mistreated написа:Pupper_ написа:mistreated написа:ЦСКА 1923 купува Нефтохимик и клубът си сменя седалището и цветовете. Как ще го спре БФС това, като същото го е разрешавала толкова много пъти, последният пример е с Банско.
Според мен проблема идва с лиценза. Лиценза е издаден на Нефтохимик и е уникален по Булстат. Ако новото ЦСКА изкупи дяловете на Нефтохимик, то то (новото ЦСКА) ще има свободна квота за А група, но няма да притежава лиценз на новия си Булстат! И така ще имаме един нов ЦСКА 1923, със свободно място, но без право на участие в А група.(При Банско сделката стана зимата и се подадоха документи за лицензиране навреме)
Съчувствам и знам колко е тежко положението в момента, но както ни бе обяснено и на нас преди години: Ако се направи компромис, се рискува да отнемат лиценза на БФС. Губим Европа, европейско, световно, за период от пет години. Наистина не виждам как, без да се нарушават правилниците, ще се намери начин, да се отърве ЦСКА от Титан и същевременно да остане в А група. По-скоро ще играете с юноши и Титан. Или другата крайност - чистилището на В група. Подчертавам - не злобея, казвам как изглеждат нещата отстрани.
Булстатът няма да се сменя. Вижте, за последен път го обяснявам. Нефтохимик в момента е АД, чиито акции се държат от определени лица. Тези лица продава акциите си и се сменя просто собственикът, който става юридическото лице ЦСКА 1923 АД. Булстатът не се сменя, защото фирмата си е същата, само собственикът е различен. Сменя се името и седалището, но фирмата е същата.
Кое не е ясно???
Не ми е ясно ти този отбор ли ще подкрепяш?