Алоо, по-полека, колега. Че в Пловдив има селяднури това е безспорен факт. Само че градът е бил център и пресечна точка на много и различни по вид цивилизации, етноси и народи. Пловдив е също така и най-старият жив град в Европа. Където и да попаднеш из центъра на града все ще срещнеш част от историята - антични, средновековни и възрожденските паметници и сгради. Нито столицата, нито Варна могат да се похвалят с такова богатсво каквото е Стария град. Наслагвани столетия наред културни пластове определят днешния облик на хилядолетния ни град. Тук се е случило и най-хубавото събитие в историята на България - Съединението. А що се отнася до хората - Пловдив е дал много исторически значими личности на света, ако тръгна да ги изброявам цял ден няма да ми стигне.
Пак казвам - има не малко простотия и малоумщина из града, но ако ще представяш на някой турист или чужденец част от българския дух - Пловдив е мястото. С всичките ни кусури и недостатъци пак ще сме по-напред от много други.
Използвали ли сте услугата на компаньонка/и
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Използвали ли сте услугата на компаньонка/и
Атеист написа:Алоо, по-полека, колега. Че в Пловдив има селяднури това е безспорен факт. Само че градът е бил център и пресечна точка на много и различни по вид цивилизации, етноси и народи. Пловдив е също така и най-старият жив град в Европа. Където и да попаднеш из центъра на града все ще срещнеш част от историята - антични, средновековни и възрожденските паметници и сгради. Нито столицата, нито Варна могат да се похвалят с такова богатсво каквото е Стария град. Наслагвани столетия наред културни пластове определят днешния облик на хилядолетния ни град. Тук се е случило и най-хубавото събитие в историята на България - Съединението. А що се отнася до хората - Пловдив е дал много исторически значими личности на света, ако тръгна да ги изброявам цял ден няма да ми стигне.
Пак казвам - има не малко простотия и малоумщина из града, но ако ще представяш на някой турист или чужденец част от българския дух - Пловдив е мястото. С всичките ни кусури и недостатъци пак ще сме по-напред от много други.
Хубав стил и добро изложение, ама с правописа кво праим?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
sin4ec написа:Атеист написа:Алоо, по-полека, колега. Че в Пловдив има селяднури това е безспорен факт. Само че градът е бил център и пресечна точка на много и различни по вид цивилизации, етноси и народи. Пловдив е също така и най-старият жив град в Европа. Където и да попаднеш из центъра на града все ще срещнеш част от историята - антични, средновековни и възрожденските паметници и сгради. Нито столицата, нито Варна могат да се похвалят с такова богатсво каквото е Стария град. Наслагвани столетия наред културни пластове определят днешния облик на хилядолетния ни град. Тук се е случило и най-хубавото събитие в историята на България - Съединението. А що се отнася до хората - Пловдив е дал много исторически значими личности на света, ако тръгна да ги изброявам цял ден няма да ми стигне.
Хубав стил и добро изложение, ама с правописа кво праим?
Не го бива, ама поне се стараем....уж.
Атеист написа:Алоо, по-полека, колега. Че в Пловдив има селяднури това е безспорен факт. Само че градът е бил център и пресечна точка на много и различни по вид цивилизации, етноси и народи. Пловдив е също така и най-старият жив град в Европа. Където и да попаднеш из центъра на града все ще срещнеш част от историята - антични, средновековни и възрожденските паметници и сгради. Нито столицата, нито Варна могат да се похвалят с такова богатсво каквото е Стария град. Наслагвани столетия наред културни пластове определят днешния облик на хилядолетния ни град. Тук се е случило и най-хубавото събитие в историята на България - Съединението. А що се отнася до хората - Пловдив е дал много исторически значими личности на света, ако тръгна да ги изброявам цял ден няма да ми стигне.
Виж против нормалните майни нямам нищо. Имам приятели от Пловдив. Но наистина познавам страшно много селски елементи под тепетата, имам и приятели в столицата, на които им е дошло до гуша от майенснки мЙекащи селяни. Почнаха да пълнят университетите във Варна и София и сме им се нагледали на селянията. Всички неща, които съм написал са 1:1 истина, за разлика от тъпотиите на тоя Раул, които са от глупост нагоре. Оосбено това с челото кърти мивки и пробива. Той е виждал 350 000 варненци, мерил им е челата колко пръста са, той големия "красавец"

И тоя да ми говори за селяния някак не върви.
Към културни хора като теб нямам нищо. Имам към такива аграрни елементи като тоя Раул, който доказва ораческата си същност в тази тема, нападащ представител на по-слабия пол, който дори не познава. Говорещ за мЙекане, като в Пловдив се мЙека ужасно. Говорещ за селяни, като самият той е такъв и е Пловдив е пълно с такива.
Като говорим за градове- Варна е люлка на цивилизацията. Тук е открито най-старото злато в света, римските терми са едни от малкото запазени от подобен род в света. Старата част на Варна е пълна с исторически забележителности. Античният град Одесос е бил важен център, с богата история. И т.н. София също със Сердика е пълна с история.
Реално погледнато и трите ни най-големи града имат какво да предложат. Лошото е, че се напълниха с такива неградски елементи.
Последна промяна от облак на 06 ное 2013 22:02, променено общо 2 пъти.
По отношение на диалектите - само някои думи тук в Пловдив се произнасят по определен начин, различен от "общоприетия". Това колко правилно говори един човек според мен зависи от личностното му развитие. Може да си от най-забутаното село и пак да говориш нормално. И обратно - може и да си от София, но да имаш почти неразбираем диалект. По мой наблюдения "най-неправилно" говорят хората от Бургас, Сливен, Стара загора, Хасково и Ямбол - общо-взето югоизтока. Не искам да обиждам никого и не казвам, че всички от посочените градове говорят така, просто това са ми наблюденията от повечето хора, с които съм общувал от тези региони. Но отново - всичко е и донякъде субективно и индивидуално.
Изместихме темата, но в Пловдив не са само няколко думите
Пловдивският диалект е идентичен с този в останалата част на Южна България и частта в Северна, в която се говори меко. В това число влизат Пловдив, Стара Загора, Бургас, Сливен, Ямбол, Варна, Шумен, Добрич, Велико Търново, Ловеч. Плевен и Русе имат специфичен говор- те смесват меко с твърдо говорене и се получава ужасен диалект
МусЪкЪ, млЙяко и т.н
Като цяло огромен процент от България говори меко. Те заради това и се смеят софиянци. Те пък говорят на диалект, по-близкък до сръбския, отколкото до книжовния. Слагат ударенията където им падне, подменят някои думи дЕсно, лЕво и т.н.
В северозападния регион си имат пък свой диалект, напълно различен от общоприетия. В Родопите също.
Диалектите в България са много и са си богатство
Да не говорим, че всеки човек е индивидуален и във Варна има много хора, които не мекат, в Пловдив също познавам един, двама, които не мекат.
Така че е смешно един да се смее на друг, още повече когато говорят на един диалект както е в случая
Както е странно един човек от 350 000 град да казва на друг човек от 350 000 град, че е селянин, без дори да се познават. Отново както е в случая. Неслучайно си има поговорка - присмял се хърбел на щърбел.

МусЪкЪ, млЙяко и т.н
Като цяло огромен процент от България говори меко. Те заради това и се смеят софиянци. Те пък говорят на диалект, по-близкък до сръбския, отколкото до книжовния. Слагат ударенията където им падне, подменят някои думи дЕсно, лЕво и т.н.
В северозападния регион си имат пък свой диалект, напълно различен от общоприетия. В Родопите също.
Диалектите в България са много и са си богатство

Така че е смешно един да се смее на друг, още повече когато говорят на един диалект както е в случая

- Raoul_Duke
облак написа:Като говорим за градове- Варна е люлка на цивилизацията.

Тъп, по-тъп, най-тъп, кучи г*з, облака...
С тва треаше да почнеш. За да разбера още отначало, че мозъка ти е колкото стафида. Само че по-гладък... Люлка било... ама на чобанщината. Бати кретена, само Циклон Б за теб

Една страница тъпотии изписа, копача потен, да ме занимава с някакви неадекватни брътвежи. София тва, София онова... Боли ме шнура мен за София, ти си гастарбайтер там, оправяй се. Кенефи ли ще чистиш, чинии ли ще миеш, ще събираш от казаните ли... Каквото щеш, тоя град не ме касае, така че не ме занимавай с него.
Щяло ми се било да ми е пускала варненка... Аве, ти си хипер тъп ве... мой

Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg
[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
[/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]

Raoul_Duke написа:
![]()
Тъп, по-тъп, най-тъп, кучи г*з, облака...
С тва треаше да почнеш. За да разбера още отначало, че мозъка ти е колкото стафида. Само че по-гладък... Люлка било... ама на чобанщината. Бати кретена, само Циклон Б за теб
Една страница тъпотии изписа, копача потен, да ме занимава с някакви неадекватни брътвежи. София тва, София онова... Боли ме шнура мен за София, ти си гастарбайтер там, оправяй се. Кенефи ли ще чистиш, чинии ли ще миеш, ще събираш от казаните ли... Каквото щеш, тоя град не ме касае, така че не ме занимавай с него.
Щяло ми се било да ми е пускала варненка... Аве, ти си хипер тъп ве... мой.Казах ти вече - ела тук, обади се, ще се видим и ще разбереш мечти ли са реалности ли са.
Можеш да избягаш от селото, но не и селото от теб. Това доказва Раул ли е, Фидел ли е

На село може и да е прието да нямате завършен четвърти клас, но в нормалното общество и градове това е срам. Да се изказваш неподготвен явно ти е природа и макар да не ми е работа да образовам тъпи индивиди под тепето като теб, без грам мозък, ето да прочетеш малко, дано нещо ти влезе в кухата кратуна.
Да, Варна е люлка на цивилизацията, копачо необразован.
Селянино, 100 пъти ти се написа, че за разлика от теб и съселяните ти, които сте окупирали София и Варна, аз в София ходя само по работа и да се видя с някой приятел, който да ми сподели как поредния съсед копач от Майналенд си изхвърля торбата с боклук през терасата

Виж сега неадекватник, за последен път ти казвам, цяла България ви се смее на такива майни мЙекащи като теб и клип дори ти показах, който илюстрира такива селяндури като теб (странно защо ли го пропусна така усложливо) най-големите боклуци са родени в твоето село. То не беше Николета Лозанова, не беше Стойка пИпирудата. От чобанин и копач нагоре. Авторът на крилатата фраза "Койт играЙ пИчелИ" също е от Пловдив. Известни сте още като люпилнята на чалга таланти и ще ми говори за леки жени

И, да варненка само си сънувал на снимка, онанист селски.
ПС:Орачо виж нормалните хора в твоя град, а не такива неградски елементи като теб, какви отркития правят. Тъй като видимо не можеш да четеш, намери някой с завършен поне четвърти клас в обркъжението ти, да ти прочете това и внимателно наблегни на този абзац, орачо"
Този наш труд е посветен на цивилизацията Варна, за която ние доказваме, че е първата истинска цивилизация в Европа, а може би и в света.
http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=28594
Темата определено придоби странна метаморфоза.
От признания за платени ласки, през комплексарски изстъпления, та чак до курсове по диалектология.
Тъй като съм филолог, не ми е никак чужда темата.
По принцип е прието, че в Търновско се говори най-правилен български.
От една страна е така, защото това е историческата столица на България, а в повечето страни е прието езикът на столицата да се счита за норма.
Така, както е случаят с парижкия "Ил дьо Франс", който е залегнал в основата на модерния френски език, например.
Освен това градът е разположен централно, за разлика от София, където говорът е изключително западен.
Трета (но не по важност) причина е, че търновецът Петко Славейков изиграва основна роля в оформянето на езиковата ни норма.
Диалектите не са нещо срамно или мръсно, както си мислят някои хора, всъщност са лингвистично богатство.
В една Италия, например, езиковите диалекти варират дотолкова, че е изключително трудно за един носител на книжовния език да се разбере с един сицилианец.
Аз не говоря никак меко, както погрешно решиха разни хорица, но и да говорех, пак щях да съм с класи над тях.
В заключение мога да посъветвам моя градски облак да спре да се занимава с хейтърчета.
От признания за платени ласки, през комплексарски изстъпления, та чак до курсове по диалектология.

Тъй като съм филолог, не ми е никак чужда темата.
По принцип е прието, че в Търновско се говори най-правилен български.
От една страна е така, защото това е историческата столица на България, а в повечето страни е прието езикът на столицата да се счита за норма.
Така, както е случаят с парижкия "Ил дьо Франс", който е залегнал в основата на модерния френски език, например.
Освен това градът е разположен централно, за разлика от София, където говорът е изключително западен.
Трета (но не по важност) причина е, че търновецът Петко Славейков изиграва основна роля в оформянето на езиковата ни норма.
Диалектите не са нещо срамно или мръсно, както си мислят някои хора, всъщност са лингвистично богатство.
В една Италия, например, езиковите диалекти варират дотолкова, че е изключително трудно за един носител на книжовния език да се разбере с един сицилианец.
Аз не говоря никак меко, както погрешно решиха разни хорица, но и да говорех, пак щях да съм с класи над тях.
В заключение мога да посъветвам моя градски облак да спре да се занимава с хейтърчета.

"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".