали не написах с кво да правиш сравнение - що не мериш дълга преди и след комунизма. Кво ме интересуват щатите точно, и ква е връзката им с днешната дата?

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 сеп 2011 00:24

ЦСКА-83 написа:Немам спомен от така наречения комунизъм,но тия легенди дето ги разправяте за убити,пребити и незнам си какво малко ми жълтеят.Един познат нямам дето е преживял такова нещо,а те не са малко.Сигурно познавам само комунисти :) .Знам,че всеки е живял по-добре от сега и не е имало тинейджъри милионери.
Защо не ни удари гръцката криза и канадския комунизъм(социализъм)?

Може би набора ти и петолъчката от лЕво обясняват някои неща. Иначе, от комунизма пряко убити в лагери има между 200 000 и 400 000 българи, а изселените, битите, тези с отнето имущество -бройката е твърде неясна, но със сигурност по-голяма от милион. Ако нямаш някой пряко засегнат роднина, то по-вероятно е да си наследник на партизаните, а това би обяснило всичко.

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 10 сеп 2011 00:26

tprodanov написа:
W84me написа:
Аз не се оплаквам от минималната заплата,оплаквам се от цените,които са убийствено високи за тези пари,които хората получават.Кажи ми как с 600лв доход на месец,едно семейство с 2 деца може да им създаде нормални условия за живот?Изобщо не съм фен на това време,но поне най-простите човешки потребности са били задоволени!

Значи, преди с 200 кинта средна заплата си можел, а днес с 600лв не можеш? А? Може би цените са се вдигнали три пъти? Ми не, не са.

600лв за цялото семейство,не ти говоря за себе си,а за повечето хора!Аз не знам преди да е имало човек,който да се лиши от почивка на море,от кино и т.н. или поне не са били такъв огромен процент като сега.

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 10 сеп 2011 00:28

tprodanov написа:
ЦСКА-83 написа:Немам спомен от така наречения комунизъм,но тия легенди дето ги разправяте за убити,пребити и незнам си какво малко ми жълтеят.Един познат нямам дето е преживял такова нещо,а те не са малко.Сигурно познавам само комунисти :) .Знам,че всеки е живял по-добре от сега и не е имало тинейджъри милионери.
Защо не ни удари гръцката криза и канадския комунизъм(социализъм)?

Може би набора ти и петолъчката от лЕво обясняват някои неща. Иначе, от комунизма пряко убити в лагери има между 200 000 и 400 000 българи, а изселените, битите, тези с отнето имущество -бройката е твърде неясна, но със сигурност по-голяма от милион. Ако нямаш някой пряко засегнат роднина, то по-вероятно е да си наследник на партизаните, а това би обяснило всичко.

Много си зле с математиката,виж колко е било населението на България преди и след комунизма,с колко се е повишило то и си направи сметка,дали е възможно през тези години да са изчезнали 1 милион българи!

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 10 сеп 2011 00:28

tprodanov написа:
W84me написа:

:lol: а колко са се дигнали :roll:
доматите бяха по 10ст. въпреки, че и без пари да искаш, ще ти дадат
хляба да, само три пъти, ама цигарите от 80ст родопи пушех, сега съм на виктори 4.60
но основното са комуникациите и електричеството. Зимата плащам 220-300лв ток, а тогава 20лв :o
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 сеп 2011 00:30

W84me написа:
tprodanov написа:
W84me написа:

600лв за цялото семейство,не ти говоря за себе си,а за повечето хора!Аз не знам преди да е имало човек,който да се лиши от почивка на море,от кино и т.н. или поне не са били такъв огромен процент като сега.

600лв за цялото семейство? Ми що не почнете да работите? Пък и повечето хора. Хайде бе?

Върни се в “Архив”