Смуути, мислех, че като човек, следящ отблизо нещата си наясно, че КЪСМЕТЪТ Е НА СТРАНАТА НА СИЛНИТЕ
Клишето кардинално е вярно, но при положение, че съм виждал(сме виждали) толкова много неща във футбола, включително и много т.нар."несправедливости", които едностранно можем да тълкуваме като
лош късмет(за потърпевшата страна) - някак си не мога да приема това за чиста монета.
Пишеш, че отборите загубили от Сити напоследък заслужавали повече заради усилията, които са положили.. ГЛУПОСТИ!
Удобно пропускаш факта, че тези отбори(все пак) успяха да
реализират гол, което хич не е маловажен фактор в случая!
А на фона на огромната доминация и предимство за Сити, мисля че е отлично постижение.
Някак си не ми се връзват(в едно) факторите - 1. Огромна доминация/положения за Сити 2. Допускане на голове 3. Победи след 80-та минута.
Борнемут, Хъдърсфилд, Саутхмептън и Уест Хем си свършиха работата по възможно най-добрия начин(за тяхното ниво, някои дори го и надскочиха), но просто нямаха късмет, това е истината!
Както се казва в един виц:
- За какво ще пием, за здравето или за късмета?
- Нека да е за късмета, че ей го прасето, беше си живо и здраво, но нямаше късмет(на Коледа).

Викаш мача със Саутхамптън не го взехте с късмет или този с Арсенал?
Мога да ти изредя и още доста, където Юнайтед не беше на Топ-ниво и не играха по-добре от съперника - но си взеха точките.
Сравнението ти или по-скоро нерелевантният ти опит за сравнение...няма нищо общо с конкретния казус!
Сити, ако не доминираха така и не създаваха толкова положения, нямаше да анализирам нищо, но в случая тълкуваме факторите доминация и неефективност от една страна и въпросните победи, плод на шибания им късмет от друга.
Нормално е и някои победи да дойдат с късмет.
Прекалено често станаха, за да омаловажаваме някои неща.
Огромна доминация и положения + отъждествени с нея резултати/победи - ок.
Огромна доминация и положения + победи с 2-1 след 80-та минута - не е ок.
Има рязко разминаване, което може да се обясни само и единствено с късмет.
И умишлено дадох данните и за Манчестър Юнайтед, за да се види нагледно, че Сити не са това страшилище, което някои хора се опитват да ни вменят.
Не съм гледал всички мачове на Сити, но силно подозирам, че най-добрият им такъв през сезона е срещу Челси и победата им с 1-0. Звучи странно, нали??
Хубавата новина е, че идва пряк двубой между Юнайтед и Сити, който ще отговори най-добре на нещата.
А букитата нека си да дават
3,50 коефициент за победа на Манчестър Юнайтед...