BadBoy написа:honda написа:Една от големите заблуди е че от производството на собствени юноши излиза много печелившо. По-скоро обратното. Всяка година ти излизат по 15-20 момчета от школата във всяко едно от който ти си влагал по 15-20 хиляди лева на година( това е абсолютния минимум ,ако наистина гониш сериозно качество е много повече) . Оказва се че тези момчета ти си струват по 1,5-2 млн на година , като ти можеш да предложиш договор максимум на 1-2 момчета другите просто ги пускаш да си търсят отбори.
този абзац от мнението ти е сериозна глупост, но дори да е така сметките ти са криви
20 момчета * 20 хиляди = 400 000 как ги изкара 2 милиона на година не зная.
По един добър юноша на година да вади една школа, то спокойно ще се издържа, че и на печалба ще е.
ловешката школа има двама Миланови, Цветков, Цветанов, Страхил Попов, 5 момчета които могат да ги продадат във всеки един момент и за тях ще вземат не по малко 4 милиона евро, а тази сума едва ли са я похарчили до момента.
Велики специалисте според теб колко деца тренират в една школа и колко набора има в една школа? Поне аз досега не съм срещал школа в която има само един набор

?
Според теб колко струва разходите по едно дете?- За храна , хранителни добавки, витамини, комунални разходи, интернат, лагери, терени, треньори , екипировка и т.н.
Само храната на ден ти струва 25-30 лв.( това е абсолютния минимум даже под него- говорим за правилен хранителен режим . С баничка, хот-дог, пица и кока-кола професионален спортист не се става). Преди около 10 години небезизвестния Ив.Дражев беше доказал със съответните фактури ,че един млад футболист минал през всички възрастови групи в неговия Черноморец му е струвал около 180 хил лева- за мен тази сума е завишена и съм далеч да коментирам сериозността на Ив.Дражев. За същия период в Левски един юноша минал през всички групи излизаше около 100 хил лева, сега със сигурност е доста повече.
Няма идея колко пари са вложили Литекс в школата си и колко са взели- според мен до момента практически нищо не са взели. А колко ще вземат времето ще покаже. Да са живи и здрави момчетата добре се развиват така да продължават и не 4 а 40 милиона да им вземат им пожелавам.
За Левски можа да ти кажа ,че до момента са вложили над 10 млн а реално са взели малко по-малко.
Много показателен е факта че отбори от нашите ширини разчитащи на издръжка от производство на собствени кадри като Партизан, Цървена звезда, Хайдук(Сплит) са в много тежко финансово състояние. Като имаш предвид ,че тези клубове са взели от трансфери суми за каквито никой наш отбор не смее дори да мечтае. Явно там не са знаели твоята максима ,че по един добър юноша на година да вадят, ще бъдат на печалба. Те вадиха по доста повече от един продаваха ги за суми за каквито в България никога не е продавано и накрая на колене се молят на правителството да ги спаси от фалит.